Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert prajitura cu eugenii
Postat de: MotanLaOale in PrajituriBudincile se prepara conform procedurii de pe plic adaugand 900 ml lapte si 8 linguri de zahar pentru fiecare. Se prepara mai intai budinca de ciocolata. Se tapeteaza o tava cu folie...Citeste continuarea
Prune caramelizate
Postat de: MotanLaOale in DulciuriSe pune la fiert apa, zaharul, sucul de la 1/2 lamaie, coaja de la o lamaie, untul si zaharul vanilat intr-o cratita mai mare. Se lasa sa fiarba 5-7 minute pana capata consistenta. Prunele...Citeste continuarea
Prajitura cu branza , merisoare si...
Postat de: katty in PrajituriMerisoarele le punem la inmuiat in lichiorul de cirese pentru 15 minute . Tocam ciocolata marunt Punem intr-un castron branza scursa , galbenusurile si zaharul . Le mixam pana se...Citeste continuarea
Prajitura festiva cu crema de vin
Postat de: katty in TorturiIncepem cu o seara inainte cu prepararea dulcetei de portocale . Spalam bine portocalele . O portocala o curatam de coaja , avand grija sa nu luam si din partea alba a coajei . Punem cojile in...Citeste continuarea
Dovleac copt cu seminte de pin
Postat de: katty in Mancaruri de postSpalam dovleacul si il taiem bucaele . Il ungem cu sare , piper , salvie si il stopim cu putin ulei de masline . Asezam feliile de dovleac intr-o tava pe hartie de copt si dam tava la cuptor la...Citeste continuarea
Prajitura frageda cu mere
Postat de: katty in PrajituriPunem la foc intr-o craticioara apa si zaharul . Amestecam pana se topeste zaharul . Dam jos si lasam sa se raceasca . Adaugam uleiul , un praf de sare , coaja de lamaie si 3 cani de...Citeste continuarea
Dulceata de dovleac copt cu portocale
Postat de: katty in Dulceata / GemSpalam dovleacul , il curatam de coaja si il taiem cubulete mai mici . Presaram putina scortisoara , amestecam bine , apoi punem dovleacul intr-o tava pe hartie de copt . Dam tava la...Citeste continuarea
Chec de post cu aroma de zahar ars
Postat de: katty in PrajituriPunem 2 linguri de zahar intr-o craticioara pe foc pana capata o culoarea frumoasa , caramel . Stingem cu apa , punem restul de zahar si lasam sa fiarba pana zaharul se topeste . Turnam uleiul si...Citeste continuarea
Muffins cu pepite de ciocolata si...
Postat de: comanligia in DulciuriSe incinge cuptorul la 180°. Se topeste untul si se lasa la racit. Intr-un bol se amesteca toate ingredientele uscate faina,zaharul,fraful de copt si pepitele de ciocolata. In alt bol...Citeste continuarea
Bors de sfecla cu legume
Postat de: katty in Mancaruri de postCuratam legumele si le spalam . Tocam ceapa fin , iar restul legumelor cubulete (oprim 1/2 de sfecla ). In uleiul incins punem la calit ceapa , morcovul si telina . Cand legumele s-au inmuiat...Citeste continuarea
Paste (amestec) cu lapte si rom
Postat de: robert_badica in DulciuriSe pun la fiert pastele,in apa,cu un praf mic de sare.Dupa ce absorb o parte din apa,si s-au fiert,se adauga laptele.Se lasa pe foc cca. 15 minute,sau cat de gros doriti dumneavoastra.Dupa ce...Citeste continuarea
Parjoale vesele
Postat de: andreea91 in PorcAm dat pe robot carnea, cartoful si usturoiul le asezam intr-un vas unde adaugam ouale, vegeta, piperul si am amestecat, iar apoi am adaugat cele 2 linguri de faina...Citeste continuarea
Mazare in sos de rosii
Postat de: andreea91 in Mancaruri de postSe curata ceapa si se toaca marunt , se pune in oala cu putin ulei pana ce se caleste putin. Odata calita ceapa adaugam sosul de rosii sau 3 linguri de bulion si se lasa sa se ...Citeste continuarea
Rulada dietetica DUKAN
Postat de: andreea91 in Mancaruri cu carneIntr-un vas amestecam carnea de pui si vita si incepem sa adaugam ouale, vegeta, piperul si legatura de marar si amestecam. Ca sa o fac pt...Citeste continuarea
Rulada de carne in miez de nuca :)
Postat de: elemer in PorcLuam un bol mai mare punem toate ingredientele ,insa fara de miezul de nuca , si framintam bine sa fie uniform peste tot si punem in frigider cca 30 de minute ,la racit . Scoatem...Citeste continuarea
Saramura de macrou
Postat de: MotanLaOale in PesteEu am facut un singur peste ca nu mananc decat eu. Se pot face oricati. Pestele se curata, se spala si se sterge de apa. Se pune o tabla pe focul de aragaz si cand este incinsa se da focul...Citeste continuarea
Tarta cu mere
Postat de: codoim in PrajituriPregatim blatul de tarta:intr-un bol punem faina, zaharul si sarea apoi untul, si incepem sa framantam un aluat elastic. Putem adauga un pic de apa doar pentru a lega ingredientele...Citeste continuarea
Prajitura cu nuca si glazura de...
