O prajitura cu miros de sarbatori de iarna.
Blat:
Crema:
Krantz
Pentru blat am mixat spuma ouale cu praful de sare si zaharul pana si-au dublat volumul. Am adaugat uleiul mixand in continuare, apoi faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si scortisoara.
Am adaugat si morcovul ras si coaja de portocala, amestecand cu o spatula. La final am adaugat si nucile coapte tocate.
Am pus compozitia intr-o tava cu hartie de copt (25/35) am introdus in cuptorul incins pentru aproximativ 50 min.. Am facut testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-a copt. Am lasat blatul sa se raceasca.
Pentru crema ammixat untul moale cu zaharul pudra, apoi am adaugat crema de branza. La final am adaugat si smantana pentru frisca batuta in prealabil.
Pentru krantz am caramelizat zaharul, am adaugat untul si apoi nuca. Am rasturnat amestecul pe o planseta umeda si cand s-a racit am maruntit cu sucitorul.
Am pus un strat subtire de crema peste blat, apoi am presarat kratzul. Am portionat prajitura si am decorat fiecare bucata cu crema.
Pentru decor se mai pot folosi jeleuri, bucati de portocala confiata, bucati de nuca etc