Intr-o cratita adaugam legumele curatate si taiate in 4, adaugam apa si aripioarele curatate si taiate varful, (ar fi bine sa le taiem in 2, eu in graba le-am lasat intregi)
Lasam sa fiarba, spumand de cate ori este nevoie, adaugam usturoiul, sare, piper si lasam la foc mic pana ce sunt fierte...
Aluat -intr-un bol cernem faina cu amoniacul, adaugam zaharul, facem o adancitura; adaugam untul la temperatura camerei, oul batut, incepem sa framantam.
Adaugam treptat smantana pana aluatul are consistenta ferma, dar usor elastica.
Framantam aluatul pana ce este maleabil, il impartim in 2...
Dovleacul curata de coaja il dam prin razatoare, il calim cu zaharul si condimente dupa gust.
Branza o amestecam cu ingredientele, daca este prea uscata se mai adauga 1 lingura de smantana sau un ou.
Biscuitii ii maruntim.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adaugam biscuitii,...
Cernem faina intr-un lighean, facem o adancitura in mijloc.
Intr-un bol amestecam ingredientele pentru maia, le adaugam in mijlocul fainii si lasam pana ce isi dubleaza volumul.
Intre timp curatam dovleacul de coaja si il dam prin razatoarea mica, il adaugam intr-o cratita si calim cu 100 g...
Taiem varfurile aripioarelor, dupa care le taiem in 2.
Punem aripioare intr-un vas, adaugam 1 lingura ulei, 1 lingurita mustar, 1 catel de usturoi pisat, condimente dupa gust.
Amestecam bine cu mainele, acoperim cu o folie si lasam deoparte 30 min.
Le asezam in tava tapetata cu hartie de...
Copanelele de pui le spalam, le crestam un pic si le asezam intr-un vas.
Amestecam condimente dupa gust cu berea, usturoiul pisat si adaugam peste carne, amestecam bine si acoperim cu o folie, dam la rece 30 min.
Intre timp amestecam fulgi de porumb cu cascavalul dat prin razatoare.
Pe...
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Galbenusurile le frecam cu ulei ca la maioneza,adaugam faina,praful de copt,zaharul vanilat,esenta de vanilie,adaugam albusurile amestecand cu miscari usoare de jos in sus pana ce se...
Pestele il asezam in tava unsa cu putin ulei, adaugam in mijlocul fiecarui cateva felii de ceapa, usturoi.
Intr-un vas amestecam sucul de rosii cu dulceata de ardei, condimente dupa gust.
Adaugam peste peste, ardeii tocatii marunt si uleiul de masline.
Dam tava la cuptorul incalzit cca...
Blat- mixam albusurile cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Galbenusurile le amestecam cu uleiul si laptele, adaugam nutella si amestecam pana ce se omogenizeaza; cernem faina impreuna cu cacao si praful de copt, adaugam...
Merele le dam prin razatoare, le calim in untul topit, adaugam zaharul pudra, amestecam ocazional pana ce scade zeama lasata, adaugam scortisoara si lasam sa se raceasca.
Intr-un bol batem ouale cu smantana, iaurtul si zaharul vanilat.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezam feliile...
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, uleiul si apa in fir subtire.
Cernem faina cu praful de copt, cacao, adaugam esenta si amestecam cu paleta cu miscari usoare pana ce...
Cernem faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia, o lingurita zahar, adaugam putin lapte caldut, amestecam cu putina faina, acoperim si lasam cca 6 min cat activeaza drojdia.
Amestecam galbenusurile cu sarea, zaharul, zaharul vanilat, adaugam laptele cald.
Adaugam peste...
Mixam ouale cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul si zaharul s-a topit.
Adaugam laptele, uleiul, esenta, amestecam pana ce se omogenizeaza cu miscari usoare.
Cernem faina cu cacaua, praful de copt, sarea, adaugam coaja de portocala si 50 g ciocolata taiata grosier.
Amestecam cu o...
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile amestecate cu ulei si mixam bine pana ce se omogenizeaza.
Cernem faina cu praful de copt,adaugam zeama si coaja de lamaie,esenta,apa si amestecam cu miscari usoare pana...
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare,adaugam uleiul amestecat cu apa,faina cernuta cu praf de copt,coaja si esenta,amestecam cu miscari usoare pana ce...
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, un praf de sare, fulgi de migdale; adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si apa, amestecam pana ce se omogenizeaza.
Mixam albusurile cu zaharul pana ce devine o bezea ferma, incorporam peste amestecul de faina cu miscari usoare.
Punem cate...
Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe pachet.
Intr-o cratita calim putin ceapa cu usturoiul, adaugam ciupercile feliate si lasam sa se prajeasca cca 5 min, adaugam rosiile tocate marunt, o cana de apa in care am fiert pastele, potrivim de condimente dupa gust si lasam sa fiarba cca...
Intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt cu morcovul, adaugam dovlecelul tocat marunt si calim pana ce se inmoaie putin, cca 3-4 min.
Adaugam vinul, fasolea si lasam sa se caleasca legumele pana ce se evapora vinul.
Potrivim de condimente dupa gust si cu ajutorul pisatorului de piure le...
Soia o fierbem conform instructiunilor de pe pachet, le scurgem bine de apa si le presam usor pentru a scapa de apa pe care a absorbit-o la fiert.
Intr-o cratita calim ceapa cu morcovul, adaugam ardeiul tocat, rosiile cu sucul, adaugam ardeii taiat cubulete mai mari, cuburile de soia, o cana...
Mazarea o fierbem instructiunilor de pe pachet, o scurgem bine si o pisam cu ajutorul blenderului sau paleta pentru piure.
Orezul fiert cu sare, piper, ulei de masline si condimente pentru paella, il lasam sa se raceasca foarte bine.
Adaugam usturoiul pisat si ceapa scursa bine de apa,...
Pastele le fierbem in apa cu sare 5 min, sa fie al dente. Le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece, le scoatem pe un servet de bucatarie si le tamponam pentru a elimina surplusul de apa.
Intr-un ceaun, oala, calim ceapa cu morcovul dat prin razatoare, adaugam carnea tocata si...
Pentru chiftele amestecam ingredientele bine, acoperim compozitia si lasam 10 min la rece.
Cu mainele umede formam chiftele si le prajim in uleiul incins pe ambele parti.
Le scoatem pe un servetel de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Pentru sos-calim ceapa in untul topit...
Umplutura -merele le putem da prin razatoare, eu am optat sa le tai cubulete mici. Le punem intr-o oala cu zaharul si punem pe foc sa se caleasca cat sa isi lase siropul si devin moi.
Adaugam scortisoara, zaharul vanilat si grisul, amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Lasam sa se raceasca....
Umplutura-dovleacul curata si taiat cubulete il punem intr-o oala cu apa cat sa acopere si punem la fiert impreuna cu zaharul; dupa ce este fiert, il scurgem bine de apa si il pisam cu pisatorul de cartofi.
Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care amestecam cu laptele condensat si condimente...
Aluat -cernem faina intr-un bol, facem o adancitura, adaugam zaharul, sarea, piureul de dovleac, drojdia dizolvata in laptele caldut, uleiul, untura, galbenusurile si condimente dupa gust.
Incem sa amestecam cu lingura la inceput, adaugand treptat faina de pe margine.
Dupa ce nu mai putem...
Jumarile le mixam cu ajutorul unui robot de bucatarie sau le dam prin masina de tocat.
Adaugam ceapa data prin razatoarea mica si stoarsa bine, condimente dupa gust, amestecam bine dupa care adaugam mustarul.
Amestecam bine pana ce se omogenizeaza.
Ungem felii de paine cu pasta si le...
Blat -albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zeama de la lamaie si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Intr-un vas amestecam iaurtul cu uleiul, praful si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, adaugam faina si migdalele macinate, esenta de vanilie, amestecam cu...
Intr-un vas amestecam condimentele cu apa, vinul si laptele, adaugam pulpele spalate.
Dam vasul pana a 2 zi la frigider (sau cateva ore)
In tava unsa cu ulei adaugam pulpele si lichid cu care le-am condimentat (fara sa le acoperim cu apa)usturoiul tocat.
Dam la cuptorul incalzit cca 60...
In tava adaugam condimentele dupa gust, vinul, uleiul si amestecam bine, adaugam gribonul, il invartim pentru a se condimenta pe toate partile si lasam 1 ora.
Intre timp curatam cartofii ii spalam si ii taiem in 6-8 depinde cat de mari sunt, adaugam in tava pe langa gribon.
Ceapa o tocam...
Pestele curatat de intestine si cap il spalam, il stergem si condimentam cu sare si piper, il acoperim cu o folie si dam la rece 2 ore.
Intr-o tigaie calim usturoiul putin, il stingem cu vinul,adaugam pasta de rosii,1 cana de apa si lasam sa fiarba 5 min.
Condimentam sosul cu condimente...
Aripioare pane
Intr-o cratita adaugam legumele curatate si taiate in 4, adaugam apa si aripioarele curatate si taiate varful, (ar fi bine sa le taiem in 2, eu in graba le-am lasat intregi) Lasam sa fiarba, spumand de cate ori este nevoie, adaugam usturoiul, sare, piper si lasam la foc mic pana ce sunt fierte...
