Tort cu crema de menta si ciocolata

de Ina in Torturi, 15 Noi 2014 | 14701 vizualizari

 

S-a vrut a fi un tort cu crema de menta si glazura de ciocolata, dar am facut o greseala : am intins glazura de ciocolata peste stratul de crema de menta , iar sub greutatea trandafirilor de decor glazura a luat-o la vale :))) :"> .
Ca sa dreg...busuiocul :D, am adunat crema, glazura si decorul si le-am mixat , obtinand astfel o delicioasa crema de ciocolata cu aroma de menta :X
Toti cei ce-au servit, au zis ca e cel mai bun tort pe care l-am facut pana acum :X

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 8 linguri cu zahar
  • 8 linguri cu faina
  • 2 linguri cu cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema de menta:
  • 500 g mascarpone
  • 8 linguri zahar pudra
  • 400 g ciocolata alba ( am folosit ciocolata menaj)
  • 200 ml topping frisca ( puteti folosi frisca lichida )
  • aroma gel de menta
  • extract de menta
  • colorant verde (cat puteti lua cu un varf de scobitoare)
  • Crema de ciocolata cu menta:
  • 1/3 din crema de menta
  • 300 g ciocolata neagra menaj
  • Sirop:
  • 80 g zahar
  • esenta de cafea
  • extract de menta
  • 300 ml apa
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de menta si ciocolata:

Blatul:

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem spuma tare albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand  restul ingredientelor, mixand dupa fiecare : galbenusurile, faina, cacaoa si praful de copt.

Turnam compozitia intr-o tava cu diametrul de 25 cm. si coacem blatul la foc potrivit, 30-35 minute. Lasam sa se raceasca, dupa care-l taiem pentru a obtine doua blaturi egale.

Crema de menta:

Amestecam mascarponele cu zaharul pudra, iar ciocolata o topim si-o amestecam cu toppingul de frisca (sau cu frisca lichida ). Cand se raceste amestecul de ciocolata si frisca, adaugam extract si aroma gel de menta , apoi il turnam peste mascarpone si amestecam totul cu viteza maxima a mixerului. La final adaugam foarte putin colorant, folosindu-ne de o scobitoare . Mixam energic , obtinand astfel o crema vernil, aromata si pastoasa, suficient de ferma  pentru a fi folosita ca decor. 

Crema de ciocolata cu menta o obtinem astfel: topim 300 g ciocolata neagra , apoi o lasam sa se raceasca . Cand  incepe sa se coaguleze  o amestecam cu o treime din crema verde de menta.

Sirop: Topim zaharul , adaugam apa si lasam pe foc mic pana se topeste tot caramelul . Lasam sa se raceasca bine si aromatizam cu esenta de cafea si extract de menta.

Asamblare: 

Asezam pe platou unul din blaturi si  il insiropam . Intindem peste el o parte din crema de menta, apoi punem si celalalt blat pe care-l insiropam si-l acoperim cu crema de ciocolata cu menta. 

Cu crema de menta care ramane decoram tortul, ajutandu-ne de un posh. ( daca dorim mai multa, o putem "inmulti" amestecand-o cu frisca ) .

Dam tortul la rece si-l putem servi.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

La nr. de portii am trecut 1 referindu-ma la 1 tort. Portiile le taiem dupa preferinte, dar tortul este suficient pentru 10-12 persoane

2

Pentru decor, am mixat 100 ml frisca lichida si-am amestecat-o cu crema de menta ( doar ca sa fiu sigura ca am suficienta ).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de menta si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu visine