Postat de: Adele in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri ,se mixeaza cu un praf de sare ,dupa care se adauga treptat zaharul .Se mixeaza pana devin spuma (tip bezea).Galbenusurile se amesteca cu ulei si se toarna...Citeste continuarea
Crema de ,,ciocolata,, rapida
Postat de: getix in PrajituriIntr-un vas cat mai ingust si inalt (cana de la blender este ideal, cine o mai are, ca eu nu o mai am) se pune laptele, zaharul pudra si uleiul. Blenderul se pune vertical pe fundul vasului si...Citeste continuarea
Tigaie picanta cu pui si oua posate
Postat de: merisor67 in PuiPunem intr-o tigaie, antiaderenta si incapatoare, uleiul la incins. Eu am o tigaie mare de aluminiu, teflonata, de 28 cm diametru si destul de adanca. Asezam in tigaie, pulpele si pieptul de...Citeste continuarea
Tort ''Vali''
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare,adaugam zaharul si continuam sa batem.Apoi adaugam galbenusurile.Faina si nuca macinata o incorporam,avand grija sa amestecam cu...Citeste continuarea
Cartofi cu piept de pui la cuptor
Postat de: mirela0911 in PuiSe curăță cartofii, se taie cuburi și se pun la fiert în apă cu sare. Când sunt aproape fierți se toarnă în strecurătoare și se lasă la scurs. Pieptul de pui...Citeste continuarea
Ciorba de legume a la grec
Postat de: MotanLaOale in CiorbeSe curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura si se caleste 2-3 minute in ulei. Se toarna apa, se adauga ardeiul curatat si tocat, o lingurita de vageta si se fierbe 15-20 minute....Citeste continuarea
Reteta Pulpe crocante la cuptor a...
Postat de: bucatarie_marocana in PuiAmestecam ketchup-ul cu mustar si cu condimente: usturoi, boia, piper si chimion si sare le amestecam foarte bine ,si le adaugam peste pulpe. Trebuie sa amestecam foarte bine ca sa absoarba...Citeste continuarea
Salata de boeuf cu limba afumata
Postat de: MotanLaOale in SalateMorcovii si albitura se curata si se pun la fiert in apa cu sare intregi. Cartofii se fierb in coaje in apa cu sare. Mazarea se fierbe in apa. Se lasa la racit toatele. Se toaca toate...Citeste continuarea
Mancare de ciuperci cu praz si...
Postat de: merisor67 in PorcCuratam ciupercile de pelicula protectoare, le rupem coditlele si le spalam bine. Le lasam intr-o sita la scurs. Feliem specialitatile de porc si le punem la rumenit in ulei incins,...Citeste continuarea
Bomboane ''Krantanite''
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAm pus zaharul si l-am caramelizat,am adaugat semintele si nuca macinata,am omogenizat bine ,apoi pe un fund uns cu ulei am intins compozitia sa se racoreasca cat s apot sa o pun in forme de...Citeste continuarea
Chec cu cocos
Postat de: ela in PrajituriCaisele confiate se pun la hidratat intr-o ceasca cu apa fierbinte si se lasa minim o ora.Se scurg de apa si se taie marunt o parte,lasam cateva pentru ornat. Separam albusurile de galbenusuri....Citeste continuarea
Salata de ciuperci cu castraveti acri
Postat de: MotanLaOale in SalateCiupercile se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Se strecoara, se lasa la racit si se taie bucati potrivite. (fiind mici eu le-am taiat pe unele jumatati) Castravetii se...Citeste continuarea
Pizza Gioconda
Postat de: pity19 in PizzaIntindem blatul de pizza cu sucitorul ; Cu o farfurie intinsa rotunda , dam forma blatului ; Asezam blatul in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt ; Ungem blatul cu galbenus batut si...Citeste continuarea
Ciorba acra cu tarhon si oase garf
Postat de: reisnaor_2006 in CiorbeIntr-o cratita punem apa la fiert si oasele garf taiate.Le lasam sa dea in clocot si luam toata spuma care se...Citeste continuarea
Gogonele in otet
Postat de: MotanLaOale in MuraturiNu am pus cantitatile, fiecare poate pune in functie de borcanele care le are si de dorinta. Eu am pus 2 borcane de 1700 ml, de proba sa vad daca ne place. Otetul se poate prepara in orice...Citeste continuarea
Mamaliga la cuptor
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carneFacem o mamaliga nu foarte tare din faina de malai,apa,sare si putin ulei. Carnea,carnatiul,ceapa le taiem cubulete si le calim putin.Intr-un vas de yena,uns cu putin unt alternam un strat de...Citeste continuarea
Briose cu scortisoara si cacao
Postat de: momo121 in DulciuriIntr-un bol punem ingredientele uscate: faina, praful de copt, cacaoa, scortisoara, zaharul vanilat, zaharul si amestecam putin; Pe urma adaugam ouale, laptele, amestecam bine si la final...Citeste continuarea
Pasta de macese
Postat de: margo in Dulceata / GemSe pune pasta de macese intr-o oala si se pune la fiert.Pasta fiind groasa,se poate dilua cu o cana de apa.Se mesteca continuu in ea,in timpul fiertului pentru ca se depune pe fundul...Citeste continuarea
Ikura Sushi
Postat de: Satisfyyourcravings in SomonOrezul pentru sushi se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o cratita mica, se incalzeste otetul impreuna cu zaharul si sarea, dar numai pana cand acestea se dizolva. Otetul...Citeste continuarea
Biscuiti economici cu gem
Postat de: timea in DulciuriIntr-un bol amestecam cu un tel untura, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele. Cand compozitia se ingroasa,...Citeste continuarea
Ciorbă de porc dreasă cu zdrențe...