Desert tarta cu mere si magiun
Aluat -intr-un bol cernem faina cu amoniacul, adaugam zaharul, facem o adancitura; adaugam untul la temperatura camerei, oul batut, incepem sa framantam. Adaugam treptat smantana pana aluatul are consistenta ferma, dar usor elastica. Framantam aluatul pana ce este maleabil, il impartim in 2...
Desert prajitura rasturnata cu branza si dovleac
Dovleacul curata de coaja il dam prin razatoare, il calim cu zaharul si condimente dupa gust. Branza o amestecam cu ingredientele, daca este prea uscata se mai adauga 1 lingura de smantana sau un ou. Biscuitii ii maruntim. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adaugam biscuitii,...
Desert cozonac cu dovleac
Cernem faina intr-un lighean, facem o adancitura in mijloc. Intr-un bol amestecam ingredientele pentru maia, le adaugam in mijlocul fainii si lasam pana ce isi dubleaza volumul. Intre timp curatam dovleacul de coaja si il dam prin razatoarea mica, il adaugam intr-o cratita si calim cu 100 g...
Aripioare de pui la cuptor
Taiem varfurile aripioarelor, dupa care le taiem in 2. Punem aripioare intr-un vas, adaugam 1 lingura ulei, 1 lingurita mustar, 1 catel de usturoi pisat, condimente dupa gust. Amestecam bine cu mainele, acoperim cu o folie si lasam deoparte 30 min. Le asezam in tava tapetata cu hartie de...
Copanele pane cu cascaval
Copanelele de pui le spalam, le crestam un pic si le asezam intr-un vas. Amestecam condimente dupa gust cu berea, usturoiul pisat si adaugam peste carne, amestecam bine si acoperim cu o folie, dam la rece 30 min. Intre timp amestecam fulgi de porumb cu cascavalul dat prin razatoare. Pe...
Desert prajitura cu crema de vanilie
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le frecam cu ulei ca la maioneza,adaugam faina,praful de copt,zaharul vanilat,esenta de vanilie,adaugam albusurile amestecand cu miscari usoare de jos in sus pana ce se...
Macrou afumat la cuptor
Pestele il asezam in tava unsa cu putin ulei, adaugam in mijlocul fiecarui cateva felii de ceapa, usturoi. Intr-un vas amestecam sucul de rosii cu dulceata de ardei, condimente dupa gust. Adaugam peste peste, ardeii tocatii marunt si uleiul de masline. Dam tava la cuptorul incalzit cca...
Desert prajitura cu crema de mure
Blat- mixam albusurile cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si laptele, adaugam nutella si amestecam pana ce se omogenizeaza; cernem faina impreuna cu cacao si praful de copt, adaugam...
Desert budinca de cozonac cu mere
Merele le dam prin razatoare, le calim in untul topit, adaugam zaharul pudra, amestecam ocazional pana ce scade zeama lasata, adaugam scortisoara si lasam sa se raceasca. Intr-un bol batem ouale cu smantana, iaurtul si zaharul vanilat. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezam feliile...
Desert tort cu lapte de cocos
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, uleiul si apa in fir subtire. Cernem faina cu praful de copt, cacao, adaugam esenta si amestecam cu paleta cu miscari usoare pana ce...
Desert cozonac cu nuci si cacao, dospit la rece
Cernem faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia, o lingurita zahar, adaugam putin lapte caldut, amestecam cu putina faina, acoperim si lasam cca 6 min cat activeaza drojdia. Amestecam galbenusurile cu sarea, zaharul, zaharul vanilat, adaugam laptele cald. Adaugam peste...
Desert briose cu ciocolata neagra
Mixam ouale cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul si zaharul s-a topit. Adaugam laptele, uleiul, esenta, amestecam pana ce se omogenizeaza cu miscari usoare. Cernem faina cu cacaua, praful de copt, sarea, adaugam coaja de portocala si 50 g ciocolata taiata grosier. Amestecam cu o...
Desert tort cu mousse de capsuni si ganache de ciocolata cu menta
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile amestecate cu ulei si mixam bine pana ce se omogenizeaza. Cernem faina cu praful de copt,adaugam zeama si coaja de lamaie,esenta,apa si amestecam cu miscari usoare pana...
Desert tort cu mousse de cafea si napolitane
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare,adaugam uleiul amestecat cu apa,faina cernuta cu praf de copt,coaja si esenta,amestecam cu miscari usoare pana ce...
Desert briose cu ciocolata si migdale
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, un praf de sare, fulgi de migdale; adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si apa, amestecam pana ce se omogenizeaza. Mixam albusurile cu zaharul pana ce devine o bezea ferma, incorporam peste amestecul de faina cu miscari usoare. Punem cate...
