Am obtinut aceasta prajiturica datorita sosului de zmeura (coulis) si a cantitatii de frisca lichida pe care tot le invarteam prin frigider si nu voiam sa le arunc...asa ca, pe un blat simplu si insiropat am turnat crema de zmeura folosind cele 2 ingrediente :D ce sa mai zic...s-a terminat repede si am si avut desert dupa masa, exact 4 portii :))
Pentru blat:
Mixam ouale cu zaharul si putina sare pana isi dubleaza volumul si isi schimba culoarea. Apoi adaugam faina cu praful de copt cernute, mixam, iar la final putina esenta de vanilie dupa gust.
Turnam compozitia rezultata intr-o tava mica (eu am folosit yena 19/24cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 20min sau facem testul cu scobitoarea.
Lasam blatul la racit pe un gratar cu tot cu hartia de copt si ne ocupam de sirop:
Incalzim apa cu zaharul pana se topeste, apoi adaugam vanilie dupa gust.
Pentru Mousse:
Incalzim intr-un bol la microunda sau intr-un ibric pe aragaz coulis-ul de zmeura, dar sa nu fie fierbinte, apoi punem gelatina hidratata (tinuta in apa rece circa 8-10 minute).
Lasam la racit, amestecand din cand in cand, apoi adaugam iaurtul si omogenizam.
Smantana pentru frisca o mixam cu zaharul pudra pana devine pufoasa, apoi adaugam amestecul de zmeura si iaurt si omogenizam.
Crema rezultata o turnam peste blat, pe care-l scoatem din hartia de copt si-l asezam din nou in tava in care a fost copt si insiropam bine.
Dam la rece pana se intareste, apoi taiem marginile si o putem servi cu sos de ciocolata sau cu ce va place!