O reţetă a aceleiaşi Reghina. Foarte uşor de pregătit, foarte gustoasă şi potrivită pentru mese festive.
Se pune caşcavalul ras într-un castron, se adaugă ouăle bătute, smântâna şi mărarul proaspăt tocat şi se omogenizează bine totul.
Tava de aragaz se tapetează cu hârtie de copt şi se întinde pe ea toată compoziţie.
Se coace 13 minute la 180 grade C, caldură sus/jos fără ventilaţie.
Între timp se căleşte ceapa tocată mărunt în puţin ulei, apoi se pune într-o sită ca să se scurgă surplusul de ulei.
Se amestecă cu carnea tocată şi se presară sare şi piper după gust.
După cele 13 minute de copt, se scoate tava din cuptor şi se întinde ( cu răbdare…) umplutura de carne crudă peste blat.
Se rulează destul de strâns şi cu atenţie cu ajutorul foii pe care s-a copt blatul.
Se schimba foaia de copt în aceeaşi tavă de aragaz şi se pune rulada.
Se acoperă cu folie de aluminiu sau tot cu hârtie de copt ( cum aveţi la îndemână) şi se coace tot la 180 g pentru 30 de minute, dar folia o scoatem după 25 de minute şi continuam coacerea încă 5 minute fără folie şi cu ventilaţie.
Se dă la frigider peste noapte.
Poftă bună!