A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert nuci fragede cu crema de...

Postat de: eumimi in Dulciuri

Pregatim mai intai aluatul pentru cojile de nuci. Cu ajutorul unui tel amestecam bine untul cu zaharul si cu ouale. Adaugam faina, praful de copt si esenta si framantam un aluat nelipicios, dar...Citeste continuarea

Desert biscuiti Burgenland cu bezea...

Postat de: eumimi in Dulciuri

Mai intai punem faina intr-un bol. Adaugam zaharul pudra, untul taiat cubulete, galbenusurile si esenta si incepem sa framantam. Adaugam si laptele rece si framantam bine aluatul. Nu este un aluat...Citeste continuarea

Lebar de casa

Postat de: ancutsa in Ficat

  Pui mațele în apă rece cu oțet o oră, apoi se spală cu apă caldă (în apă rece se strâng).  Pui la fiert fleica de porc în apă cu puțină sare....Citeste continuarea

File de curcan gatit lent, cu...

Postat de: panacris in Slow Cooker

Pieptul de curcan se dezosează, se filetează apoi se asezonează de sare, piper, cimbru și boia dulce. Se așează într-un vas de sticlă se adaugă vinul și uleiul de măsline, se...Citeste continuarea

Desert cozonac cu smantana si nuca

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Aluatul: Intr-un vas puneti drojdia, o lingurita zahar, 4-5 linguri lapte cald si o lingura faina. Le amestecati bine si lasati sa creasca 10-15 minute. Intr-un bol cerneti faina, presarati un...Citeste continuarea

Rasol de porc cu varza dulce, in...

Postat de: vasimur in Porc

Spălăm bine rasolul și-l punem la fiert, într-o oală sub presiune, împreună cu foile de dafin, 1-2 căței de usturoi, boabele de piper, crenguța de cimbru uscat și apă...Citeste continuarea

Pui cacciatora sau pui in stil...

Postat de: mirela0911 in Pui

Bucatile de carne se spala bine apoi se lasa sa se scurga bine de apa. Uleiul se pune la incins intr-o cratita. Se pun bucatile de carne si se lasa sa se caleasca cate 5 minute pe fiecare...Citeste continuarea

Desert fursecuri stampilate cu...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-un bol se pune untul la temperatura camerei si se mixeaza cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devine spumos. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare. La final se...Citeste continuarea

Salata de legume cu maioneza

Postat de: AdrianUdrea in Salate

Mai intai pregatim toate ingredientele pentru salata de legume cu maioneza. Spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu coaja cu tot, in apa cat sa fie bine acoperiti. Curatam morcovii, ii...Citeste continuarea

Desert macarons cu nuca, ciocolata...

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-un castron batem albusurile cu sarea si zaharul tos pana cand bezeaua este ferma si nu se mai simte zaharul tos cand frecam putina compozitie intre doua degete. Adaugam romul. Samburii de...Citeste continuarea

Desert prajitura de Craciun, in...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Aluatul: Se incalzeste usor 150 ml lapte in care se pune 1 lgt de zahar, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca bine apoi se lasa sa dospeasca. Intre timp se pune faina in bolul robotului...Citeste continuarea

Desert prajitura Raffaello

Postat de: andaoana in Prajituri

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade C si pregatim tava. Albusurile le separam de galbenus si presaram putina sare peste ele , cat luam intre degete. Ingredientele uscate :faina,nuca...Citeste continuarea

Desert Lamington cu merisoare si cocos

Postat de: katty in Prajituri

Preparam blatul.Separam ouale. Mixam albusurile cu sarea, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam vanilia si galbenusurile si omogenizam.Cernem faina amestecata cu...Citeste continuarea

Desert haiose

Postat de: katty in Dulciuri

Osanza o amestecam intr-un castron cu 450 gr faina si o impartim in 4 parti egale. Restul de faina o cernem intr-un castron..La mijloc facem o adancitura in care punem ouale, sare,uleiul, otetul...Citeste continuarea

Supa crema de ciuperci

Postat de: mirela0911 in Supe

Intr-o oala se pune uleiul sa se incinga. Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune in uleiul incins si se lasa la calit, amestecand din cand in cand. Morcovii se curata si se taie in...Citeste continuarea

Desert casuta din turta dulce

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-un castron mixam untul la temperatura camerei cu zaharul si ouale pana se topeste zaharul.Adaugam mierea si omogenizam.Adaugam coaja rasa de portocala, vanilie, sare,scortisoara, ghimbirul i...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde cu scarita

Postat de: TAB1TA in Ciorbe

Intr-o oala mai mare am pus in putin ulei incins bucatile de scarita si ceapa lasata intreaga. Apoi am adaugat apa fierbinte. Am adaugat morcovul taiat marunt si usturoiul. Dupa ce au fiert...Citeste continuarea

