A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Penne la cuptor cu cu mozzarella si...

Postat de: susu in Penne

Ardeiul, morcovul si ceapa se macina separat la masina de tocat sau la robot. Le putem toca marunt insa mie imi place aceasta varianta pentru ca sosul iese mult mai fin. Calim usturoiul zdrobit cu...Citeste continuarea

Fasole verde cu ghebe si usturoi

Postat de: merisor67 in Mancaruri de legume

Fasolea verde, curatata de capate si spalata, se pune la fiert in apa rece cu putina sare si 2 foi de dafin, pana se patrunde bine(20 de minute) Daca avem fasole verde la congelator, se va pune...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de: bylaura in Prajituri

Se pune faina intr-un bol, se adauga zaharul, praful de copt si zaharul vanilat, se amesteca bine apoi se toarna laptele, ouale si uleiul si se amesteca cu telul pana se incorporeaza totul bine....Citeste continuarea

Costita cu cartofi ( la cuptor )

Postat de: mihaelar63 in Porc

Se prepara marinata amestecand toate ingredientele . Bucatile  de costita se ung cu amestecul de marinata si se lasa la rece 2-3 ore minimum . Cartofii , usturoiul si morcovii se curata...Citeste continuarea

Cornuri de paine cu susan

Postat de: RuxyRux in Piine

Din aceasta cantitate vor iesi 8 cornuri mari delicioase. Daca doriti le puteti face mai micute dar le veti coace in doua tavi. Se cerne faina se face in mijlocul ei o gropita...se adauga sarea...Citeste continuarea

Varza calita

Postat de: ralu_ca in Mancaruri de legume

Varza am curatat-o bine si am taiat-o fideluta. Intr-o cratita am incins untura apoi am adaugat rosiile si ceapa, calindu-le cateva minute. Dupa aceea, am pus putin cate putin varza amestecand...Citeste continuarea

Chec glazurat

Postat de: cristinutanicolita in Prajituri

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul, se adauga peste albuse si se omogenizeaza . Faina se amesteca cu praful de copt,se adauga in...Citeste continuarea

Paste cu cartofi

Postat de: Adele in Penne

Pentru inceput se curata si se spala cartofii ,se taie cuburi.Se pune o oala la foc cu uleiul de masline si ceapa tocata ,se adauga sunca si usturoiul,se lasa cateva minute dupa care se toarna...Citeste continuarea

Piept de pui cu susan

Postat de: margo in Pui

Pieptul de pui se spala si se taie fasii.Se face un amestec din sare,piper,cimbru,condimente pentru pui si se tavalesc prin el fasiile de pui.Intr-un bol se sparg ouale,se adauga smantana,mustarul...Citeste continuarea

Prajitura Arlechin II

Postat de: Giana in Prajituri

Din ingredientele pentru aluat se framanta o coca care se imparte in patru parti egale. Se intind patru foi dreptunghiulare si se coc pe rand, pe dosul unei tavi presarata cu faina sau hartie de...Citeste continuarea

Supa Crema de Spanac si Lapte...

Postat de: Ina75 in Supe

Tocam marunt ceapa. Taiem fin leusteanul. Pregatim aragazul si o oala in care punem uleiul. Adaugam ceapa, amestecam si calim timp de 3 minute. Punem spanacul, amestecam si calim 2...Citeste continuarea

Negresa de post cu glazura

Postat de: Adele in Prajituri

Intr-un vas se pune uleiuiul,apa si zaharul si se amestea cu un tel ,treptat se adauga faina,praful de copt si cacaoa si se amesteca pana se omogenizeaza bine.Dupa care se pune si nuca...Citeste continuarea

Pancakes

Postat de: andaoana in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri Galbenusurile le amestecam cu zaharul ( ar fi bine sa folositi zahar pudra  dar nu obligatoriu ), aromele , coaja rasa de lamaie , dar nu mai mult de 3...Citeste continuarea

Piure de mazare cu snitele

Postat de: reisnaor_2006 in Pui

Intr-o cratita calim ceapa taiata cu putin ulei, adaugam mazarea boabe, ardeiul gras taiat, bulionul si usturoiul feliute si lasam sa dea in clocot. Se ia cratita de pe foc, se lasa sa se raceasca...Citeste continuarea

Chec cu fructe

Postat de: pity19 in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri ; Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare ; Galbenusurile le amestecam cu zaharul , esenta de rom si coaja rasa de portocala ; Adaugam treptat...Citeste continuarea

Pui la cuptor cu prosciutto crudo

Postat de: pity19 in Pui

Condimentam carnea cu sare , piper , boia si vegeta ; Taiem feliutele de prosciutto in lung ; Ungem tava de cuptor cu unt ; Adaugam carnea in tava , peste care punem bucatiile de...Citeste continuarea

Conopida cu cartofi si branza la...

Postat de: pity19 in Mancaruri de legume

Clatim conopida, rupem bucati si dam la fiert in apa cu sare, pana aceasta devine mai moale Clatim cartofii sub jet de apa rece. Curatam de coaja. Taiem fiecare cartof felii rotunde, punem...Citeste continuarea

Pasta de fasole verde

Postat de: merisor67 in Salate

Se pune fasolea verde, curatata si spalata, la fiert in apa cu sare si o foaie de dafin. Eu am avut fasolea la congelator  si am pus-o la fiert direct congelata. Se lasa la fiert pana...Citeste continuarea

Tocanita de cartofi cu carnati de...

Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne

Ceapa si ardeiul le taiem cubulete si le calim in putin ulei. Carnatul il taiem feliute si-l adaugam peste ceapa calita si ardei. Adaugam si cartofii taiati cubulete, acoperim cu apa si lasam sa...Citeste continuarea

Gogosari albi marinati

Postat de: margo in Muraturi

Se aleg gogosari proaspeti,tari,foarte sanatosi,E absolut necesar ca gogosarii sa nu aiba nici o pata,sa fie tari si frumosi pentru ca se pun intregi.Se spala bine si se taie coditele. Intr-o...Citeste continuarea

Tocanita din cotlet de porc cu ghebe

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Spalam cotletul, il tamponam cu un servetel si il taiem bucati potrivite. Curatam ceapa si o tocam. Ardeiul galben si kapia il facem cubulete, ghebele le taiem bucatele mici. Incingem uleiul...Citeste continuarea

Pui cu legume in sos Worcester

Postat de: timea in Pui

Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru sos. Pulpele de pui dezosate le taiem bucatele si le punem in bolul cu sos si dam vasul la rece pana pregatim legumele. Ceapa curatata o taiem...Citeste continuarea

Prajiturica Joffre

Postat de: adellyna in Prajituri

Amestecam pudra de cacao cu zaharul, apa si punem la foc mic. Amestecam pana se topeste tot zaharul Amestecam untul cu zaharul pudra pana devine o crema, apoi adaugam galbenusurile si crema de...Citeste continuarea

Hamburgeri de casa

Postat de: alexandranistor in Mancaruri cu carne

Intr-un castronel asezonati carnea cu sare si piper dupa gust. Separat puneti la incins grillul pe aragaz. Dupa ce ati amestecat carnea cu sare si piper formati doua chiftele mai mari pe care le...Citeste continuarea

Lasagne alla bolognese

Postat de: momo121 in Mancaruri cu carne

Intr-o tigaie incapatoare (mai mare) punem uleiul, iar dupa ce s-a incalzit adaugam legumele taiate marunt ( ceapa, morcovul si usturoiul) si putina sare, amestecam pana capata o culoare frumoasa....Citeste continuarea

Foi de placinta cu mere

Postat de: andreea91 in Dulciuri

Se spala merele si se dau prin razatoarea mare iar apoi scurgem zeama lasata de acestea. Adaugam zaharul si scortisoara si amestecam bine. In tava de la aragaz punem hartie de copt si incepem...Citeste continuarea

Piure de dovleac cu muschiulet de porc

Postat de: simona72 in Porc

Pentru piure: cartofii se curata si se fierb in apa cu un praf de sare. Dovleacul se taie felii si se coace la cuptor pentru aproximativ 30 minute. Se pasireaza bine dovleacul copt si cartofii...Citeste continuarea

''Crunchy Cake''

Postat de: Angelica in Torturi

Baza de biscuiti: 1.Punem biscuitii intr-un robot de bucatarie impreuna cu cacaua si zaharul. 2.Mixam bine, pana totul devine foarte fin. 3.Rasturnam biscuitii intr-un castron si adaugam...Citeste continuarea

Indiene

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Indiene blat : Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,adaugam faina si apoi albusurile ,amestecand cu miscari incete de...Citeste continuarea

Cornuri cu branza si gem de prune

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Pentru aluat, mixam  untul tinut la temperatura camerei cu oul, zaharul si putina sare, apoi adaugam laptele, coaja rasa de lamaie si incepem sa incorporam faina amestecata cu garantul pentru...Citeste continuarea

Supa crema de dovleac cu mar

Postat de: simona72 in Supe

Pentru inceput am facut supa de pui. Am avut cateva resturi ramase de la un pui, adica gat, grasime si aripi, le-am pus la fiert in 2 litri apa. Am lasat sa fiarba aproximativ 20 minute. Daca nu...Citeste continuarea

Prajitura umeda cu iaurt

Postat de: momo121 in Dulciuri

Batem oaule cu zaharul si un praf de sare pana se topeste, adaugam pe urma iaurtul, vanilia si amestecam din nou pana omogenizam totul. Urmeaza sa punem uleiul,  faina cu bicarbonatul de...Citeste continuarea

Cartofi rantaliti

Postat de: delia64 in Mancaruri de post

Se curata  cartofii  , se taie cubulete si se pun la fiert cu un praf de sare . Ceapa , ardeiul , usturoiul ,rosiile si prazul se spala se curata si se taie marunt apoi se calesc in...Citeste continuarea

Tochitura simpla de porc

Postat de: momo121 in Porc

Carnea o spalam bine in apa rece, o taiem bucati si o condimentam cu sare si piper . Intr-o tigaie punem uleiul, dupa ce s-a incins punem carnea si o lasam sa se prajeasca bine pe ambele parti,...Citeste continuarea

