Pui prajit cu sos de soia

de Mitinita in Pui, 15 Noi 2014 | 4326 vizualizari

 

O reteta usoara din bucataria asiatica si care va fi si pe placul celor ce gusta pentru prima oara mancaruri din aceasta parte a lumii.

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 2-3 linguri de sos de soia dark
  • 1/2 lingurita de ulei de susan
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui prajit cu sos de soia:

Pulpele de pui se curata si se spala. Eventual, le puteti dezosa. Se taie in 3 bucati ( 1 bucata pulpa inferioara si 2 bucati pulpa superioara) si se pun la marinat cu sosul de soia si uleiul de susan. Daca nu aveti sos de soia dark, il  puteti folosi si cel normal. Adaugati suficient ca sa se marineze bucatile de pui, dar nu exagerati ca sa nu fie prea sarat.

Lasam deoparte cel putin 30 de minute ca sa se marineze pulpele de pui. Se pot lasa si peste noapte.

Infierbantam ulei intr-o craticioara si cand e fierbinte, adaugam pe rand bucatile de pui. Nu le ingramadim, le punem in asa fel incat sa nu se atinga una de cealalta. Lasam sa se rumeneasca pe o parte, apoi intoarcem pe cealalta. Lasam sa se prajeasca si pe cealalta parte si le scoatem.

Se serveste cu o garnitura de orez la aburi si o salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui prajit cu sos de soia" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramura de pui