Tort ciocolatos "Leo''

de Constelatialeu in Torturi, 14 Noi 2014 | 3935 vizualizari

 

Maine 15 noiembrie e ziua de nastere a surorii mele,cea cu nr.2 ,in ordinea numerelor de pe tricou,logic eu sunt nr.1.......emoticon hohotind......deci i-am facut tort....asa pe repede inainte,ca nu stiam sigur ca vine acasa la mama......m-am pus sa prestez,sper ca am reusit sa fac ceva frumos,mai ales ca si din mainile ei ies lucruri frumoase.....

 

INGREDIENTE

  •  Blat
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 50 g cacao
  • 100 ml apa
  • 3 linguri faina
  • Crema
  • 1 plic creme ole de ciocolata de la Dr.Oetker
  • 200 g zahar farin
  • 100 ml smatana dulce
  • 100 ml smantana pt.frisca Whipping Cream ( se gaseste la Kaufland)
  • 100 ml sos ciocolata
  • Frisca
  • 100 ml smantana pt.frisca Whipping Cream
  • 100 ml smantana dulce
  • 20 g zahar brun facut farin
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • Ornamente
  • trandafiri din martipan
  • Sirop
  • 1 portocala pentru zeama
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ciocolatos "Leo'':

Blat :

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,pana devin o spuma tare.Zaharul,cacaoa si apa se pun pe foc si se amesteca bine pana se ingroasa.Se lasa sa se raceasca bine,apoi se adauga pe rand galbenusurile.Se adauga faina si apoi albusurile batute spuma.Se tapeteaza o forma de tort cu diametru le 18 cm,cu hartie de copt,se toarna compozita si se da la cuptorul preincalzit,la foc moderat.E gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit,apoi se taie in trei.

Crema :

Intr-un castron punem continutul plicului de Creme ole,adaugam zaharul farin,smantana de frisca si smantana dulce si mixam bine,apoi adaugam sosul de ciocolata,amestecam pana obtinem o crema consistenta.

Frisca :

Amestecam cele doua smantani,adaugam zaharul brun si zaharul vanilat si apoi mixam pana obtinem frisca.

Asamblare :

Asezam prima foaie din blatul de tort si o siropam cu zeama de la o portocala,apoi intindem un strat de crema si unul de frisca,asezam foaia a doua,punem frisca  si apoi crema si deasupra ultima foaie de blat.Imbracam tortul cu crema ramasa si ornam cu trandafiri de martipan

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ciocolatos "Leo''" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nutella