Postat de: panacris in CiorbeCarnea de porc se taie bucățele cât să fie bune de înghițit, apoi se pun la fiert în vasul aparatului Multicooker de la Phillpis, pentru 30 de minute, la programul BOIL, cu...Citeste continuarea
Mancare picanta cu naut , dovleac...
Postat de: katty in Mancaruri de postTocam ceapa fin . Taiem dovleacul in cuburi potrivite . Scurgem nautul din conserva si il clatim . Si aceasta reteta am facut-o cu aparatul Philips Multicooker , dar puteti sa...Citeste continuarea
Smørrebrød cu salata de ton si...
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriSe amesteca crema de branza cu tonul si chives-ul. Se sareaza si pipereaza. Se aseaza salata pe 2 felii de paine cu secara si se presara cateva capere. Citeste continuarea
Pui cu urechi de lemn
Postat de: mitinita in PuiPrimul lucru pe care il facem este sa punem urechile de lemn intr-un bol cu apa si sa lasam deoparte cam o ora. Pieptul de pui se curata, se spala si se taie in bucati de marime egala. Intr-un...Citeste continuarea
Smørrebrød cu Danablu, Granny...
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriPainea se unge cu unt, apoi se aseaza branza, felii de mar si fasii de bacon prajite intr-o tigaie fara ulei. Citeste continuarea
Smørrebrød cu creveti
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriSe unge painea cu unt, apoi se aseaza frunzele de salata, crevetii, creme fraiche, marar si lamaia. Se serveste imediat. Citeste continuarea
Smørrebrød cu oua
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriSe ung feliile de paine cu maioneza, apoi se aseaza felii de ou fiert tare pe fiecare dintre cele doua felii de paine si se presara cu fire de creson. Citeste continuarea
Paste cu sos alb
Postat de: deea2686 in FusilliPui o tigaie cu 1 lingura de ulei la incins si apoi pui usturoiul tocat marunt. Calesti pentru 2 minute. Adaugi ciupercile taiate felii si vinul si lasi pe foc vreo 20 de minute. In acest timp...Citeste continuarea
Smørrebrød cu somon
Postat de: Satisfyyourcravings in SomonFeliile de paine se ung cu unt, apoi se aseaza feliile de somon, mararul si lamaie. Se consuma imediat. Citeste continuarea
Pizza afumata
Postat de: andreea91 in PizzaCernem faina intr-un bol unde facem o gaura in mijloc unde adaugam sarea , zaharul si intr-un vas cu apa calduta punem drojdia la dizolvat si apoi o rasturnam in gaura...Citeste continuarea
Clatite cu dulceata
Postat de: andreea91 in DulciuriSe bat ouale cu praful de sare, se adauga apa minerala, coaja de lamaie si portocala si continuam sa amestecam, apoi adaugam faina putin cate putin si compozitia trebuie sa...Citeste continuarea
Desert prajitura in foi
Postat de: getix in PrajituriFoi: Intr-un bol mixam ouale cu zaharul. Peste acestea adaugam nuca si mierea si amestecam usor cu o spatula sau lingura de lemn. Adaugam putin cate putin faina + bicarbonatul....Citeste continuarea
Placinta cu mere
Postat de: adela_64 in PrajituriPregatim mai intai umplutura. Se spala merele, taiati-le in 4, scoateti semintele si dati-le prin razatoare stropindu-le cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze. Intr-o cratita cu fundul mai gros...Citeste continuarea