Desert tort cheesecake Tuxedo

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Am amestecat ingredientele uscate, faina, cacao, sare si bicarbonat. Separat am mixat oul, zaharul, am adaugat uleiul , vanilia si iaurtul am omogenizat si apoi am incorporat ingredientele...Citeste continuarea

Desert prajitura Carmen

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat: Cele 7 albusuri cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat 150 g zahar si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Cele 4 oua impreuna cu 2 linguri de zahar si 2 linguri de lapte...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi de napolitana

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai am prajit nuca si am taiat-o marunt. Apoi am mixat cele 2 oua si 2 galbenusuri cu o cana de zahar si am adaugat lingura de rom. Am taiat margarina in cubulete mici. Cealalta cana de...Citeste continuarea

Desert Carusel din turta dulce

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  În primul rând, înainte de a te apuca de lucru, fă-ți o matriță din carton și lipește piesele pentru a vedea cum vin, cum se așază. În al doilea...Citeste continuarea

Cuiburi de mamaliguta cu branzeturi...

Postat de: mihaelar63 in Cook and smile

Preparati o mamaliga din 500 gr faina de malai care se pune la fiert in apa clocotita cu sare . Se lasa sa fiarba asa 5 minute si se freaca cu un tel sau un facalet pana obtineti...Citeste continuarea

Salata de fasole verde cu carne de...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Fasolea verde se curata, se rupe bucati si se fierbe in apa cu sare. Dupa fierbere, fasolea se scurge si se lasa sa se raceasca. Ridichile spalate si curatate se taie rondele...Citeste continuarea

Desert cozonac Rozenkrantz

Postat de: Adrianele in Dulciuri

     Amesteci laptele cald cu drojdia și o lingură zahăr și lași să crească. Făina o amesteci cu sarea, zahărul și pui 2 ouă întregi peste ea și o amesteci....Citeste continuarea

Desert fursecuri pentru Craciun

Postat de: Adrianele in Dulciuri

     Freci untura și untul cu zahărul și sarea până se lichefiază. Adaugi oul întreg și amesteci. Pui praful de copt în făină și o amesteci, apoi o torni...Citeste continuarea

Supa crema din conopida, cartofi...

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Conopida, ceapa și cartofii, curățate și tăiate grosier, se pun la fiert într-o oală încăpătoare împreună cu apa, uleiul, vigita (amestec de legume uscate), piperul și...Citeste continuarea

Desert salam de biscuiti cu mix de...

Postat de: panacris in Dulciuri

Biscuiții se fărâmițează cu mâna, de data aceasta, sunt foarte fragezi și i-am vrut bucăți mai grosiere. Într-o crăticioară cu fundul gros se pune ciocolata ruptă...Citeste continuarea

Desert tort Cizmulitele lui Mos...

Postat de: ancutsa in Torturi

  Blaturile: Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu sarea și îndulcitorul. Adaugi treptat gălbenușurile, uleiul, praful de copt, apa fierbinte, coaja de mandarine, nucile și...Citeste continuarea

Desert tort Caciula

Postat de: ancutsa in Torturi

    Blatul și ciucurele: Bați spumă cu mixerul albușurile cu sarea și zahărul Bourbon, adaugi treptat gălbenușurile, uleiul, bombonelele colorate, făina și praful de...Citeste continuarea

Salata poloneza, cu fasole galbena,...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Polonezul se fierbe si se lasa sa se raceasca . Dupa racire polonezul se taie in patru pe lungime, apoi se feliaza. Fasolea galbena pastai se taie  bucati la 2-3 cm...Citeste continuarea

Desert briose din albusuri, cu...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Albușurile se separă de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare, până ce iau volum. Atunci se adaugă zahărul vanilinat și zahărul tos, puțin câte puțin,...Citeste continuarea

Tortellini cu prosciutto si feta

Postat de: mihaelar63 in Tortellini

Tortellini se fierb, respectand indicatiile de pe pachet. Sarati foarte usor apa pentru fiert. Unele ingrediente ca prosciutto si feta contin multa sare. Folositi o...Citeste continuarea

Frigarui din piept de pui la...

Postat de: RODIMUR in Pui

Pieptul de pui se desprinde de pe oase (dacă este cazul) se spală, se fasonează și se taie cubulețe. Se prepară marinada din: ulei de măsline, miere de albine, zeamă de lămâie,...Citeste continuarea

Dorada la gratar cu citrice si...

