Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Penne la cuptor cu cu mozzarella si...
Postat de: susu in PenneArdeiul, morcovul si ceapa se macina separat la masina de tocat sau la robot. Le putem toca marunt insa mie imi place aceasta varianta pentru ca sosul iese mult mai fin. Calim usturoiul zdrobit cu...Citeste continuarea
Fasole verde cu ghebe si usturoi
Postat de: merisor67 in Mancaruri de legumeFasolea verde, curatata de capate si spalata, se pune la fiert in apa rece cu putina sare si 2 foi de dafin, pana se patrunde bine(20 de minute) Daca avem fasole verde la congelator, se va pune...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: bylaura in PrajituriSe pune faina intr-un bol, se adauga zaharul, praful de copt si zaharul vanilat, se amesteca bine apoi se toarna laptele, ouale si uleiul si se amesteca cu telul pana se incorporeaza totul bine....Citeste continuarea
Costita cu cartofi ( la cuptor )
Postat de: mihaelar63 in PorcSe prepara marinata amestecand toate ingredientele . Bucatile de costita se ung cu amestecul de marinata si se lasa la rece 2-3 ore minimum . Cartofii , usturoiul si morcovii se curata...Citeste continuarea
Cornuri de paine cu susan
Postat de: RuxyRux in PiineDin aceasta cantitate vor iesi 8 cornuri mari delicioase. Daca doriti le puteti face mai micute dar le veti coace in doua tavi. Se cerne faina se face in mijlocul ei o gropita...se adauga sarea...Citeste continuarea
Varza calita
Postat de: ralu_ca in Mancaruri de legumeVarza am curatat-o bine si am taiat-o fideluta. Intr-o cratita am incins untura apoi am adaugat rosiile si ceapa, calindu-le cateva minute. Dupa aceea, am pus putin cate putin varza amestecand...Citeste continuarea
Chec glazurat
Postat de: cristinutanicolita in PrajituriAlbusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul, se adauga peste albuse si se omogenizeaza . Faina se amesteca cu praful de copt,se adauga in...Citeste continuarea
Paste cu cartofi
Postat de: Adele in PennePentru inceput se curata si se spala cartofii ,se taie cuburi.Se pune o oala la foc cu uleiul de masline si ceapa tocata ,se adauga sunca si usturoiul,se lasa cateva minute dupa care se toarna...Citeste continuarea
Piept de pui cu susan
Postat de: margo in PuiPieptul de pui se spala si se taie fasii.Se face un amestec din sare,piper,cimbru,condimente pentru pui si se tavalesc prin el fasiile de pui.Intr-un bol se sparg ouale,se adauga smantana,mustarul...Citeste continuarea
Prajitura Arlechin II
Postat de: Giana in PrajituriDin ingredientele pentru aluat se framanta o coca care se imparte in patru parti egale. Se intind patru foi dreptunghiulare si se coc pe rand, pe dosul unei tavi presarata cu faina sau hartie de...Citeste continuarea
Supa Crema de Spanac si Lapte...
Postat de: Ina75 in SupeTocam marunt ceapa. Taiem fin leusteanul. Pregatim aragazul si o oala in care punem uleiul. Adaugam ceapa, amestecam si calim timp de 3 minute. Punem spanacul, amestecam si calim 2...Citeste continuarea
Negresa de post cu glazura
Postat de: Adele in PrajituriIntr-un vas se pune uleiuiul,apa si zaharul si se amestea cu un tel ,treptat se adauga faina,praful de copt si cacaoa si se amesteca pana se omogenizeaza bine.Dupa care se pune si nuca...Citeste continuarea
Pancakes
Postat de: andaoana in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri Galbenusurile le amestecam cu zaharul ( ar fi bine sa folositi zahar pudra dar nu obligatoriu ), aromele , coaja rasa de lamaie , dar nu mai mult de 3...Citeste continuarea
Piure de mazare cu snitele
Postat de: reisnaor_2006 in PuiIntr-o cratita calim ceapa taiata cu putin ulei, adaugam mazarea boabe, ardeiul gras taiat, bulionul si usturoiul feliute si lasam sa dea in clocot. Se ia cratita de pe foc, se lasa sa se raceasca...Citeste continuarea
Chec cu fructe
Postat de: pity19 in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri ; Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare ; Galbenusurile le amestecam cu zaharul , esenta de rom si coaja rasa de portocala ; Adaugam treptat...Citeste continuarea
Pui la cuptor cu prosciutto crudo
Postat de: pity19 in PuiCondimentam carnea cu sare , piper , boia si vegeta ; Taiem feliutele de prosciutto in lung ; Ungem tava de cuptor cu unt ; Adaugam carnea in tava , peste care punem bucatiile de...Citeste continuarea
Conopida cu cartofi si branza la...
