Prajitura cu crema de portocala

de Rocsi in Prajituri, 8 Noi 2014 | 13440 vizualizari

 

Au inceput sa apara citricele alea bune, zemoase, aromate si tare imi place sa le folosesc la deserturi. Am profitat de faptul ca este ultimul week-end cand se mananca de frupt si am pregatit o super prajitura, pufoasa cremoasa si delicioasaaaaa...Trebuie sa o incercati si voi ca sa vedeti ca am dreptate!

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 10 linguri faina
  • 2 lingurite praf de copt

Pentru crema:

  • 550 ml lapte
  • 1 portocala mare
  • 5 linguri amidon
  • 150 gr unt de 80% grasime
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri zahar pudra
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 canita cu alune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de portocala:

Foile:
Separam 3 oua.
Mixam galbenusurile spuma cu 3 linguri de zahar, adaugam 3 linguri de lapte, apoi 5 linguri de faina si o lingurita praf de copt.
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam in compozitia de mai sus cu ajutorul unei palete.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 12 minute.
O scoatem si o lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu cealalta foaie.

Crema:Dam coaja de portocala pe razatoarea mica si stoarcem sucul intr-un bol.
In sucul obtinut punem amidonul, zaharul si le amestecam bine.
Intr-un vas cu fundul mai gros turnam laptele, il punem la fiert si cand da in clocot turnam amestecul cu amidon.
Dam focul la mic, amestecam continuu pana se ingroasa.
Tragem crema de pe foc, o acoperim cu o folie si o lasam la racit.
Untul il mixam spuma cu zaharul pudra, incorporam crema fiarta rece, iar la final coaja rasa de portocala.

Asezam prima foaie in tava in care am copt foile, punem circa 3/4 din crema si o nivelam.
Venim cu al doilea blat si restul de crema.
Frisca rece o mixam spuma, iar alunele le macinam.
Punem frisca deasupra, o nivelam, apoi cu un pieptan de bucatarie formam niste valuri. Presaram alunele macinate si dam prajitura la rece.

Pofta buna si week-end frumos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Rocsi 1

10.11.2014, 22:15

Multumesc mult Anca

geoline 1

11.12.2014, 20:52

yamyyy ce bine arata...o adevarata bucatareasa

Rocsi 1

12.12.2014, 10:28

Multumesc mult Geoline

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca