O supa usoara si hranitoare.
Ideala pentru zilele friguroase si ploioase.
Punem intr-o cratita cartofii la fiert cu un litru de supa de legume sau apa, pana fierb cartofii separat. Intr-o tigaie ,incalzim uleiul si sotam sunculita 2 minute.
Adaugam peste sunculita ceapa si mai sotam timp de 3 minute la foc potrivit,adaugam morcovul si mai sotam 2 minute,adaugam pasta de tomate ,amestecam si turnam peste cartofii fierti.
Completam cu restul de stoc de legume sau apa,Lasam la fiert inca 4 minute la foc mic,adaugam conopida acoperim si lasam 2 minute.
Potrivim de sare si piper,adaugam foaia de dafin,acoperim oprim flacara, lasam in repaus 10 minute.
Se serveste cu verdeata dupa preferinta (marar,patrunjel,tarhon...) si cu smantana.
Supa e gata !
Pofta buna!
1
Daca doriti supa sa fie de post,eliminati sunculita din ingrediente.
2
Pentru o nota mai picanta puteti adauga fulgi de ardei iute.
3
Fierbeti putin conopida, are alta savoare atunci cand este al dente