Postat de: pity19 in Mancaruri de legumeClatim conopida, rupem bucati si dam la fiert in apa cu sare, pana aceasta devine mai moale Clatim cartofii sub jet de apa rece. Curatam de coaja. Taiem fiecare cartof felii rotunde, punem...Citeste continuarea
Pasta de fasole verde
Postat de: merisor67 in SalateSe pune fasolea verde, curatata si spalata, la fiert in apa cu sare si o foaie de dafin. Eu am avut fasolea la congelator si am pus-o la fiert direct congelata. Se lasa la fiert pana...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi cu carnati de...
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carneCeapa si ardeiul le taiem cubulete si le calim in putin ulei. Carnatul il taiem feliute si-l adaugam peste ceapa calita si ardei. Adaugam si cartofii taiati cubulete, acoperim cu apa si lasam sa...Citeste continuarea
Gogosari albi marinati
Postat de: margo in MuraturiSe aleg gogosari proaspeti,tari,foarte sanatosi,E absolut necesar ca gogosarii sa nu aiba nici o pata,sa fie tari si frumosi pentru ca se pun intregi.Se spala bine si se taie coditele. Intr-o...Citeste continuarea
Tocanita din cotlet de porc cu ghebe
Postat de: rocsi_1612 in PorcSpalam cotletul, il tamponam cu un servetel si il taiem bucati potrivite. Curatam ceapa si o tocam. Ardeiul galben si kapia il facem cubulete, ghebele le taiem bucatele mici. Incingem uleiul...Citeste continuarea
Pui cu legume in sos Worcester
Postat de: timea in PuiIntr-un bol amestecam toate ingredientele pentru sos. Pulpele de pui dezosate le taiem bucatele si le punem in bolul cu sos si dam vasul la rece pana pregatim legumele. Ceapa curatata o taiem...Citeste continuarea
Prajiturica Joffre
Postat de: adellyna in PrajituriAmestecam pudra de cacao cu zaharul, apa si punem la foc mic. Amestecam pana se topeste tot zaharul Amestecam untul cu zaharul pudra pana devine o crema, apoi adaugam galbenusurile si crema de...Citeste continuarea
Hamburgeri de casa
Postat de: alexandranistor in Mancaruri cu carneIntr-un castronel asezonati carnea cu sare si piper dupa gust. Separat puneti la incins grillul pe aragaz. Dupa ce ati amestecat carnea cu sare si piper formati doua chiftele mai mari pe care le...Citeste continuarea
Lasagne alla bolognese
Postat de: momo121 in Mancaruri cu carneIntr-o tigaie incapatoare (mai mare) punem uleiul, iar dupa ce s-a incalzit adaugam legumele taiate marunt ( ceapa, morcovul si usturoiul) si putina sare, amestecam pana capata o culoare frumoasa....Citeste continuarea
Foi de placinta cu mere
Postat de: andreea91 in DulciuriSe spala merele si se dau prin razatoarea mare iar apoi scurgem zeama lasata de acestea. Adaugam zaharul si scortisoara si amestecam bine. In tava de la aragaz punem hartie de copt si incepem...Citeste continuarea
Piure de dovleac cu muschiulet de porc
Postat de: simona72 in PorcPentru piure: cartofii se curata si se fierb in apa cu un praf de sare. Dovleacul se taie felii si se coace la cuptor pentru aproximativ 30 minute. Se pasireaza bine dovleacul copt si cartofii...Citeste continuarea
''Crunchy Cake''
Postat de: Angelica in TorturiBaza de biscuiti: 1.Punem biscuitii intr-un robot de bucatarie impreuna cu cacaua si zaharul. 2.Mixam bine, pana totul devine foarte fin. 3.Rasturnam biscuitii intr-un castron si adaugam...Citeste continuarea
Indiene
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIndiene blat : Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,adaugam faina si apoi albusurile ,amestecand cu miscari incete de...Citeste continuarea
Cornuri cu branza si gem de prune
Postat de: merisor67 in DulciuriPentru aluat, mixam untul tinut la temperatura camerei cu oul, zaharul si putina sare, apoi adaugam laptele, coaja rasa de lamaie si incepem sa incorporam faina amestecata cu garantul pentru...Citeste continuarea
Supa crema de dovleac cu mar
Postat de: simona72 in SupePentru inceput am facut supa de pui. Am avut cateva resturi ramase de la un pui, adica gat, grasime si aripi, le-am pus la fiert in 2 litri apa. Am lasat sa fiarba aproximativ 20 minute. Daca nu...Citeste continuarea
Prajitura umeda cu iaurt
Postat de: momo121 in DulciuriBatem oaule cu zaharul si un praf de sare pana se topeste, adaugam pe urma iaurtul, vanilia si amestecam din nou pana omogenizam totul. Urmeaza sa punem uleiul, faina cu bicarbonatul de...Citeste continuarea
Cartofi rantaliti
Postat de: delia64 in Mancaruri de postSe curata cartofii , se taie cubulete si se pun la fiert cu un praf de sare . Ceapa , ardeiul , usturoiul ,rosiile si prazul se spala se curata si se taie marunt apoi se calesc in...Citeste continuarea
Tochitura simpla de porc
