Usor de pregatit si numai bun pentru un pranz de Duminica alaturi de cei dragi :X
Pentru inceput se curata si se spala bine ardeii si ceapa,dupa care se toaca .Intr-o tigaie se pune uleiul si se adauga ceapa se caleste cateva secunde dupa care se adauga zaharul si otetul dupa ce se evapora se adauga si ardeii.Se adauga un pic de apa se acopera cu un capac si se lasa la foc potrivit.
Intre timp se pregatesc chiftelutele ,intr-un vas se amesteca carnea cu painea inmuiata si stoarsa bine ,sare,piper si uleiul de malsine.Se formeaza chiftelele si se pun la sigilat pentru cateva minute (fara a le coace) intr-o tigaie cu putin ulei si usturoi.
Peste ardei se toarna sucul de rosii si se adauga si boia ,se potriveste de sare si piper si se lasa cateva minute dupa care se pun si chiftelutele si se termina de copt.
Se serveste alaturi de pireu,orez etc.
Pofta buna!!
1
In compozitia de chiftele se poate pune usturoi.