Intr-un bol adaugam faina cernuta, zaharul, drojdia, cojile date prin razatoare, amestecam si facem o adancitura, adaugam ouale batute cu sare, untul moale si amestecam la inceput cu furculita dupa care framantam cu mana pana ce devine un aluat omogen.
Acoperim bolul cu folie alimentara si dam...
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul in fir subtire si mixam pana ce se omogenizeaza.
Cernem faina cu praful de copt,adaugam semintele de mac si esenta de...
Blat-albusurile le mixam spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul in fir subtire, mixam pan ce se omogenizeaza.
Faina o amestecam cu praful de copt si cernem...
Intr-o tigaie incalzita adaugam bomboanele, lasam sa se topeasca la foc mic amestecand continuu pentru a nu se arde caramelele.
Cand s-au topit, luam tigaia de pe foc, adaugam untul la temperatura camerei, frisca.
Punem tigaie din nou pe foc mic,amestecam cu o lingura pana ce se...
Spalam ardeii si ii curatam de seminte si nervuri (sa avem multa rabdare si manusi ), ii taiem bucati mai mari.
La fel procedam si cu ardeii kapia.
Cu ajutorul unui robot de bucatarie sau masina de tocat ii tocam.
Intr-o cratita adaugam zaharul cu otetul si punem pe foc sa fiarba pana ce...
Fructele si legumele le spalam bine si le curatam de cotoare, seminte.
Pe fundul borcanului (spalat si scurs bine de apa), asezam flori de marar,1 bucata de hrean,1 catel de usutroi, felii de morcov, legumele, o felie de gutui, prune, usturoi,hrean,frunze de telina,florinde marar.
Facem...
Ardeii ii curatam de cotoare si seminte, ii spalam si ii dam prin masina de tocata sau robot de bucatarie.
Pasta obtinuta o punem intr-un ceaun in care am incalzit uleiul inainte.
Adaugam sare si zaharul (dupa gust, zaharul este optional).
Lasam sa fiarba pana ce se ingroasa si uleiul se...
Aluatul dezghetat la temperatura camerei il intindem putin.
Amestecam crema de branza cu esenta de vanilie, coaja de lamaie, (eu am folosit uscata).
Ungem aluatul cu crema de branza, taiem triunghiuri si in fiecare triunghi pe partea lata, adaugam cate 1/2 sau o patratica de ciocolata,...
Aluatul il dezghetam la temperatura camerei sau peste noapte in frigider.
Intr-un bol amestecam branza cu restul de ingrediente pana ce se omogenizeaza.
Lasam 10 min la rece.
Intindem putin aluatul si taiem patratele, le ungem cu amestecul de branza si rulam.
Sau pe o margine de aluat...
Ardeii copti ii curatam de pielita, seminte si cotoare, avem grija sa ramana intregi.
Intr-un vas amestecam branzeturile cu condimente dupa gust, adaugam ceapa data prin razatoare si scursa bine de zeama.
Umplem ardeii cu branza si ii asezam in tava, ii condimetam putin cu sare si piper...
Dovlcelul se spala, se curata de coaja si il taiem cubulete.
Ceapa o tocam marunt si o calim in uleiul incalzit in care am adaugam si un praf de sare.
Calim ceapa pana ce devine transparenta, adaugam dovlecelul si lasam sa se caleasca cca 10-15 min pana ce se evapora apa lasata de ei,...
Intr-o oala punem apa cu sare si cand incepe sa fiarba, adaugam pastele sa fiarba cca 5 min.
Prajim carnati taiati bucati, in cratita in care vom face pastele.
Adaugam ceapa tocata marunt, condimente dupa gust, amestecam si lasam sa se caleasca impreuna pentru cca 10 min.
Intre timp...
Ceapa o calim pana devine transparenta, adaugam rosiile date prin razatoare si lasam sa se caleasca cca 5 min .
Intre timp curatam ardeii de seminte si cotoare, ii rupem fasii si ii adaugam peste rosii, amestecam si lasam la foc mic sa fiarba impreuna pentru cca 10 min.
