M-am inspirat de aici http://vanigliaecannella-bellissima2010.blogspot.it/2014/01/tagliatelle-con-funghi-pioppini-e.html
Inca tot nu am inteles ce fel de ciuperci sunt,asa ca va scriu numele in italiana :))
Ceapa se taie marunt, se pune la calit in ulei de masline, impreuna cu usturoiul putin strivit.
Ciuperciile se curata de pamant (eu am taiat unde erau manunchi), se dau sub un jet de apa rece si se pun in tigaie peste ceapa.
Se pune vinul si se lasa pana cand se evapora alcoolul, se adauga putina apa sa fiarba cateva minute.
Dupa ce scade zeama complet se adauga untul se mai lasa putin pe foc si se opresc.
Intre timp se pune o cratita cu apa pe foc,cand incepe sa clocoteasca se pun pastele,se lasa cat scrie pe ambalaj.
Cand sunt fierte se strecoara(nu trebuie sa fie strecurate de toata zeama,trebuie sa ramana putin din zeama astfel devin prea uscate),se pun in tigaie,se lasa 2 minute pe foc,se presara patrunjel proaspat.
Se pun condimente dupa gust.
1
Se servesc cu parmezan ras