Tarta cu ghebe este un preparat de post foarte bun!
Preparam umplutura pentru a avea timp sa se raceasca.
Ceapa curatata,spalata ,tocata marunt se pune la calit.
Gogosarul spalat ,curatat de cotor si seminte,tocat marunt se pune peste ceapa.
Dupa 2-3 minute se adauga ciupercile si se calesc impreuna pana scade zeama.
Saram,piperam si lasam sa se raceasca.
Mararul si patrunjelul spalat se toaca si se adauga peste ciuperci.
Aluatul:
Toate ingredientele uscate se pun intr-un vas de framantat.
Peste ele se adauga uleiul si apa calduta.
Aluatul se framanta pana nu se mai lipeste de mana.
Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit.
Cand aluatul este dospit, luam o bucata,o punem pe masa infainata si cu sucitorul intindem o foaie.
Punem foaia in tava pregatita cu hartie de copt.
Deasupra punem umplutura si apoi facem un gratar din aluat.
Dam la cuptorul incins la 170 grade pana se rumeneste frumos.
Se scoate tava din cuptor si se acopera cu un prosop sua nu ,depinde cat de crocanta va place.