Adaugam smantana si...
Ardeii de diferite culori pentru un contrast frumos, ii spalam si ii tocam rondele, feliute, dupa preferinte.
Ceapa o curatam si o taiem fideluta sau rondele.
La fel procedam si cu kapia si gogosari.
Intr-un vas adaugam restul de ingrediente si punem pe foc sa fiarba 2-3 clocote (sa se...
Intr-un bol amestecam branza cu untul la temperatura camerei, adaugam verdeata tocata si sare dupa gust.
Ungem o felie de cascaval cu un strat subtire de crema de branza-o felie de jambon, presam putin, adaugam un strat subtirel de crema-felie de cascaval-repetam pana ce ajungem la inaltimea...
Spalam si curatam legumele.
Intr-o oala adaugam ulei, condimente dupa gust, rosiile, ceapa taiata in 4, morcovul taiat felii, usturoiul, ardeii taiati felii, carnea taiata felii, apa cat sa acopere si punem la fiert.
Spumam de cate ori este nevoie.
Lasam sa fiarba pana ce intra usor...
Fiindca eu am avut mini grisine, am taiat cascavalul si jambon in 2.
Asezam o felie de jambon, una de cascaval, dar sa nu fie cap la cap si cu o distanta.
Adaugam grisinele si rulam, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ulei de masline si presaram susan sau mac.
Dam...
Aluatul il lasam sa se dezghete la temperatura camerei sau peste noapte in frigider.
Il intindem putin cu sucitorul si il asezam in tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt. Intepam cu furculita din loc in loc, adaugam o foaie de copt si niste orez sau fasole, dam la cuptorul incalzit...
Aluatul dezghetat peste noapte in frigider, il intindem usor cu facaletul si il impartim in cate mini tarte vrem.
Eu am facut o tarta mare si 4 mici.
Crestam un chenar in jur aluatului fara sa taiem aluattul de tot.
In interiorul chenarului ungem cu crema de branza si adaugam feliile de...
Blat-ouale le amestecam cu telul cu zaharul,uleiul,cafea,iaurtul,sarea.
In alt bol amestecam faina,cacao,praful de copt,bicarbonat.
Adaugam peste oua amestecand cu telul pana ce se omogenizeaza.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartia de copt.Dam la cuptorul incalzit cca 40-50 min...
Ceapa o dam prin razatoare, o stoarcem bine de apa si o adaugam peste carne.
Ceapa verde si patrunjelul le tocam marunt le adaugam peste carne.
Batem ouale cu condimente dupa gust, adaugam peste carne si painea.
Amestecam bine pana ce se omogenizeaza.
Acoperim cu o folie si dam la...
Pestele scurs de ulei il amestecam cu untul la temperatura camerei.
Adaugam ceapa tocata marunt (eu am preferat sa o dau prin razatoare si am scurs bine de zeama), ardeiul tocat, maslinele felii si condimente dupa gust.
Amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza .
Bagheta am taiat-o...
Cartofii ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare pana ce intra furculita in ei, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca, dupa care ii curatam de coaja.
Intr-o tava unsa cu unt adaugam cartofi taiati cuburi, felii de carnati, rosiile, marar si ceapa tocata marunt.
Intr-un bol...
Spalam corcodusele, inlaturand frunzele si coditele.
Punem intr-o oala 250 ml apa si corcodusele, le punem la fiert.
Cand sunt fierte, le strecuram intr-o sita si cu o lingura, le pisam pentru a obtine pasta.
Pasta obtinuta o adaugam intr-o oala cu ingredientele de mai sus si punem la...
Castravetii ii spalam si le indepartam capetele.
Intr-o oala punem apa cu otetul (eu am avut otet de vin) impreuna cu sare, zahar si boabele de mustar si piper (eu am avut mix de boabe de mustar).
Punem la fiert pana ce da in clocot.
In boarcanele sterilizate adaugam crengute de marar,...
Muschiuletul il taiem in 3 pe lungime (fara sa taiem capatul)
Intr-un bol amestecam condimentele dupa gust cu ceapa, leurda, busuiocul, usturoiul tocat impreuna cu uleiul.
