Ceapa curatata de coaja si spalata se caleste in ulei impreuna cu ardeiul taiat bucatele.
Adaugam orezul clatit in apa rece, calim 2-3 minute. Lasam la racorit, apoi punem amestecul peste carnea toccata de porc.. Adaugam sare, piper, cimbru dupa gust,1 ou, 2 linguri pasta de ardei,boia dulce.
Desfacem foile de varza murata, indepartam nervura groasa, apoi punem cate o lingura de amestec si formam sarmalutele. Eu am umplut pentru diversitatea gustului si 3 ardei cu amestec de carne.
Dovleacul se spala, se taie capacul, se scobeste de miez si seminte. Se indeparteaza si o parte din pulpa, sa devina mai incapator. Totusi, trebuie sa mai ramana un perete de cca doua degete grosime.
Asezam dovleacul in tava, pe fundul lui punem crengutele de marar si cimbru, apoi punem un strat de varza proaspata tocata, apoi un strat se sarmalute,din loc in loc vom aseza bucatele de afumatura si feliute de prosciutto taiate bucati,ardeii umpluti,apoi din nou varza tocata, ultimul strat va fi cel de varza. Printre sarmalute asezam foile de dafin si bobitele de ienibahar. Turnam deasupra rosiile pasate.
Peste sarmalute punem apa cat sa acopere tot continutul din dovleac, punem capacul dovleacului,apoi dam dam tava la cuptor, la temperatura potrivita (175 grade) pentru 3ore
Oprim cuptorul, lasam sa stea la caldura 30 minute. Inainte de servire presaram verdeata tocata.
Pofta buna!