Un tort deosebit pe care l-am facut de ziua mea, special pentru mine.
Blat
Crema
Krantz de nuca
Pentru blat am mixat spuma ouale cu praful de sare si zaharul pana si-au dublat volumul. Am adaugat uleiul mixand in continuare, apoi faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si scortisoara. Am adaugat si morcovul ras si coaja de portocala, amestecand cu o spatula. La final am adaugat si nucile coapte.
Am pus compozitia in 2 forme (18 cm) si le-am introdus in cuptorul incins, pentru aproximativ 45 de minute. Am facut testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-au copt. Am lasat blaturile sa se raceasca.
Pentru crema am mixat untul moale cu zaharul pudra, apoi am adaugat crema de branza. La final am adaugat si smantana pentru frisca batuta in prealabil.
Am taiat fiecare blat pe jumatate, obtinand 4 blaturi. Am asezat primul blat, apoi un strat de crema, iar blat, iar crema, din nou blat, crema si ultimul blat. Am imbracat tortul in crema.
Pentru krantz am caramelizat zaharul, am adaugat untul si apoi nuca. Am rasturnat amestecul pe o planseta umeda si cand s-a racit am maruntit cu sucitorul. Am ornat tortul cu crema si krantz.