Ghiveci cu legume

de Irina in Mancaruri de post, 6 Noi 2014 | 17363 vizualizari

 

O mancare savuroasa, facuta numai cu legume proaspete, plina de culoare si vitamine. Majoritatea legumelor sunt coapte, asa ca imaginati-va numai ce gust are...

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 3 gogosari
  • 4-5 ardei grasi rosii si galbeni
  • 1 dovlecel
  • 3 cartofi
  • 2 cepe rosii
  • 1 capatana de usturoi
  • 3-4 rosii
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • dafin
  • busuioc
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci cu legume:

Am pregatit legumele pentru ghiveci: am pus la copt gogosarii, ardeii, vinetele si dovlecelul. 

Cartofii i-am curatat de coaja si i-am taiat sub forma de cuburi potrivite, ceapa am taiat-o pestidor, iar usturoiul l-am tocat pe lungimea catelului.

Rosiile le-am curatat de coaja oparindu-le putin, dupa care le-am taiat cubulete.

Legumele coapte le-am curatat de cotoare si de pielite si le-am pus separat intr-un bol, impreuna cu zeama pe care si-au lasat-o.

Am calit putin ceapa, am adaugat cartofii, apoi legumele coapte, rupte in fasii, cu tot cu zeama.

Le-am amestecat usor si le-am lasat sa fiarba in suc propriu.

Cand sunt patrunse bine am adaugat rosiile si usturoiul, dupa care am condimentat mancarea cu condimente pe gustul meu. 

La final am presarat patrunjel proaspat peste mancare. 

Va poftesc la masa! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Peste pane cu cartofi si mujdei