Gozleme

de dantes in Vita, 19 Mar 2021 | 7025 vizualizari

 

O reteta traditionala turceasca

 

INGREDIENTE

  • Pentru coca
  • 375 gr Faina alba de grau
  • 85 ml ulei de masline
  • 185 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura 500 gr carne tocata de vita
  • 90 gr spanac proaspat
  • 1 buc ceapa alba
  • 2 catei usturoi
  • 1 buc ardei gras rosu
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita boia de ardei iute
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper alb macinat
  • 10 ml ulei
  • 100 gr branza Feta
  • 20 gr patrunjel proaspat tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gozleme:

Pentru coca se amesteca bine faina cu sare si ulei de masline si se framanta, apoi se adauga treptat apa. Dupa ce s-a incorporat toata apa se mai framanta inca 10 minute.


Se pune aluatul intr-un vas, se acopera cu o folie transparenta si se lasa sa stea o ora, dupa care se imparte in patru.

Pentru umplutura se taie marunt ceapa si ardeiul gras si impreuna cu usturoiul, se pun la calit in putin ulei pana se inmoaie. Apoi se adauga carnea tocata.

Cand carnea este calita, se adauga spanacul si se mai caleste 2-3 minute, se adauga apoi condimenele si se amesteca bine si se opreste focul.

Se intinde coca foarte subtire, se pune umplutura la marginea aluatului, peste umplutura se pune branza Feta si patrunjelul tocat, apoi se impatureste si se taseaza pe margini, sa nu se desfaca.

Coca umpluta se prajeste pe ambele parti in putin ulei pana devine aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gozleme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Empanada cu carne de vita