Am pregatit pentru prima data cannelloni si tare mult mi-au placut :X
Ceapa , ardeiul gras si morcovul, tocate marunt, se calesc in putin ulei pana devin aurii. Adaugam o cescuta cu apa , 2-3 linguri cu pasta de tomate si amestecam totul bine. Lasam sa mai dea 2 clocote, oprim focul si lasam sa se racoreasca .
Punem carnea intr-un vas incapator, adaugam legumele calite , orezul spalat si scurs de apa, sare, piper si 2 oua. Amestecam bine cu mana , iar cu amestecul obtinut umplem cannelloni la 3/4 din capacitate, pentru a lasa loc orezului sa se umfle.
Intr-un vas termorezistent asezam bucatile de cannelloni umplute, peste care adaugam 1 litru de suc de rosii ( cat sa acopere usor cannelloni ) . Condimentam cu sare, piper si busuioc maruntit.
Dam la cuptor, la foc potrivit, pentru cca 30 minute , pana ce pastele si carnea sunt bine fierte.
Scoatem vasul din cuptor si acoperim totul cu felii mozzarella peste care presaram iar busuioc maruntit.
Reintroducem vasul in cuptor pentru inca 15 minute, apoi oprim focul .
Servim fierbinte.
1
Mozzarella poate fi inlocuita cu cascaval ras.