Este o prajitura care la inceput s-a dorit altfel, dar constatand ca un anumit ingredient pe care trebuia sa-l folosesc, cum ar fi smantana pentru frisca, era expirat, am folosit in locul ei crema de branza.
Cu parere de rau pentru banii pe care i-am dat pe smantana pe care nu am folosit-o in termenul de garantie, am incropit o prajitura delicioasa si destul de simpla, zic eu.
Blat:
Crema:
Décor:
Separam albusurile de galbenusuri si dam deoparte 4 galbenusuri pentru crema.
Presaram putina sare peste albusuri si incepem sa le mixam la viteza maxima pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul(rasnit pudra) si mixam in continuare pana se formeaza o bezea tare.
Dupa ce am adaugat jumatate din cantitatea de zahar incepem sa adaugam si cate putina zeama de lamaie, concomitent cu restul de zahar.
Adaugam unul cate unul galbenusurile, apoi faina cernuta impreuna cu cacaua.
Tapetam o tava cu hartie de copt si intindem compozitia in ea.
Eu am folosit o tava de 23/36 cm.
Dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, dar nu uitam nici de testul cu scobitoarea.
Lasam blatul la racit si preparam siropul.
Punem apa si zaharul intr-un vas pe foc si le lasam pana la topirea zaharului, apoi adaugam esenta.
Lasam siropul sa se raceasca.
Pentru crema, punem intr-un vas pe foc, ciocolata rupta bucati si untul si le lasam pana cand se topesc, amestecand sa nu se lipeasca de peretii vasului.
Adaugam apoi galbenusurile, omogenizam bine totul si ridicam vasul de pe foc.
Il dam la rece.
Mixam crema de branza cu putina sare si zaharul pudra, apoi adaugam treptat ciocolata racita si mixam in continuare pana cand crema devine spumoasa.
Insiropam blatul, intindem crema deasupra si dam tava la rece pana se incheaga bine crema, 2-3 ore cel putin, apoi portionam prajitura si o ornam cu alune maruntite si crema.
Pofta buna!