A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Somon la cuptor cu garnitura de...

Postat de: andaoana in Somon

Luam fileul de somon si il spalam sub un jet de apa rece. Il asezam pe un prosop si il lasam deoparte. In blender punem usturoiul curatat si tati, mustarul, sare, piper, patrunjelul verde, ulei...Citeste continuarea

Desert cornulete cu rahat

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Se pun 450 g de faina intr-un vas de framantat. Se adauga oul batut, untura, laptele, drojdia, esenta de vanilie si se framanta. Se adauga faina in timpul framantarii pana se obtine un aluat...Citeste continuarea

Renumita prajitura krem a la krem...

Postat de: ela in Prajituri

Preparare  Renumita prajitura krem a la krem cu mascarpone, care a incantat internetul Blat : Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat xylitolul si...Citeste continuarea

Cannelonni de casa

Postat de: ctlina in Cannelloni

Ca si la reteta de  lasagne de casa  avem nevoie de trei preparate: - paste de lasagne de casă - reteta cu video  aici - umplutura cu carne Bolognese  - sos Bechamel ...Citeste continuarea

Pate de casa

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Reteta originala este pentru cantitati duble si 5 borcane de 370g. Am spalat cele 4 borcane de 200ml si le-am uscat. Ficatul se curata, se spala si se pune la scurs. Ceapa se curata si se...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu legume si piept...

Postat de: merisor67 in Slow Cooker

Mai intai pregatim ingredientele pentru umplutura, pe care le sotam rapid intr-o tigaie antiaderenta, pe aragaz. Deci, curatam toate legumele, le spalam si le tocam cubulete. Tocam cubulete...Citeste continuarea

Tort aniversar cu fructe.

Postat de: andreea91 in Torturi

Blatul. In bolul de la mixer se adauga ouale cu varful de sare si zaharul si se  bat pana ce acesta si-a  dublat volumul, Incepem sa adaugam faina  si reducev viteza mixerului la...Citeste continuarea

Ciorba din oase de porc si smantana

Postat de: gicuta69 in Ciorbe

Mai intai spalam oasele   bine   si le punem la fiert in 4 litri de apa ,adaugand un praf de sare.       I nlaturam spuma care se formeaza.   ...Citeste continuarea

Pâine umplută

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se taie pâinea in fasii lăsând in partea de jos cam de un deget netaiata, cu un cuțit foarte bine ascuțit, apoi se taie invers, obtinandu-se cubulete. Se taie cașcavalul in...Citeste continuarea

Omleta cu loboda si sunca la cuptor

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Preincalzim cuptorul la 180 grdae. Curatam si spalam loboda, apoi o taiem marunt si o punem intr-o tigaie antiaderenta la calit asa pe uscat, doar cu sare si piper dupa gust. Dupa ce incepa...Citeste continuarea

Bomboane din resturi de prajituri

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol adaugam resturile maruntite,adaugam branza,crema si amestecam pana obtinem o compozitie omogena (daca este nevoie mai adaugam lapte). Dam compozitia le frigider 30 min, dupa care cu...Citeste continuarea

Chocolate lava cake-Vulcan de...

Postat de: diaconta in Dulciuri

Din aceste cantitati vor rezulta 6-8 bucati, în functie de formele folosite. Eu am folosit cesti de ceai si vase ramekin, dar mai bine au iesit cele din cesti. Am uns formele cu unt si...Citeste continuarea

Coltunasi cu marmelada

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul, drojdia, coaja de lamaie, amestecam si facem o gaura in mijloc, adaugam ouale batute, laptele si incepem sa framantam adaugand treptat uleiul, framantam...Citeste continuarea

Pate de casă,din ficat de pui

Postat de: diaconta in Aperitive / Garnituri

Ficatul de pui l-am spalat si curatat de pielite. Ceapa curatata am taiat-o  cubulete. Morcovul curatat l-am dat pe razatoare. Intr-o tigaie antiaderenta am pus 80 g unt, ceapa si...Citeste continuarea

Cartofi aurii la cuptor cu busuioc...

