Tarta cu branza si pere

de Lau in Prajituri, 13 Noi 2014 | 3731 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 300 g faina
  • 2 linguri de zahar
  • 150 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 1praf de sare
  • coaja de lamaie
  • 1/2 plic praf de copt
  • Umplutura
  • 500 g branza de vaci
  • 150 ml smantana
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 50 g ciocolata
  • esenta vanilie
  • coaja de lamaie
  • pere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si pere:

Aluatul - intr-un bol amestecam faina, sarea, zaharul, praful de copt, coaja de lamaie. In alt bol amestecam uleiul, laptele, adaugam treptat peste amestecul de faina amestecand cu o lingura dupa care cu mana framantam o coca omogena. Dam la frigider pana pregatim umplutura.

Umplutura - branza o mixam cu smantana, adaugam zaharul si ouale pe rand mixand bine, adaugam esenta, coaja, ciocolata data prin razatoare si omogenizam.

Perele le spalam, le stergem cu un prosop dupa care le taiem felii, le stropim cu putina zeama de lamaie.

Intindem aluatul intr-o foaie rotunda (si pe peretii tavii) asezam in tava tapetata cu hartie de copt, adaugam umplutura si deasupra feliile de pere.

Dam tava la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]