Tort de ciocolata

de mirela0911 in Torturi, 8 Noi 2014 | 9782 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt. blatul 1:
  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • 2 lg ulei
  • 2 lg apa
  • 10 lg faina
Pt. blatul 2:
  • 5 albusuri
  • 10 lg zahar
  • 2 lg ulei
  • 6 lg nuca macinata
  • 4 lg faina
Crema 1:
  • 180 g ciocolata cu lapte
  • 180 ml frisca lichida
Crema 2:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 350 ml frisca lichida
  • esenta de rom
Sirop:
  • apa
  • zahar
  • esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Blatul 1: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand mixand bine dupa fiecare. Se pune apa si uleiul, apoi galbenusurile cate unul si se mixeaza incet. Faina se toarna in ploaie si se amesteca cu o lingura cu miscari de jos in sus. Se tapeteaza o tava rotunda (diametrul de 26 cm) cu unt si se desarta compozitia. Se da la cuptor la 180 de grade pt cca 25-30 minute. Dupa ce s-a copt se scoate blatul si se lasa la racit.

Blatul 2: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, se mixeaza bine dupa fiecare apoi se pune uleiul. Faina se amesteca cu nuca macinata apoi se toarna peste spuma si se omogenizeaza cu miscari usoare. Se desarta compozitia in aceeasi tava pe care am folosit-o si la primul blat. Se da la cuptor pt cca 25-30 minute. Se scoatesi se lasa la racit.

Crema 1: Intr-o craticioara se pune frisca lichida si ciocolata rupta bucatele, pe foc mic si se amesteca continuu pana ce se topeste complet ciocolata. Se da la frigider pentru cel putin o ora, apoi se mixeaza bine pana obtinem o crema pufoasa.

Crema 2: Se procedeaza la fel ca si la crema 1, doar ca in momentul in care mixam crema se adauga si esenta de rom.

Intre timp pregatim un sirop din apa, zahar si rom.

Asamblare tort: Primul blat se taie in doua. Se aseaza o parte pe un platou, se insiropeaza apoi se unge cu crema de ciocolata cu lapte (pastram 3-4 lg de crema), peste aceasta se aseaza blatul cu nuca, se insiropeaza apoi se unge cu 2/3 din crema de ciocolata cu rom. Deasupra se pune cealalta jumatate de blat, se insiropeaza apoi se unge tortul cu crema pastrata. Se orneaza dupa imaginatie.

Eu am folosit pentru ornat din cele doua creme pastrate si biscuiti in ciocolata.

TIPS-URI

1

Se pot folosi fructe in crema de ciocolata.

2

Se poate insiropa blatul cu zeama din compot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata