Intr-un bol adaugam faina cernuta, amestecam cu zaharul si sarea.
Facem o adancitura in mijloc, adaugam piureul de dovleac, galbenusul de ou batut cu 2-3 linguri apa, drojdia dizolvata in putina apa calduta.
Amestecam cu lingura pana ce se omogenizeaza, incepem sa framantam, adaugand treptat apa pana ce aluatul capata consistenta.
Framantam cu ulei pana cand aluatul devine elastic si nu se lipeste de maini.
Acoperim aluatul cu un prosop si il lasam sa dospeasca 1 ora pana ce isi dubleaza volumul.
Rupem bucati de aluat si le intindem pe masa infainata sub forma de cerc de dimensiunile tigaii care vom coace.
Incalzim bine tigaia si adaugam cate o turta, acoperim tigaia cu un capac si lasam la foc mic cca 8-10 min, verificam daca este rumenita si o intoarcem pe partea cealalta si acoperim cu capac.
Cand sunt gata, le scoatem pe un prosop si le acoperim.
Procedam la fel pana ce terminam.