Aluat-Intr-un bol punem 300 g faina,zaharul,zaharul vanilat,sare,facem o gaura in mijloc adaugam galbenusurile,untura la temperatura camerei si incepem sa framantam un aluat omogen(daca este nevoie mai adaugam faina)invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.
Intindem aluatul pe masa infainata taiem cercuri si asezam in formele de tarte ,le intepam cu furculita si dam la cuptorul incalzit cca 20min pana se rumesc putin.
Le scoatem din forme si le lasam sa se raceasca.
Crema-Galbenusurile le frecam cu 100 g de zahar,adaugam 5 linguri de lapte si faina,amestecam bine adaugam restul de lapte treptat amestecand continuu,punem cratita pe foc mic si amestecam pana ce se ingroasa.
Luam cratita de pe foc adaugam untul,esenta de rom,spuma de albusuri(mixam albusurile spuma cu un praf de sare,50 g de zahar mixam pana devine o spuma lucioasa)Amestecam cu o paleta cu miscari unsoare pana ce se omogenizeaza.
Turnam compozitia in forme decoram cu struguri si dam la frigider minim 2 ore.