Desert gogosi (reteta 2)

de Ancutsa in Dulciuri, 20 Mar 2021 | 3380 vizualizari

 

Gogoșile, fie ele rotunde, inele, împletite sau de orice formă vă plac, sunt delicioase în week-end, când toată lumea ar mânca ceva bun. Dacă mai scoatem la testat și dulcețurile pregătite în vară, nu-ți mai trebuie altceva.
De data aceasta le-am făcut cu îndulcitor, să poată mânca și tata, el le-a mâncat simple, iar noi, cu gem sau zahăr pudră. Dacă doriți, le puteți face numai cu zahăr (am scris la ingrediente echivalentul pentru îndulcitorul folosit de mine).

 

INGREDIENTE

  • 10 g drojdie uscată,
  • 2,5 ml îndulcitor / 2 linguri zahăr,
  • 300 ml lapte,
  • 100 ml apă,
  • 1 linguriță cu sare,
  • 4 ouă L,
  • 70 ml ulei,
  • 800 g făină,
  • Coajă de lămâie, după gust,
  • Un vârf de cuțit vanilie Bourbon pudră,
  • 140 g făină pentru blatul de lucru,
  • Gem de caise / zahăr pudră
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi (reteta 2):

 

Într-un castron adânc sau bolul de la mixer, torni laptele împreună cu apa (încălzite ușor într-un ibric), adaugi drojdia și îndulcitorul și amesteci. Adaugi pudra de vanilie, coaja de lămâie, ouăle și puțină făină și începi să amesteci, iar restul de făină îl adaugi treptat (mie mi-au trebuit aprox 800 g în total la aluat). Încorporezi treptat și uleiul. Frămânți aluatul cu mâinile sau la robotul de bucătărie aprox 6 minute până obții un aluat neted, lucios, pufos, ușor moale.

Transferi aluatul într-un bol uns cu puțin ulei, pulverizei puțin ulei pe aluat, îl netezești și îl acoperi cu folie alimentară. Îl lași la dospit o oră sau până își dublează volumul.

 

Răstorni aluatul pe pe blatul de lucru presărat cu făină și frămânți doar ușor, cât să-i dai formă. Împarți aluatul în două bucăți, ca să lucrezi mai ușor. Întinzi cu sucitorul fiecare aluat într-o foaie potrivită ca grosime, apoi decupezi gogoșile cu paharul sau o formă de patiserie. Poți scobi mijlocul cu un dui. Poți face gogoși rotunde, inel, împletite sau ce forme îți plac.

 

Prăjești gogoșile în uleiul încins (la 175 °C), rumenindu-le pe ambele părți.

Odată prăjite, transferi gogoșile într-o tavă mare pregătită cu prosoape de hârtie, care să absoarbă excesul de ulei.

Servești gogoșile cu gem sau zahăr pudră.

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/07/gogosi-9.html

TIPS-URI

1

Dacă ai un termometru de bucătărie, folosește-l cu încredere, ai grijă ca uleiul să nu fie prea încins, gogoșile se vor prăji repede, dar riști să nu se facă înăuntru. Iarăși, dacă e prea rece, gogoșile vor absorbi mult ulei. Temperatura optimă: 175 de grade. Testat si experimentat.

2

După ce ați decupat gogoșile, mai lăsați pe masă circa 10 minute la dospit, vor ieși mai pufoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi (reteta 2)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert biscuiti frantuzesti din albusuri Langues de chat