Muschi de vita la cuptor

de Lau in Vita, 15 Noi 2019 | 5071 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg muschi de vita
  • 1 l lapte
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ardei iute
  • rozmarin
  • 2 crengute cimbru
  • 200 ml vil rosu
  • 50 ml ulei de masline
  • apa
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de vita la cuptor:

Carnea o spalam si o curatam de pielite (care merge), intr-un vas adaugam laptele si carnea. Acoperim cu folie si dam la frigider 1 ora.

Intre timp curatam ceapa, morcovul, usturoiul, ardeiul iute, le taiem rondele, scoatem vasul cu carne de la frigider, adaugam legumele, condimente dupa gust, vinul, uleiul si apa cat sa acopere carnea.

Acoperim cu folie si dam la rece 24 ore, din cand in cand intoarcem carnea in marinada.

Intr-o tava (eu am tapetat cu hartie de copt) adaugam carnea, crengutele de rozmarin si 1/2 din marinata in care a stat carnea. Acoperim cu folie de aluminiu.

Dam la cuptorul incalzit la 220 g 15 min, timp in care carnea va face o crusta, dam focul la 170-180 grade C si lasam cca 3 ore,

Din ora in ora intoarcem carnea in marinata, in ultima jumatate de ora indepartam folia ca sa se rumeneasca frumos, verificam daca este gata cand furculita intra usor in carne.

In sosul ramas de la marinata eu am facut cartofi cu rozmarin la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de vita la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tuslama