Condimentam fiecare fasie de carne cu amestecul de condimente, impletim si prindem capatul cu o scobitoare.
Punem...
Pestele il spalam, il stergem cu un prosop de bucatarie, il condimentam cu sare, piper si zeama de lamaie dupa gust, dam la rece cat pregatim umplutura.
Ceapa tocata marunt o calim in uleiul incins, adaugam spanacul tocat si lasam sa se caleasca impreuna cca 1 min, adaugam smantana, cascavalul...
Carnea de vita o spalam, o taiem bucati si o punem la fiert cu apa, sare si o frunza de dafin.
Cand carnea este fiarta, o prajim in uleiul incins.
Ceapa o tocam marunt si o adaugam peste carne.
Lasam sa se caleasca cca 2-3 min, dupa care adaugam bulionul, condimente dupa gust, 2 cani de...
Aluatul il dezghetam la temperatura camerei.
Cartofii ii fierbem cu apa si sare pana ce intra furculita, ii scurgem de apa si ii taiem cuburi.
Intr-o tigaie calim ceapa verde tocata impreuna cu spanacul taiat bucati in 2-3 linguri ulei de masline.
Le calim pana ce frunzele de spanac isi...
Carnea de porc o taiem cubulete si o punem la fiert cu apa, sare si o foaie de dafin.
Curatam vinetele, dovlecelul si le taiem cubulete.
Ceapa o curatam, tocam marunt si o calim cu morovul taiat cubulete in uleiul incins.
Adaugam carnea scursa de apa, lasam sa se prajeasca impreuna...
Desert cozonac Babka
Intr-un bol adaugam faina cernuta, zaharul, drojdia, cojile date prin razatoare, amestecam si facem o adancitura, adaugam ouale batute cu sare, untul moale si amestecam la inceput cu furculita dupa care framantam cu mana pana ce devine un aluat omogen. Acoperim bolul cu folie alimentara si dam...
Desert tort cu struguri
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul in fir subtire si mixam pana ce se omogenizeaza. Cernem faina cu praful de copt,adaugam semintele de mac si esenta de...
Desert tort cu crema caramel si ciocolata
Blat-albusurile le mixam spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul in fir subtire, mixam pan ce se omogenizeaza. Faina o amestecam cu praful de copt si cernem...
Sos de caramel
Intr-o tigaie incalzita adaugam bomboanele, lasam sa se topeasca la foc mic amestecand continuu pentru a nu se arde caramelele. Cand s-au topit, luam tigaia de pe foc, adaugam untul la temperatura camerei, frisca. Punem tigaie din nou pe foc mic,amestecam cu o lingura pana ce se...
Dulceata de ardei iute
Spalam ardeii si ii curatam de seminte si nervuri (sa avem multa rabdare si manusi ), ii taiem bucati mai mari. La fel procedam si cu ardeii kapia. Cu ajutorul unui robot de bucatarie sau masina de tocat ii tocam. Intr-o cratita adaugam zaharul cu otetul si punem pe foc sa fiarba pana ce...
Muraturi asortate in saramura
Fructele si legumele le spalam bine si le curatam de cotoare, seminte. Pe fundul borcanului (spalat si scurs bine de apa), asezam flori de marar,1 bucata de hrean,1 catel de usutroi, felii de morcov, legumele, o felie de gutui, prune, usturoi,hrean,frunze de telina,florinde marar. Facem...
Pasta de ardei kapia
Ardeii ii curatam de cotoare si seminte, ii spalam si ii dam prin masina de tocata sau robot de bucatarie. Pasta obtinuta o punem intr-un ceaun in care am incalzit uleiul inainte. Adaugam sare si zaharul (dupa gust, zaharul este optional). Lasam sa fiarba pana ce se ingroasa si uleiul se...
