Ghiveci cu legume

de Irina in Mancaruri de post, 6 Noi 2014 | 18660 vizualizari

 

O mancare savuroasa, facuta numai cu legume proaspete, plina de culoare si vitamine. Majoritatea legumelor sunt coapte, asa ca imaginati-va numai ce gust are...

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 3 gogosari
  • 4-5 ardei grasi rosii si galbeni
  • 1 dovlecel
  • 3 cartofi
  • 2 cepe rosii
  • 1 capatana de usturoi
  • 3-4 rosii
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • dafin
  • busuioc
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci cu legume:

Am pregatit legumele pentru ghiveci: am pus la copt gogosarii, ardeii, vinetele si dovlecelul. 

Cartofii i-am curatat de coaja si i-am taiat sub forma de cuburi potrivite, ceapa am taiat-o pestidor, iar usturoiul l-am tocat pe lungimea catelului.

Rosiile le-am curatat de coaja oparindu-le putin, dupa care le-am taiat cubulete.

Legumele coapte le-am curatat de cotoare si de pielite si le-am pus separat intr-un bol, impreuna cu zeama pe care si-au lasat-o.

Am calit putin ceapa, am adaugat cartofii, apoi legumele coapte, rupte in fasii, cu tot cu zeama.

Le-am amestecat usor si le-am lasat sa fiarba in suc propriu.

Cand sunt patrunse bine am adaugat rosiile si usturoiul, dupa care am condimentat mancarea cu condimente pe gustul meu. 

La final am presarat patrunjel proaspat peste mancare. 

Va poftesc la masa! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici pentru 9 martie