Satioasa si usor de gatit, budinca de broccoli este potrivita pentru cina sau pentru micul dejun alaturi de un iaurt.
Se spala broccoli si se desface in buchetele care se pun la fiert pe aburi, 10-15 minute iar apoi se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.
Se unge o tava ceramica cu unt.Se mixeaza ouale, se adauga smantana si faina, apoi se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se adauga jumatate din cascavalul ras si broccoli, se amesteca bine si se toarna in tava. Deasupra se presara restul de cascaval.
Se da la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute la foc potrivit, pana se rumeneste frumos.
Se serveste calda sau rece.
1
se mai pot adauga in compozitie, dupa preferinte, 200 g paste fierte sau sunculita cubulete, ca sa fie mai consistenta
2
puteti mixa separat albusurile cu un praf de sare, si sa le adaugati la sfarsit ca sa fie budinca mai pufoasa gen sufleu