Focaccia cu rozmarin

de cristeena20 in Piine, 15 Noi 2014 | 3615 vizualizari

 

M-am indragostit de aceasta reteta italiana . E un fel de paine cu ulei de masline si aromata cu rozmarin. Eu am vrut sa iasa mai inalta si mai pufoasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 315 ml apa calduta
  • 1 cub drojdie proaspata (sau 1 lingura drojdie uscata)
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingura sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • Pentru pus deasupra: sare (flor de sal) , rozmarin proaspat, ulei de masline, 5-6 masline negre fara samburi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu rozmarin:

- Punem faina intr-un bol. Separat amestecam apa calda cu drojdia, sarea, zaharul si uleiul de masline. Turnam totul peste faina si amestecam energic cu o lingura de lemn. Turnam pe masa de lucru fainata si framantam bine, cca 10 minute. 

- Intr-un vas unt cu ulei de masline punem coca si o acoperim cu un prosop si lasam la loc caldut sa se odihneasca cca 1 ora.

- Ungem o tava mai inalta cu ulei de masline si turnam aluatul. Cu mainile imbibate in ulei de masline intindem usor aluatul, facand gropi cu degetele. 

- Rozmarinuls e desface de pe cengi si se freaca cu sare si ulei de masline. Presaram deasupra aluatului. Mai ungem inca cu ulei de masline si presaram cu sare granulata (flor de sal). Taiem maslinele felii si le asezam deasupra. Dam la cuptorul incins pt cca 30 minute la 200 grade.

- Servim inmuiate in ulei de malsine amestecat cu otet balsamic. sau doar ulei .Este foarte important sa folositi ulei de masline de foarte buna calitate.

 

 

TIPS-URI

1

Este foarte important sa folositi uleiul de masline de foarte buna calitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu rozmarin, parmezan si rosie