meniu copii
Turronul il rupem bucatele si il punem intr-o cratita cu 200 ml frisca, punem pe foc mic, amestecand continuu pana ce se topeste.
Acoperim cu folie alimetara si dam la rece cateva ore.
La fel procedam si cu ciocolata alba.
Blat 1-mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si apa, adaugam peste albusuri si mixam pana ce se omogenizeaza.
Faina o amestecam cu praful de copt, nuca si adaugam peste albus, esenta si amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza.
Turnam in tava teptata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca foarte bine.
La fel procedam si cu blatul 2 numai ca avem cacao in loc de nuca.
Crema 1-mixam smantana cu frisca ramasa pana ce isi dubleaza volumul, adaugam crema de turron si mixam pana ce se omogenizeaza, adaugam esenta dupa gust.
Crema de ciocolata alba o mixam cu smantana pana ce isi dubleaza volumul si se omogenizeaza.
Pe un platou asezam prima foaie de blat-insiropam (eu am folosit esenta de vanilie cu apa minerala), adaugam 1/2 din crema de migdale-a 2 foaie de blat de nuca (putem aseza cum dorim blaturile), insiropam-1/2 crema de ciocolata alba, capsuni -a 3 foaie de blat-insiropam-crema de migdale-ultima foaie de blat-insiropam si dam la rece 30 min.
Scoatem tortul si il imbracam cu crema ramasa, topim 30 g ciocolata amaruie cu 1 lingura lapte,1 lingura ulei si decoram tortul.
Topim ciocolata cu lapte cu laptele si uleiul, turnam peste jumatate de tort lasand sa curga si pe laterale.
Decoram cu jeleuri, blat de tort maruntit, dam la rece cateva ore inainte de servire.