Se spala bucatile de carne si se oparesc in apa clocotita.
Se pun apoi intr-o oala cu 3 litri de apa si se lasa sa fiarba. Se spumeaza daca este nevoie. Cand incepe sa clocoteasca apa, se adauga morcovul curatat si taiat, ceapa curatata si crestata si radacina de patrunjel curatata si taiata in doua. Se pune si 1 lgt de sare. Se fierbe la foc mic, cu oala acoperita cu capac. Cand sunt fierte toate, se ia oala de pe foc, se scot legumele si carnea si eventual se strecoara supa daca este cazul.
Se toarna peste supa rosiile pasate si se amesteca. Se lasa sa dea cateva clocote timp in care se sareaza dupa gust si se adauga 1 lgt de maghiran.
Intre timp se pun pastele la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierte, se pun in oala cu supa si se lasa sa mai fiarba 2-3 minute impreuna.
Se serveste garnisita cu patrunjel verde.
1
Se pot folosi orice altfel de paste fainoase, doar sa fie marunte.
2
Se pot pune morcovii inapoi in supa, la mine au disparut intre timp.