Tort de ciocolata

de deyutzky in Torturi, 8 Noi 2014 | 4816 vizualizari

 

Acest tortulet l-am pregatit pentru o fetita taaaare dragalasa care a implinit 3 anisori!

 

INGREDIENTE

  • Blat (3 foi cu diam. de 26 cm):
  • 230 g faina
  • 250 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 40 g cacao
  • 430 ml lapte caldut
  • 30 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom
  • Crema:
  • 600 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri de zahar (sau dupa gust)
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 1 fiola esenta de rom
  • Sirop:
  • apa
  • esenta de rom
  • zahar
  • Glazura:
  • 2 ciocolati cu lapte
  • cateva linguri de lapte
  • Decor:
  • 12 pachete napolitane invelite in ciocolata Kit-kat
  • bomboane colorate
  • ciocolata alba topita pt fluturas si scris
  • panglica de organza
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Crema:

Punem 500 ml lapte intr-o oala pe foc mic. Amestecam intr-un bol galbenusurile cu o lingura de zahar si le adaugam in laptele de pe foc.

Intr-un alt bol amestecam bine zaharul (cele 22 linguri ramase) cu amidonul si laptele ramas (100 ml). Avem grija sa se amestece bine toate ingredientele. Turnam aceasta compozitie peste laptele fierbinte din oala si amestecam cu un tel pana cand compozitia se ingroasa.

Rupem ciocolata in bucati si o adaugam in crema amestecand pana cand aceasta se topeste complet. La final se adauga si esenta de rom si se lasa crema la racit.

Blat:

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si zaharul.  Adaugam treptat laptele caldut, uleiul si esenta de rom si mixam bine pana la omogenizare. 

Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem 3 foi.

Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam prima parte din compozitie.

Dam la cuptor pentru aprox.10 minute la foc mic. Testam cu o scobitoare daca blatul este gata, il scoatem si il lasam la racit. Procedam la fel si pentru celelalte 2 blaturi.

Dupa ce blaturile s-au racit complet incepem asamblarea tortului.

Punem pe o tava primul blat, il insiropam si adaugam 1/2 din cantitatea de crema. 

Continuam cu al 2-lea blat, il insiropam si adaugam crema ramasa(mai lasam 2-3 linguri de crema pentru a imbraca marginile tortului). Terminam cu al3-lea blat pe care il insiropam. 

Pregatim glazura: intr-un ibric topim ciocolata si o adaugam cateva linguri de lapte. Amestecam bine pana cand se topeste complet.

Turnam glazura peste tort. 

Rupem napolitanele invelite in ciocolata in jumatate (sa avem bastonase de cate 2 napolitane) si imbracam marginile tortului cu ele.

Legam in jurul tortului o panglica de organza pentru sustinerea napolitanelor.

Ornam tortul cu bomboane colorate si ciocolata alba.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata si cafea