Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Somon la cuptor cu garnitura de...
Postat de: andaoana in SomonLuam fileul de somon si il spalam sub un jet de apa rece. Il asezam pe un prosop si il lasam deoparte. In blender punem usturoiul curatat si tati, mustarul, sare, piper, patrunjelul verde, ulei...Citeste continuarea
Desert cornulete cu rahat
Postat de: MotanLaOale in PrajituriSe pun 450 g de faina intr-un vas de framantat. Se adauga oul batut, untura, laptele, drojdia, esenta de vanilie si se framanta. Se adauga faina in timpul framantarii pana se obtine un aluat...Citeste continuarea
Renumita prajitura krem a la krem...
Postat de: ela in PrajituriPreparare Renumita prajitura krem a la krem cu mascarpone, care a incantat internetul Blat : Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat xylitolul si...Citeste continuarea
Cannelonni de casa
Postat de: ctlina in CannelloniCa si la reteta de lasagne de casa avem nevoie de trei preparate: - paste de lasagne de casă - reteta cu video aici - umplutura cu carne Bolognese - sos Bechamel ...Citeste continuarea
Pate de casa
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriReteta originala este pentru cantitati duble si 5 borcane de 370g. Am spalat cele 4 borcane de 200ml si le-am uscat. Ficatul se curata, se spala si se pune la scurs. Ceapa se curata si se...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu legume si piept...
Postat de: merisor67 in Slow CookerMai intai pregatim ingredientele pentru umplutura, pe care le sotam rapid intr-o tigaie antiaderenta, pe aragaz. Deci, curatam toate legumele, le spalam si le tocam cubulete. Tocam cubulete...Citeste continuarea
Tort aniversar cu fructe.
Postat de: andreea91 in TorturiBlatul. In bolul de la mixer se adauga ouale cu varful de sare si zaharul si se bat pana ce acesta si-a dublat volumul, Incepem sa adaugam faina si reducev viteza mixerului la...Citeste continuarea
Ciorba din oase de porc si smantana
Postat de: gicuta69 in CiorbeMai intai spalam oasele bine si le punem la fiert in 4 litri de apa ,adaugand un praf de sare. I nlaturam spuma care se formeaza. ...Citeste continuarea
Pâine umplută
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe taie pâinea in fasii lăsând in partea de jos cam de un deget netaiata, cu un cuțit foarte bine ascuțit, apoi se taie invers, obtinandu-se cubulete. Se taie cașcavalul in...Citeste continuarea
Omleta cu loboda si sunca la cuptor
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriPreincalzim cuptorul la 180 grdae. Curatam si spalam loboda, apoi o taiem marunt si o punem intr-o tigaie antiaderenta la calit asa pe uscat, doar cu sare si piper dupa gust. Dupa ce incepa...Citeste continuarea
Bomboane din resturi de prajituri
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol adaugam resturile maruntite,adaugam branza,crema si amestecam pana obtinem o compozitie omogena (daca este nevoie mai adaugam lapte). Dam compozitia le frigider 30 min, dupa care cu...Citeste continuarea
Chocolate lava cake-Vulcan de...
Postat de: diaconta in DulciuriDin aceste cantitati vor rezulta 6-8 bucati, în functie de formele folosite. Eu am folosit cesti de ceai si vase ramekin, dar mai bine au iesit cele din cesti. Am uns formele cu unt si...Citeste continuarea
Coltunasi cu marmelada
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul, drojdia, coaja de lamaie, amestecam si facem o gaura in mijloc, adaugam ouale batute, laptele si incepem sa framantam adaugand treptat uleiul, framantam...Citeste continuarea
Pate de casă,din ficat de pui
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriFicatul de pui l-am spalat si curatat de pielite. Ceapa curatata am taiat-o cubulete. Morcovul curatat l-am dat pe razatoare. Intr-o tigaie antiaderenta am pus 80 g unt, ceapa si...Citeste continuarea
Cartofi aurii la cuptor cu busuioc...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de legumeCuratam cartofii (de marime potrivita) si ii taiem in 4, ii spalam bine sub jet de apa rece. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Peste cartofii scursi de apa adaugam uleiul, apoi presaram...Citeste continuarea
Placinte cu branza
Postat de: Adele in DulciuriPentru inceput se pregateste aluatul,intr-un vas se pune faina, se amesteca cu sare si zahar, intr-un pahar se pune apa calda si se dizolva drojdia, se toarna peste faina si se framanta aluautul,...Citeste continuarea
Mancare de naut cu carnati
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri cu carneNautul se pune in multa apa rece de seara pana dimineata. A doua zi se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare 1,5-2 ore. Cand este fiert se pune la scurs. Se curata...Citeste continuarea
Sarmale in varza murata
Postat de: gicuta69 in Mancaruri cu carneMai intai spalam varza si o lasam in apa rece,2-3 ore. Carnea tocata o punem intr-un castron.Peste carne adaugam ceapa data pe razatoarea cu orificii mici, orezul( spalat in apa rece), cimbru,...Citeste continuarea
Omleta cu tortelloni
Postat de: MotanLaOale in TortelliniTortelloni se fierb 10 minute in apa cu sare si se pun la scurs. Ceapa se curata si se toaca rondele. Intr-o tigaie se pune uleiul si se caleste ceapa 2-3 minute. Se pun si tortelloni si...Citeste continuarea
Tort diplomat
Postat de: CulinaryRainbow in TorturiPentru blat am separat ouăle și am bătut albușurile spumă tare împreună cu zahărul pe care l-am adăugat treptat ( înainte de asta am încins cuptorul și am...Citeste continuarea
Dulceata din flori de soc
Postat de: iuliana_florentina in Dulceata / GemIn primul rand trebuie sa ne inarmam cu multa rabdare si sa culegem florile potrivite.Inflorescenta trebuie sa aiba toate florile deschise,sa nu aiba inca boboci deoarece florile nu se vor...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de iaurt si...