Desert cornuri cu ciocolata
Aluatul dezghetat la temperatura camerei il intindem putin. Amestecam crema de branza cu esenta de vanilie, coaja de lamaie, (eu am folosit uscata). Ungem aluatul cu crema de branza, taiem triunghiuri si in fiecare triunghi pe partea lata, adaugam cate 1/2 sau o patratica de ciocolata,...
Desert pateuri cu branza
Aluatul il dezghetam la temperatura camerei sau peste noapte in frigider. Intr-un bol amestecam branza cu restul de ingrediente pana ce se omogenizeaza. Lasam 10 min la rece. Intindem putin aluatul si taiem patratele, le ungem cu amestecul de branza si rulam. Sau pe o margine de aluat...
Ardei copti cu branza
Ardeii copti ii curatam de pielita, seminte si cotoare, avem grija sa ramana intregi. Intr-un vas amestecam branzeturile cu condimente dupa gust, adaugam ceapa data prin razatoare si scursa bine de zeama. Umplem ardeii cu branza si ii asezam in tava, ii condimetam putin cu sare si piper...
Salata de dovlecei cu rosii
Dovlcelul se spala, se curata de coaja si il taiem cubulete. Ceapa o tocam marunt si o calim in uleiul incalzit in care am adaugam si un praf de sare. Calim ceapa pana ce devine transparenta, adaugam dovlecelul si lasam sa se caleasca cca 10-15 min pana ce se evapora apa lasata de ei,...
Paste cu sos de rosii si carnati
Intr-o oala punem apa cu sare si cand incepe sa fiarba, adaugam pastele sa fiarba cca 5 min. Prajim carnati taiati bucati, in cratita in care vom face pastele. Adaugam ceapa tocata marunt, condimente dupa gust, amestecam si lasam sa se caleasca impreuna pentru cca 10 min. Intre timp...
Tocana de ardei copti a la Durau
Ceapa o calim pana devine transparenta, adaugam rosiile date prin razatoare si lasam sa se caleasca cca 5 min . Intre timp curatam ardeii de seminte si cotoare, ii rupem fasii si ii adaugam peste rosii, amestecam si lasam la foc mic sa fiarba impreuna pentru cca 10 min. Adaugam smantana si...
Salata de ardei iuti
Ardeii de diferite culori pentru un contrast frumos, ii spalam si ii tocam rondele, feliute, dupa preferinte. Ceapa o curatam si o taiem fideluta sau rondele. La fel procedam si cu kapia si gogosari. Intr-un vas adaugam restul de ingrediente si punem pe foc sa fiarba 2-3 clocote (sa se...
Dobos aperitiv
Intr-un bol amestecam branza cu untul la temperatura camerei, adaugam verdeata tocata si sare dupa gust. Ungem o felie de cascaval cu un strat subtire de crema de branza-o felie de jambon, presam putin, adaugam un strat subtirel de crema-felie de cascaval-repetam pana ce ajungem la inaltimea...
Friptura de vita
Spalam si curatam legumele. Intr-o oala adaugam ulei, condimente dupa gust, rosiile, ceapa taiata in 4, morcovul taiat felii, usturoiul, ardeii taiati felii, carnea taiata felii, apa cat sa acopere si punem la fiert. Spumam de cate ori este nevoie. Lasam sa fiarba pana ce intra usor...
Aperitiv grisine cu jambon
Fiindca eu am avut mini grisine, am taiat cascavalul si jambon in 2. Asezam o felie de jambon, una de cascaval, dar sa nu fie cap la cap si cu o distanta. Adaugam grisinele si rulam, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ulei de masline si presaram susan sau mac. Dam...
Desert tarta cu pere si ciocolata
Aluatul il lasam sa se dezghete la temperatura camerei sau peste noapte in frigider. Il intindem putin cu sucitorul si il asezam in tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt. Intepam cu furculita din loc in loc, adaugam o foaie de copt si niste orez sau fasole, dam la cuptorul incalzit...
Aperitiv tarta cu piersici si jambon
Aluatul dezghetat peste noapte in frigider, il intindem usor cu facaletul si il impartim in cate mini tarte vrem. Eu am facut o tarta mare si 4 mici. Crestam un chenar in jur aluatului fara sa taiem aluattul de tot. In interiorul chenarului ungem cu crema de branza si adaugam feliile de...
