Extrem de bun si gustos. Il puteti face de post.
https://www.blogulluicatalina.com/2021/02/piureu-de-mazare-uscata-si-de-fava.html
Înmuiați mazărea și fava uscată în apă rece timp de cel puțin 3 ore (am lasat o noapte). Clatiti a 2a zi. Puneti-le cu ceapa taiata in 2, cățelul de usturoi și morcovul taiat rondele într-o caserolă. Acoperiți cu apă rece și adăugați foaia de dafin si un pic de cimbru uscat. Acoperiti si gatiti timp de 1 ora. Am sarat după 40 de minute cu un cub de legume. Scoateți fiaia de dafin si puneți legumele scurse într-un blender. Adăugați puțin lapte sau apa in care au gătit până obțineți consistența potrivită (nu aruncati zeama in care au fiert faceti o supa). Verificati de sare și piper. Adăugați ulei de măsline și boia de ardei Se servește fierbinte!