Postat de: mihaelar63 in Peste

Dorada intreaga se despica, se curata in interior si exterior. Eu am taiat dorada aproximativ in doua pentru ca mi-a fost teama ca daca o las intreaga nu se va patrunde cat este...Citeste continuarea

Desert nuci umplute

Postat de: Ina in Dulciuri

Realizarea cojilor de nuci: Punem într-un vas adânc untul, untura și zahărul pudră.  Mixăm totul până obținem o crema spumoasă, apoi adaugăm ouăle pe...Citeste continuarea

Desert pere fierte in vin, cu...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai am pregatit perele, pentru ca dureaza mai mult. Le-am curatat de coaja ( de preferat sa fie curatate cu un pilar, sa ramana un aspect frumos), apoi am taiat fundul perei pe drept sa...Citeste continuarea

Supa crema de dovleac, cu castane

Postat de: Ksenya in Supe

  Castanele le spalam si le crestam cu un cutit.  Le dam la cuptor prealabil incalzit si le coacem la 180 grade C, pana observam ca s-a desfacut in zona crestata, cam 10 minute sau...Citeste continuarea

Pasta de jumari Smalek

Postat de: cristeena20 in Aperitive / Garnituri

Procedura e ca si la jumari, doar ca taiem slanina cu carne cubulete mici, si le lasam sa se topeasca la foc mediu, apoi mic pana se face jumari. Cand e aproape facut adaugam ceapa tocata...Citeste continuarea

Desert fursecuri de Craciun...

Postat de: cristeena20 in Dulciuri

E foarte important sa urmam instructiunile de confectionare, mai ales timpul de coacere, deoarece nu vrem fursecuri prea tari, sau prea arse. Intr-o cratita punem apa, uleiul de masline, sare,...Citeste continuarea

Hotdog crispy

Postat de: Bucataras in Sandvisuri

Pune crenvustii la fiert. Pregateste sosul de iaurt: combina iaurtul cu catraveti murati taiati cubulete si cu frunze de fenicul. Mie imi place aroma deosebita a feniculului, dar daca nu-ti...Citeste continuarea

Desert fursecuri Magice de Craciun

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Untul moale se amesteca cu zaharul pudra, apoi se adauga galbenusurile si oul intreg, se omogenizeaza, apoi se adauga esenta de vanilie, sarea, praful de copt si faina se amesteca bine. Se imparte...Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca, visine si...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Pentru foile de blat: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, adaugati indulcitorul treptat, mixati pana bezeaua devine ferma. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le...Citeste continuarea

Maakouda a la chakchouka

Postat de: Criss in Aperitive / Garnituri

Eu am pregatit mai intai umplutura. Ardeii se coc pe plita, apoi se curata de coaja si se taie cubulete.. Rosia se opareste, se decojeste si se taie cubulet. Ceapa se taie solzisori si se caleste...Citeste continuarea

Farfalle cu sunca, in sos pesto

Postat de: RODIMUR in Farfalle

Pastele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Între timp, șunca se taie fâșii și se rumenește ușor în ulei de...Citeste continuarea

Desert jeleuri de portocale in...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Intr-un vas se amesteca amidonul cu zaharul si vanilia, apoi se toarna usor sucul, coaja razuita, si se amesteca cu un tel pana ce se omogenizeaza, se pune la foc mic pana ce incepe sa se...Citeste continuarea

Desert prajitura Figaro

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Blatul: Bați cu mixerul margarina (sau untul) cu sarea și zahărul. Adaugi treptat zahărul vanilat, gălbenușurile, laptele, praful de copt, amestecând bine după fiecare....Citeste continuarea

Mancare cu mazare, cartofi si morcov

Postat de: ancutsa in Mancaruri de legume

  Se curăță și se spală legumele. Se taie ceapa mărunt, cartofii se taie cuburi mari, ardeiul, fâșii scurte, iar morcovii, rondele. Într-o cratiță de 2 l, se...Citeste continuarea

Praz gratinat cu jambon si sos de...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Indepartati partea verde a prazului (folositi-o pentru o supa). Curatati si spalati si taiati partea alba in bucati de 10 cm. Prazul meu era gros,am taiat apoi bucatile in 2 in lungime....Citeste continuarea

Desert prajitura cu morcovi si...

Postat de: ctlina in Prajituri

Uscati faina de migdale si faina de nuci intr-o tigaie , amestecand in continuu timp de 5 minute. Luati de pe foc , adaugati indulcitorul amestecati si lasati sa se raceasca. Incorporati aboi...Citeste continuarea

Macrou afumat, reteta delicioasa cu...

Postat de: Constelatialeu in Peste

Cum se prepara Macrou afumat, reteta delicioasa cu saramura naturala: Mai intai lasam pestele la dezghetat, se stie ca macroul este un peste de la Marea Nordului, Marea Mediteranei sau...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 18.07 la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]