Desert tort cu mure si cafea
Blat-ouale le amestecam cu telul cu zaharul,uleiul,cafea,iaurtul,sarea. In alt bol amestecam faina,cacao,praful de copt,bicarbonat. Adaugam peste oua amestecand cu telul pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartia de copt.Dam la cuptorul incalzit cca 40-50 min...
Sandvis cu chiftele la cuptor
Ceapa o dam prin razatoare, o stoarcem bine de apa si o adaugam peste carne. Ceapa verde si patrunjelul le tocam marunt le adaugam peste carne. Batem ouale cu condimente dupa gust, adaugam peste carne si painea. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Acoperim cu o folie si dam la...
Bagheta umpluta cu ton
Pestele scurs de ulei il amestecam cu untul la temperatura camerei. Adaugam ceapa tocata marunt (eu am preferat sa o dau prin razatoare si am scurs bine de zeama), ardeiul tocat, maslinele felii si condimente dupa gust. Amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza . Bagheta am taiat-o...
Cartofi cu carnati la cuptor
Cartofii ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare pana ce intra furculita in ei, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca, dupa care ii curatam de coaja. Intr-o tava unsa cu unt adaugam cartofi taiati cuburi, felii de carnati, rosiile, marar si ceapa tocata marunt. Intr-un bol...
Sos georgian pentru carne
Spalam corcodusele, inlaturand frunzele si coditele. Punem intr-o oala 250 ml apa si corcodusele, le punem la fiert. Cand sunt fierte, le strecuram intr-o sita si cu o lingura, le pisam pentru a obtine pasta. Pasta obtinuta o adaugam intr-o oala cu ingredientele de mai sus si punem la...
Castraveti in otet
Castravetii ii spalam si le indepartam capetele. Intr-o oala punem apa cu otetul (eu am avut otet de vin) impreuna cu sare, zahar si boabele de mustar si piper (eu am avut mix de boabe de mustar). Punem la fiert pana ce da in clocot. In boarcanele sterilizate adaugam crengute de marar,...
Muschi de vita impletit la cuptor
Muschiuletul il taiem in 3 pe lungime (fara sa taiem capatul) Intr-un bol amestecam condimentele dupa gust cu ceapa, leurda, busuiocul, usturoiul tocat impreuna cu uleiul. Condimentam fiecare fasie de carne cu amestecul de condimente, impletim si prindem capatul cu o scobitoare. Punem...
Peste umplut cu spanac
Pestele il spalam, il stergem cu un prosop de bucatarie, il condimentam cu sare, piper si zeama de lamaie dupa gust, dam la rece cat pregatim umplutura. Ceapa tocata marunt o calim in uleiul incins, adaugam spanacul tocat si lasam sa se caleasca impreuna cca 1 min, adaugam smantana, cascavalul...
Mazare cu carne de vita
Carnea de vita o spalam, o taiem bucati si o punem la fiert cu apa, sare si o frunza de dafin. Cand carnea este fiarta, o prajim in uleiul incins. Ceapa o tocam marunt si o adaugam peste carne. Lasam sa se caleasca cca 2-3 min, dupa care adaugam bulionul, condimente dupa gust, 2 cani de...
Tarta cu spanac si cartofi
Aluatul il dezghetam la temperatura camerei. Cartofii ii fierbem cu apa si sare pana ce intra furculita, ii scurgem de apa si ii taiem cuburi. Intr-o tigaie calim ceapa verde tocata impreuna cu spanacul taiat bucati in 2-3 linguri ulei de masline. Le calim pana ce frunzele de spanac isi...
Tocanita de vinete
Carnea de porc o taiem cubulete si o punem la fiert cu apa, sare si o foaie de dafin. Curatam vinetele, dovlecelul si le taiem cubulete. Ceapa o curatam, tocam marunt si o calim cu morovul taiat cubulete in uleiul incins. Adaugam carnea scursa de apa, lasam sa se prajeasca impreuna...