Paste cu ciuperci
Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe pachet. Intr-o cratita calim putin ceapa cu usturoiul, adaugam ciupercile feliate si lasam sa se prajeasca cca 5 min, adaugam rosiile tocate marunt, o cana de apa in care am fiert pastele, potrivim de condimente dupa gust si lasam sa fiarba cca...
Chiftele de fasole cu dovlecei
Intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt cu morcovul, adaugam dovlecelul tocat marunt si calim pana ce se inmoaie putin, cca 3-4 min. Adaugam vinul, fasolea si lasam sa se caleasca legumele pana ce se evapora vinul. Potrivim de condimente dupa gust si cu ajutorul pisatorului de piure le...
Mancarica de dovlecei cu soia
Soia o fierbem conform instructiunilor de pe pachet, le scurgem bine de apa si le presam usor pentru a scapa de apa pe care a absorbit-o la fiert. Intr-o cratita calim ceapa cu morcovul, adaugam ardeiul tocat, rosiile cu sucul, adaugam ardeii taiat cubulete mai mari, cuburile de soia, o cana...
Chiftele cu mazare si orez
Mazarea o fierbem instructiunilor de pe pachet, o scurgem bine si o pisam cu ajutorul blenderului sau paleta pentru piure. Orezul fiert cu sare, piper, ulei de masline si condimente pentru paella, il lasam sa se raceasca foarte bine. Adaugam usturoiul pisat si ceapa scursa bine de apa,...
Paste umplute
Pastele le fierbem in apa cu sare 5 min, sa fie al dente. Le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece, le scoatem pe un servet de bucatarie si le tamponam pentru a elimina surplusul de apa. Intr-un ceaun, oala, calim ceapa cu morcovul dat prin razatoare, adaugam carnea tocata si...
Chiftele de curcan cu sos de mustar
Pentru chiftele amestecam ingredientele bine, acoperim compozitia si lasam 10 min la rece. Cu mainele umede formam chiftele si le prajim in uleiul incins pe ambele parti. Le scoatem pe un servetel de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei. Pentru sos-calim ceapa in untul topit...
Desert placinta rulata cu mere
Umplutura -merele le putem da prin razatoare, eu am optat sa le tai cubulete mici. Le punem intr-o oala cu zaharul si punem pe foc sa se caleasca cat sa isi lase siropul si devin moi. Adaugam scortisoara, zaharul vanilat si grisul, amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Lasam sa se raceasca....
Desert tarta cu dovleac si lapte condesat
Umplutura-dovleacul curata si taiat cubulete il punem intr-o oala cu apa cat sa acopere si punem la fiert impreuna cu zaharul; dupa ce este fiert, il scurgem bine de apa si il pisam cu pisatorul de cartofi. Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care amestecam cu laptele condensat si condimente...
Desert rulouri cu dovleac si dulceata
Aluat -cernem faina intr-un bol, facem o adancitura, adaugam zaharul, sarea, piureul de dovleac, drojdia dizolvata in laptele caldut, uleiul, untura, galbenusurile si condimente dupa gust. Incem sa amestecam cu lingura la inceput, adaugand treptat faina de pe margine. Dupa ce nu mai putem...
Aperitiv pasta de jumari
Jumarile le mixam cu ajutorul unui robot de bucatarie sau le dam prin masina de tocat. Adaugam ceapa data prin razatoarea mica si stoarsa bine, condimente dupa gust, amestecam bine dupa care adaugam mustarul. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Ungem felii de paine cu pasta si le...
Desert tort cu jeleu de portocale
Blat -albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zeama de la lamaie si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Intr-un vas amestecam iaurtul cu uleiul, praful si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, adaugam faina si migdalele macinate, esenta de vanilie, amestecam cu...
Pulpe de curcan la cuptor
Intr-un vas amestecam condimentele cu apa, vinul si laptele, adaugam pulpele spalate. Dam vasul pana a 2 zi la frigider (sau cateva ore) In tava unsa cu ulei adaugam pulpele si lichid cu care le-am condimentat (fara sa le acoperim cu apa)usturoiul tocat. Dam la cuptorul incalzit cca 60...
Gribon (os de porc) afumat la cuptor
In tava adaugam condimentele dupa gust, vinul, uleiul si amestecam bine, adaugam gribonul, il invartim pentru a se condimenta pe toate partile si lasam 1 ora. Intre timp curatam cartofii ii spalam si ii taiem in 6-8 depinde cat de mari sunt, adaugam in tava pe langa gribon. Ceapa o tocam...
Macrou in sos de rosii cu usturoi
Pestele curatat de intestine si cap il spalam, il stergem si condimentam cu sare si piper, il acoperim cu o folie si dam la rece 2 ore. Intr-o tigaie calim usturoiul putin, il stingem cu vinul,adaugam pasta de rosii,1 cana de apa si lasam sa fiarba 5 min. Condimentam sosul cu condimente...