Desert tort Medovik cu blat pufos

de Dulciuri cu Georgiana in Torturi, 20 Mar 2021 | 5657 vizualizari

 

Mie mi-a placut foarte mult tortul Medovik. De data aceasta am incercat varianta cu blat pufos. Delicioase ambele.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 100g zahar
  • 90g miere
  • 10g praf de copt
  • 150g faina
  • 10 g ulei

Crema:

  • 500g smantana 35% grasime
  • 500g mascarpone
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • 300-350g visine

Decor:

  • 200g frisca naturala
  • 100g zahar
  • 150g nuca
  • 50g migdale
  • 50g biscuiti
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Medovik cu blat pufos:

Pentru blat am pus pe foc mierea pana si-a schimbat culoarea, a inceput sa se albeasca. Am mixat ouale spuma cu zaharul pana ce acesta s-a topit. Peste oua am adaugat mierea calda, apoi uleiul. Am adaugat apoi faina amestecata cu praful de copt. Am pus compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul 21 cm. Am introdus tava in cuptorul incins pentru aproximativ 40 de minute. Blatul meu nu a crescut foarte mult si il puteam imparti in 3, ci doar in doua bucati , asa ca am mai pregatit inca o compozitie si am mai copt un blat. A doua compozitie a crescut mai mult si am impartit acest blat in 3 . Deci am obtinut in total 5 bucati de blat. Pentru crema am lasat cateva ore la scurs smantana. Am mixat smantana, am adaugat zahar pudra dupa gust, cam 3-4 linguri, apoi mascarponele la temperatura camerei. Pentru montare am asezat primul blat, l-am stropit cu zeama de la un compot de visine, am pus apoi un strat de crema si peste crema am distribuit visine. Eu am avut visine conservate de mine la borcan . Nu am folosit visine din compot pentru ca sunt zemoase. Am procedat la fel pana am terminat blaturile. Pe ultimul blat am distribuit putina crema, cat sa nu se usuce. Am introdus tortul la rece si a doua zi l-am imbracat in frisca batuta cu un plic de intaritor , apoi cu krantz de nuci si migdale amestecat cu biscuiti. Pentru krantz am caramelizat zaharul, apoi am adaugat nucile si migdalele si am rasturnat totul pe o planseta umeda. Dupa ce s-au racit le-am pus intr-un tocator electric impreuna cu biscuitii. Am maruntit totul si apoi am imbracat tortul. Pe tort am distribuit si cateva cirese confiate( din comert).Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Medovik cu blat pufos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinte daneze cu caise - Un desert rapid si delicios

ieri la 15:41

Tarta cu ciocolata, visine si cirese - Un desert delicios cu fructe

de laura_n 7

ieri la 14:34

Mancare de mazare cu pulpe de pui - Reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort “Medovik” a la Natalia