Negresa cu ciocolata

de gaby_duceag in Dulciuri, 14 Noi 2014 | 30397 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 130 gr unt (am folosit unt cu 80% grasime dar puteti folosi si unt cu 65% grasime, cred ca e ok )
  • 100 gr pudra de ciocolata (eu am mixat o ciocolata scoasa de la frigider, prin robot)
  • 150 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 50 gr cacao
  • 2 linguri smantana grasa
  • 2 lingurite praf de copt
  • zahar vanilat
  • putina sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata:

Mixeaza untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul.

Nu te opri pana ce zaharul nu e diluat complet si ai obtinut un amestec spumos.

Separa albusurile de galbenusuri.

Adauga gabenusurile, unul cate unul, peste crema de unt si mixeaza.

In crema obtinuta adauga faina amestecata cu cacaua si praful de copt, pudra de ciocolata, si omogenizeaza. Spre final adauga smantana.

Mixeaza spuma albusurile. Adauga 1/2 din cantitate peste amestec, omogenizeaza, adauga albusurile ramase si amesteca usor, de jos in sus.

Intr-o tava de 18/26 cm pune hartie de copt, pune compozitia lingura cu lingura, niveleaza si da tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 30minute.

Fa proba cu scobitoarea si daca e gata si scobitoarea e curata opreste aragazul, daca nu mai lasa 5 minutela foc mic.

Cand s-a racit portioneaz-o si fie ii pui glazura, fie nu, cum doresti

Eu aveam glazura pregatita cu o zi inainte pentru o alta prajitura (100 gr ciocolata neagra topita impreuna cu 80 ml frisca lichida)  si-am pus cate putin pe fiecare prajitura.

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema de ciocolata