Am incercat minunata reteta a Timei :http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-deliciu-cu-nuca-si-caramel-61858.html,cu mici modificari in rest ce pot sa spun ,decat ca e delicioasa :X
Blatul: Se separa galbenusurile de albusuri ,se mixeaza cu putina sare albusurile pana devin spuma ,se adauga treptat zaharul ,dupa care se adauga galbenusurile si uleiul ,apa calda si se continua sa se mixeze bine la viteza mare.La final se adauga faina amestecata cu praf de copt si cacao ,se amesteca de jos in su pana se incorporeaza bine dupa care se pune si nuca.Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 25-30 de minute la 180°.
Crema:Zaharul se pune la caramelizat si se lasa la foc mic ,dupa care se toarna laptele si se lasa pe foc pana se topeste tot caramelul.
Intr-un vas se mixeaza ou cu zaharul ramas si faina ,treptat se adauga siropul racit si se pune din nou pe foc pana devine o crema tip budinca.
Sei ia de pe foc si se adauga untul se amesteca bine si se lasa la racit.
Cand crema este racita bine se amesteca cu frisca batuta si se continua sa se mixeze pana devine o crema spumoasa.
Blatul se taie in doua ,3 sferturi de crema se pun pe prima parte din blat ,se acopera cu cealalta parte de blat si deasupra restul de crema ramas.Se decoreaza cu nuci tostate si ciocolata.
1
Am pus o lingura de cacao in blòat pentru a da o culoare mai inchisa.
2
Se pot opri cateva linguri de crema caramel pentru decor.