Salata de peste

Postat de: adela_64 in Salate

Se curata legumele si se pun la fiert toate la un loc. Eu le-am fiert intr-o oala Zepter care nu are nevoie decat de un strop de apa sau chiar deloc daca legumele sunt tinere si proaspete. Se lasa...Citeste continuarea

Bab Gulyas

Postat de: margo in Supe/Ciorbe

 Fasolea se spala de cu seara si se lasa sa se inmoaie in apa.Ciolanul se taie si se pune in apa la desarat.Carnea se taie cuburi apoi se toaca zarzavatul.Se pune ceaunul la foc cu un pic de...Citeste continuarea

Fursecuri cu cocos

Postat de: margo in Dulciuri

Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Treptat,se adauga zaharul mixand in continuare pana se topeste.Se adauga faina si nuca de cocos si se amesteca usor de jos in sus.Cu mana uda se fac...Citeste continuarea

Tarta cu miez de lapte

Postat de: Bucataras in Aperitive / Garnituri

Aluatul de tarta sarata se face foarte usor: Am mixat untul impreuna cu faina si sarea, pana ce din aluat au inceput sa se formeze niste fulgi, dupa care am adaugat apa cu gheata. Am pus...Citeste continuarea

Franzelă umplută

Postat de: panacris in Sandvisuri

Franzela se feliază, apoi se stropește cu ulei de măsline. Feliile de cașcaval, șuncă și ciuperci se așează alternativ între feliile de pâine. După ce s-a umplut franzela, se...Citeste continuarea

Chec marmorat cu pudră de roșcove

Postat de: panacris in Prajituri

Se scoate de la naftalină mixer-ul din dotare ;) În cazul meu, mixerul e acompaniat de un suport cu vas rotativ ;) Ouăle se bat energic cu zahărul cca. 5 minute, apoi se adaugă uleiul,...Citeste continuarea

Varză călită cu tocăniţă de...

Postat de: botcrina in Porc

Pentru tocăniţă tăiem legumele în cubuleţe mici. Încingem uleiul, sotăm legumele, apoi tăiem carnea cubuleţe şi o punem la sotat alături de legume, încorporăm boiaua...Citeste continuarea

Varză murată cu jumări și carne...

Postat de: panacris in Porc

Jumările și carnea tăiată cubulețe se pun laprăjit, în vasul Multicooker-ului, setat la programul FRY, ptr cca.6 minute. Între timp se curăță, toacă ceapa și varza murată,...Citeste continuarea

Borș de văcuță cu ciuperci și...

Postat de: panacris in Ciorbe

Zarzavaturile și legumele, curățate și tocate mărunt se pun la călit în vasul aparatului Multicooker, cca. 10 minute la programul FRY, cu puțin ulei de măsline. După ce a expirat...Citeste continuarea

Gogosari copti, umpluti cu cascaval...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Coacem gogosarii, pe o tigaie grill (sau pe ce doriti voi), ii punem intr-o cratita, presaram sare, ii acoperim si ii lasam acolo pana se racesc. Nu ii coaceti foarte tare pentru ca riscati sa se...Citeste continuarea

Iepure cu sos de ceapa si morcov

Postat de: Bunica in Mancaruri cu carne

Iepurele se parleste,spala ,sterge si se portioneaza. Lamaie se spala si se taie in doua. Fiecare bucata in parte se freaca bine cu lamaie. Se ia o tava,se pune in ea o lingura de...Citeste continuarea

Placinte cu branza si ceapa la tigaie

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

Punem faina intr-un castron. In mijloc facem o gropita si adaugam sarea, zaharul, drojdia dizolvata in apa calda, amestecam usor cu o lingura. Framantam  cu mana aluatul adaugand uleiul si...Citeste continuarea

Pilaf cu ciuperci

Postat de: robert_badica in Mancaruri de post

Ceapa si morcovii se taie cubulete si se calesc in putin ulei. Apoi se adauga ciupercile, tocate marunt, le lasi si pe acestea sa se caleasca nitel. Apoi pui orezul si completezi cu apa 3 sferturi...Citeste continuarea

Mousse de mure

Postat de: Dea_Dea in Dulciuri

Mousse: Murele cu zaharul se pun la fiert 10 -15 min pana se inmoaie si se lasa la racit. Se pun in strecuratoare. Frisca se bate si se amesteca cu murele. Se serveste pe ciocolata. Citeste continuarea

Salata cu legume, piept de pui si...

Postat de: mirela0911 in Salate

Se iau 2-3 felii de paine, se taie cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana ne ocupam de restul. Se spala pieptul de pui, se sterge bine de apa si se taie ca pentru snitele. Intr-o...Citeste continuarea

Scoici, calamar, file pangasius cu...

Postat de: delia64 in Fructe de mare

Spalam bine scoicile sub jet de apa , lasam aproximativ o ora in apa rece pentru a se curata de eventualul nisip, cele care nu se deschid in apa si plutesc se arunca deoarece sunt moarte . Se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]