Blat de vanilie, insiropat, crema de ciocolata, crema de vanilie, insert de zmeura- un desert deosebit.
Blat:
Crema:
Sirop:
Jeleu zmeura:
Decor:
Pentru blat am mixat ouale cu zaharul si un praf de sare. Am adaugat uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt. La final am adaugat si apa fierbinte. Am pus compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul de 18cm. Am introdus tava in cuptorul incins pentru 20-25 de minute.
Pentru crema am amestecat intr-un vas cele 2 oua intregi cu zaharul, amidonul si apoi am adaugat laptele treptat. Am pus vasul pe foc si am fiert crema pana s a ingrosat. Am luat vasul de pe foc si am adaugat untul si apoi vanilia. Un sfert din crema l-am amestecat cu cele 2 tipuri de ciocolata, restul am lasat-o asa.
Pentru jeleul de zmeura am folosit zmeura congelata. Am pus-o putin pe foc pana s-a dezghetat, apoi am mixat-o in blender si am strecurat semintele. Am pus zmeura fara seminte intr-un vas pe foc, am adaugat zaharul si am lasat sa dea cateva clocote. Separat am hidratat gelatina si apoi am adaugat-o peste zmeura. Am pus jeleul in doua forme cu diametrul de 16 cm (trebuia cantarita cantitatea, la mine cele doua jeleuri au avut grosimi diferite), in care pusesem folie alimentara. Dupa ce s-au racit, am invelit jeleurile in folie alimentara si le-am introdus la congelator pentru cel putin o ora.
Am mixat 200 ml frisca si am adaugat 3-4 linguri in crema de ciocolata, iar restul de frisca am amestecat-o cu crema de vanilie. Din crema de vanilie amestecata cu frisca am oprit separat 3-4 linguri, restul am amestecat-o cu 5 gr gelatina. Am adaugat 5 gr gelatina si in crema de ciocolata. Gelatina am pregatit-o conform intructiunilor de pe plic. Pentru sirop am pus ingredientele pe foc pana s-a topit zaharul.
Pentru montarea tortului am taiat blatul in 3. Am asezat primul blat, l-am insiropat putin, am adaugat un strat din crema de ciocolata, am asezat primul strat de jeleu de zmeura, apoi din nou crema de ciocolata. Diametrul jeleului trebuie sa fie mai mic decat diametrul blatului. Am asezat al doilea blat insiropat putin, apoi crema de vanilie, inca un strat de jeleu de zmeura si din nou crema de vanilie. Peste crema de vanilie am asezat al treilea blat insiropat.
Am mixat si restul de 200 ml frisca si am amestecat-o cu crema de vanilie oprita. Am imbracat tortul cu aceasta crema. Decorul l-am facut din aceeasi crema in care am pus cateva picaturi de colorant rosu. Marginile tortului le-am imbracat in fulgi de ciocolata alba si neagra. Pentru decor am mai folosit litere de ciocolata (din comert) si ornamente argintii si rosii.