Postat de: deyutzky in DulciuriScoatem piersicile din compot (pastram 2-3 jumatati deoparte pentru a orna prajitura) si le pasam. Peste ele adaugam iaurtul si zaharul pudra si amestecam pana la omogenizare. Punem zahar atat cat...Citeste continuarea
Cheesecake cu căpşuni,fara coacere
Postat de: diaconta in DulciuriPentru asamblare am folosit o forma de tort ,cu inel detasabil de 20cm. In interiorul inelului am pus hârtie de copt pentru ca,crema sa nu se lipeasca de el. Am pregatit mai...Citeste continuarea
Tort cu dublă cremă de zmeură
Postat de: diaconta in TorturiDaca aveti timp, este bine sa preparati blatul si jeleul/piureul de zmeura cu o zi înainte. Eu am fost cam presata de timp/ Cele doua blaturi le-am preparat dupa reteta de aici ....Citeste continuarea
Tarta cu vanilie si capsuni
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe razuie untul rece intr-un vas larg, se adauga restul ingredientelor ( reci) si se framanta un aluat de tarta care se infaineaza usor si se pune la rece pana se prepara crema(30 min). Crema:...Citeste continuarea
Tocanita de ciuciuleti
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri de legumeSe spala ciuciuletii si se curata de impuritati.Ii lasam sa se scurga de apa. Pregatim o cratita mai incapatoare si adaugam ciupercile fara sa adaugam apa sau...Citeste continuarea
Spaghete cu bacon si sos de rosii
Postat de: rocsi_1612 in SpagheteCuratam ceapa, o tocam marunt, usturoiul il curatam si il taiem pe jumatate. Baconul il facem bucatele mici. Intr-o tigaie incingem uleiul, punem usutoiul pentru 1 minut apoi il scoatem. Adaugam...Citeste continuarea
Cordon bleu cu cascaval si ciuperci
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carneTaiati carnea felii si asezati fiecare bucata intr-o folie de plastic pe care o veti bate pana cand va ajunge la grosimea dorita, se condimenteaza. Se pune pe ambele fete ale carnii cate o felie...Citeste continuarea
Rulada cu cascaval si carnati...
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriBucata de carne se curata de grasime si se taie felii subtiri. Fiecare bucata taiata o punem intr-o folie de plastic si o batem ca pe...Citeste continuarea
Crinkles cu ciocolata
Postat de: ctlina in DulciuriCiocolata rupta in bucati o topim la foc mic impreuna cu untul. Mixam ouale cu zaharul pana ce devin spumoase. Adaugam apoi ciocolata topita si mixam pana la omogenizare completa....Citeste continuarea
Supa de legume cu ou
Postat de: Camy_gby in SupeCeapa se toaca marunt si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se adauga telina taiata cuburi si se mai lasa 3-4 minute sa se soteze. Intre timp rosiile se cresteaza, se oparesc , se decojesc...Citeste continuarea
Cozonac cu crema de nuca
Postat de: medioto59 in DulciuriPregatim mai intai maiaua. Intr-un bol amestecam drojdia faramitata cu o lingura de zahar si una de faina. Adaugam circa 1/2 cana de lapte caldut si amestecam.. Lasam la crescut circa 10-15...Citeste continuarea
Paste cu branza dulce
Postat de: MotanLaOale in DulciuriPastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Se trec pe sub jet de apa rece si se pun la scurs. Branza se amesteca cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, smantana si...Citeste continuarea
Tort cu crema de mascarpone si capsuni
Postat de: Oana in TorturiPregatiti mai intai blatul. Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin pufoase Adaugati apoi treptat zaharul si mixati pana obtineti o bezea pufoasa...Citeste continuarea
Sandvisuri calde
Postat de: Adele in SandvisuriSe ia cate o felie de paine se pune o bucata de jambon,telemea si din nou jambon,se inchide cu cealalta felie de paine.Intr-un castron se bate bine oul cu sare si piper (eu am pus si o lingurita...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu verdeturi si...
Postat de: Oana in Slow Cookerpuneti bucatile de ceafa de porc in vasul de la slow cooker-ul Crock-Pot 2,4 L si asezonati cu sare, piper, turmeric si boia dulce taiati ceapa si...Citeste continuarea
Naut crocant
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriNautul se pune la hidratat in multa apa de seara pana dimineata. Se spala bine in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare 2 ore, pana se inmoaie bine. Se scurge si se lasa la racit...Citeste continuarea
Stufat cu carne de miel
Postat de: MotanLaOale in OaieCarnea se portioneaza si se spala bine. Se pune la fiert in apa cu sare si dupa 2-3 clocote se scoate, se clateste si se pune deoparte. Intr-o cratita se pune uleiul si se caleste ceapa...Citeste continuarea
Ficatei in cartofi
Postat de: GeorgianaGrigorescu in FicatSe curata cartofii, se spala, se taie jumatati si se scobeste fiecare jumatate. Intr-o tava punem putin ulei si putina apa. Spalam bine ficateii, ii taiem pe jumatate. Ii condimentam dupa gust....Citeste continuarea
Supa crema de cartofi dulci la Hand...
Postat de: AlexTeacher in SupeCuratati cartofii dulci, radacina patrunjel, pastarnacul si taiati-i cubulete; Taiati si tulpina de telina cubulete; Puneti-le la fiert...Citeste continuarea
Prajitura cu menta si capsuni
Postat de: Oana in Prajituritopiti ciocolata alba cu 50 ml frisca lichida, restul de frisca mixati-o pana devine pufoasa adaugati mascarpone si ciocolata topita si racita, esenta de menta...Citeste continuarea
Tocanita cu pastrama de mistret la...
Postat de: AlexTeacher in Mancaruri cu carneAdaugati ambele tipuri de carne,crengutele de cimbru.ceapa si usturoiul verde tocate marunt,urmate de cartofi si morovi pe care ii taiati cubulete, maslinele, foile de dafin, vinul...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta a la Radu...
Postat de: MotanLaOale in CiorbeCarnea de miel se spala bine si se da un clocot in apa rece cu sare. Se scoate, se clateste si se pune deoparte. Zarzavaturile se curata si se toaca. Intr-o oala se pune uleiul, ceapa si...Citeste continuarea
Cornuri bicolore
Postat de: merisor67 in DulciuriIngredientele sunt aceleasi ca in reteta Margaretei, dar cantitatile difera pe alocuri. Mi-a lipsit coaja rasa de lamaie si portocala, am consumat tot, la cozonacii de la sarbatori si nu m-am...Citeste continuarea
Sirop de soc
Postat de: Toamna07 in Sirop / CompotAm scufundat florile de soc intr-un vas cu apa,apoi am trecut cu degetele usor prin floare,ca si cum as fi trecut cu degetele prin par,ca sa obtin doar floricelele mici albe.Pe astea le vom...Citeste continuarea
Tort de ciocolata cu whisky
Postat de: mihasara in DulciuriCrema: Rupi ciocolata intr-un vas si adaugi untul moale(la temperatura camerei) peste ea. Frisca o fierbi pana da un clocot si o adaugi peste ciocolata. Amesteci usor...Citeste continuarea
Salata de vinete
Postat de: gicuta69 in SalateVinetele le-am scos de seara din congelator si le-am lasat la dezghetat intr-o strecuratoare. Cand s-au scurs bine, le-am pus intr-un castron, si cu mixerul ...Citeste continuarea
Sirop din flori de salcam
Postat de: gicuta69 in Sirop / Compot1. Florile de salcam proaspat culese le-am adunat de pe ciorchine si le-am spalat bine in mai multe ape reci. Le-am lasat la scurs intr-o sita....Citeste continuarea
Salata de pui cu paste si porumb
Postat de: mihasara in SalateFierbem pieptul de pui in apa cu sare. La fel procedam si cu pastele, le fierbem in apa cu sare. Le scurgem si le trecem sub un jet de...Citeste continuarea
Piftie de cocos
Postat de: mihasara in PuiPortionam carnea, o spalam si o punem la fiert in apa rece. Apa trebuie sa fie cu 5-6 cm peste carne. Se lasa la fiert la...Citeste continuarea