Postat de: momo121 in PorcCarnea o spalam bine in apa rece, o taiem bucati si o condimentam cu sare si piper . Intr-o tigaie punem uleiul, dupa ce s-a incins punem carnea si o lasam sa se prajeasca bine pe ambele parti,...Citeste continuarea
Salata de peste
Postat de: adela_64 in SalateSe curata legumele si se pun la fiert toate la un loc. Eu le-am fiert intr-o oala Zepter care nu are nevoie decat de un strop de apa sau chiar deloc daca legumele sunt tinere si proaspete. Se lasa...Citeste continuarea
Bab Gulyas
Postat de: margo in Supe/CiorbeFasolea se spala de cu seara si se lasa sa se inmoaie in apa.Ciolanul se taie si se pune in apa la desarat.Carnea se taie cuburi apoi se toaca zarzavatul.Se pune ceaunul la foc cu un pic de...Citeste continuarea
Fursecuri cu cocos
Postat de: margo in DulciuriAlbusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Treptat,se adauga zaharul mixand in continuare pana se topeste.Se adauga faina si nuca de cocos si se amesteca usor de jos in sus.Cu mana uda se fac...Citeste continuarea
Tarta cu miez de lapte
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriAluatul de tarta sarata se face foarte usor: Am mixat untul impreuna cu faina si sarea, pana ce din aluat au inceput sa se formeze niste fulgi, dupa care am adaugat apa cu gheata. Am pus...Citeste continuarea
Franzelă umplută
Postat de: panacris in SandvisuriFranzela se feliază, apoi se stropește cu ulei de măsline. Feliile de cașcaval, șuncă și ciuperci se așează alternativ între feliile de pâine. După ce s-a umplut franzela, se...Citeste continuarea
Chec marmorat cu pudră de roșcove
Postat de: panacris in PrajituriSe scoate de la naftalină mixer-ul din dotare ;) În cazul meu, mixerul e acompaniat de un suport cu vas rotativ ;) Ouăle se bat energic cu zahărul cca. 5 minute, apoi se adaugă uleiul,...Citeste continuarea
Varză călită cu tocăniţă de...
Postat de: botcrina in PorcPentru tocăniţă tăiem legumele în cubuleţe mici. Încingem uleiul, sotăm legumele, apoi tăiem carnea cubuleţe şi o punem la sotat alături de legume, încorporăm boiaua...Citeste continuarea
Varză murată cu jumări și carne...
Postat de: panacris in PorcJumările și carnea tăiată cubulețe se pun laprăjit, în vasul Multicooker-ului, setat la programul FRY, ptr cca.6 minute. Între timp se curăță, toacă ceapa și varza murată,...Citeste continuarea
Borș de văcuță cu ciuperci și...
Postat de: panacris in CiorbeZarzavaturile și legumele, curățate și tocate mărunt se pun la călit în vasul aparatului Multicooker, cca. 10 minute la programul FRY, cu puțin ulei de măsline. După ce a expirat...Citeste continuarea
Gogosari copti, umpluti cu cascaval...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCoacem gogosarii, pe o tigaie grill (sau pe ce doriti voi), ii punem intr-o cratita, presaram sare, ii acoperim si ii lasam acolo pana se racesc. Nu ii coaceti foarte tare pentru ca riscati sa se...Citeste continuarea
Iepure cu sos de ceapa si morcov
Postat de: Bunica in Mancaruri cu carneIepurele se parleste,spala ,sterge si se portioneaza. Lamaie se spala si se taie in doua. Fiecare bucata in parte se freaca bine cu lamaie. Se ia o tava,se pune in ea o lingura de...Citeste continuarea
Placinte cu branza si ceapa la tigaie
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriPunem faina intr-un castron. In mijloc facem o gropita si adaugam sarea, zaharul, drojdia dizolvata in apa calda, amestecam usor cu o lingura. Framantam cu mana aluatul adaugand uleiul si...Citeste continuarea
Pilaf cu ciuperci
Postat de: robert_badica in Mancaruri de postCeapa si morcovii se taie cubulete si se calesc in putin ulei. Apoi se adauga ciupercile, tocate marunt, le lasi si pe acestea sa se caleasca nitel. Apoi pui orezul si completezi cu apa 3 sferturi...Citeste continuarea
Mousse de mure
Postat de: Dea_Dea in DulciuriMousse: Murele cu zaharul se pun la fiert 10 -15 min pana se inmoaie si se lasa la racit. Se pun in strecuratoare. Frisca se bate si se amesteca cu murele. Se serveste pe ciocolata. Citeste continuarea
Salata cu legume, piept de pui si...
Postat de: mirela0911 in SalateSe iau 2-3 felii de paine, se taie cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana ne ocupam de restul. Se spala pieptul de pui, se sterge bine de apa si se taie ca pentru snitele. Intr-o...Citeste continuarea
Scoici, calamar, file pangasius cu...
Postat de: delia64 in Fructe de mareSpalam bine scoicile sub jet de apa , lasam aproximativ o ora in apa rece pentru a se curata de eventualul nisip, cele care nu se deschid in apa si plutesc se arunca deoarece sunt moarte . Se...Citeste continuarea