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de legume

Curatam cartofii (de marime potrivita) si ii taiem in 4, ii spalam bine sub jet de apa rece. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Peste cartofii scursi de apa adaugam uleiul, apoi presaram...Citeste continuarea

Placinte cu branza

Postat de: Adele in Dulciuri

Pentru inceput se pregateste aluatul,intr-un vas se pune faina, se amesteca cu sare si zahar, intr-un pahar se pune apa calda si se dizolva drojdia, se toarna peste faina si se framanta aluautul,...Citeste continuarea

Mancare de naut cu carnati

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri cu carne

Nautul se pune in multa apa rece de seara pana dimineata. A doua zi se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare 1,5-2 ore. Cand este fiert se pune la scurs. Se curata...Citeste continuarea

Sarmale in varza murata

Postat de: gicuta69 in Mancaruri cu carne

Mai intai spalam varza si o lasam in apa rece,2-3 ore. Carnea tocata o punem intr-un castron.Peste carne adaugam ceapa data pe razatoarea cu orificii mici, orezul( spalat in apa rece), cimbru,...Citeste continuarea

Omleta cu tortelloni

Postat de: MotanLaOale in Tortellini

Tortelloni se fierb 10 minute in apa cu sare si se pun la scurs. Ceapa se curata si se toaca rondele. Intr-o tigaie se pune uleiul si se caleste ceapa 2-3 minute. Se pun si tortelloni si...Citeste continuarea

Tort diplomat

Postat de: CulinaryRainbow in Torturi

   Pentru blat am separat ouăle și am bătut albușurile spumă tare împreună cu zahărul pe care l-am adăugat treptat ( înainte de asta am încins cuptorul și am...Citeste continuarea

Dulceata din flori de soc

Postat de: iuliana_florentina in Dulceata / Gem

In primul rand trebuie sa ne inarmam cu multa rabdare si sa culegem florile potrivite.Inflorescenta trebuie sa aiba toate florile deschise,sa nu aiba inca boboci deoarece florile nu se vor...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de iaurt si...

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Scoatem piersicile din compot (pastram 2-3 jumatati deoparte pentru a orna prajitura) si le pasam. Peste ele adaugam iaurtul si zaharul pudra si amestecam pana la omogenizare. Punem zahar atat cat...Citeste continuarea

Cheesecake cu căpşuni,fara coacere

Postat de: diaconta in Dulciuri

Pentru asamblare am folosit o forma de tort ,cu inel detasabil de 20cm. In interiorul inelului am pus hârtie de copt pentru ca,crema sa nu se lipeasca de el. Am pregatit mai...Citeste continuarea

Tort cu dublă cremă de zmeură

Postat de: diaconta in Torturi

Daca aveti timp, este bine sa preparati blatul si jeleul/piureul de zmeura cu o zi înainte. Eu am fost cam presata de timp/ Cele doua blaturi le-am preparat dupa reteta de aici ....Citeste continuarea

Tarta cu vanilie si capsuni

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Se razuie untul rece intr-un vas larg, se adauga restul ingredientelor ( reci) si se framanta un aluat de tarta care se infaineaza usor si se pune la rece pana se prepara crema(30 min). Crema:...Citeste continuarea

Tocanita de ciuciuleti

Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri de legume

       Se spala ciuciuletii si se curata de impuritati.Ii lasam sa se scurga de apa. Pregatim o cratita mai incapatoare si adaugam ciupercile fara sa adaugam apa sau...Citeste continuarea

Spaghete cu bacon si sos de rosii

Postat de: rocsi_1612 in Spaghete

Curatam ceapa, o tocam marunt, usturoiul il curatam si il taiem pe jumatate. Baconul il facem bucatele mici. Intr-o tigaie incingem uleiul, punem usutoiul pentru 1 minut apoi il scoatem. Adaugam...Citeste continuarea

Cordon bleu cu cascaval si ciuperci

Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne

Taiati carnea felii si asezati fiecare bucata intr-o folie de plastic pe care o veti bate pana cand va ajunge la grosimea dorita, se condimenteaza. Se pune pe ambele fete ale carnii cate o felie...Citeste continuarea

Rulada cu cascaval si carnati...

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

           Bucata de carne se curata de grasime si se taie felii subtiri. Fiecare bucata taiata o punem intr-o folie de plastic si o batem ca pe...Citeste continuarea

Crinkles cu ciocolata

Postat de: ctlina in Dulciuri

Ciocolata rupta in bucati  o topim la foc mic impreuna cu untul. Mixam ouale cu zaharul pana ce devin spumoase. Adaugam apoi ciocolata topita si mixam pana la omogenizare completa....Citeste continuarea

Supa de legume cu ou

Postat de: Camy_gby in Supe

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se adauga telina taiata cuburi si se mai lasa 3-4 minute sa se soteze. Intre timp rosiile se cresteaza, se oparesc , se decojesc...Citeste continuarea

Cozonac cu crema de nuca

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Pregatim mai intai maiaua. Intr-un bol amestecam drojdia faramitata cu o lingura  de zahar si una de faina. Adaugam circa 1/2 cana de lapte caldut si amestecam.. Lasam la crescut circa 10-15...Citeste continuarea

Paste cu branza dulce

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Se trec pe sub jet de apa rece si se pun la scurs. Branza se amesteca cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, smantana si...Citeste continuarea

Tort cu crema de mascarpone si capsuni

Postat de: Oana in Torturi

Pregatiti mai intai blatul. Bateti albusurile cu un praf de sare  pana devin pufoase Adaugati apoi treptat zaharul si mixati pana obtineti o bezea pufoasa...Citeste continuarea

Sandvisuri calde

Postat de: Adele in Sandvisuri

Se ia cate o felie de paine se pune o bucata de jambon,telemea si din nou jambon,se inchide cu cealalta felie de paine.Intr-un castron se bate bine oul cu sare si piper (eu am pus si o lingurita...Citeste continuarea

Ceafa de porc cu verdeturi si...

Postat de: Oana in Slow Cooker

puneti bucatile de ceafa de porc in vasul de la slow cooker-ul  Crock-Pot 2,4 L si asezonati cu sare, piper, turmeric si boia dulce taiati ceapa si...Citeste continuarea

Naut crocant

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Nautul se pune la hidratat in multa apa de seara pana dimineata. Se spala bine in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare 2 ore, pana se inmoaie bine. Se scurge si se lasa la racit...Citeste continuarea

Stufat cu carne de miel

Postat de: MotanLaOale in Oaie

Carnea se portioneaza si se spala bine. Se pune la fiert in apa cu sare si dupa 2-3 clocote se scoate, se clateste si se pune deoparte. Intr-o cratita se pune uleiul si se caleste ceapa...Citeste continuarea

Ficatei in cartofi

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Ficat

Se curata cartofii, se spala, se taie jumatati si se scobeste fiecare jumatate. Intr-o tava punem putin ulei si putina apa. Spalam bine ficateii, ii taiem pe jumatate. Ii condimentam dupa gust....Citeste continuarea

Supa crema de cartofi dulci la Hand...

Postat de: AlexTeacher in Supe

Curatati cartofii dulci, radacina patrunjel, pastarnacul si taiati-i cubulete; Taiati si tulpina de telina cubulete; Puneti-le la fiert...Citeste continuarea

Prajitura cu menta si capsuni

Postat de: Oana in Prajituri

topiti ciocolata alba cu 50 ml frisca lichida, restul de frisca mixati-o pana devine pufoasa adaugati mascarpone si ciocolata topita si racita, esenta de menta...Citeste continuarea

Tocanita cu pastrama de mistret la...

Postat de: AlexTeacher in Mancaruri cu carne

Adaugati ambele tipuri de carne,crengutele de cimbru.ceapa si usturoiul verde tocate marunt,urmate de cartofi si morovi pe care ii taiati cubulete, maslinele, foile de dafin, vinul...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta a la Radu...

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Carnea de miel se spala bine si se da un clocot in apa rece cu sare. Se scoate, se clateste si se pune deoparte. Zarzavaturile se curata si se toaca. Intr-o oala se pune uleiul, ceapa si...Citeste continuarea

Cornuri bicolore

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Ingredientele sunt aceleasi ca in reteta Margaretei, dar cantitatile difera pe alocuri. Mi-a lipsit coaja rasa de lamaie si portocala, am consumat tot, la cozonacii de la sarbatori si nu m-am...Citeste continuarea

Sirop de soc

Postat de: Toamna07 in Sirop / Compot

Am scufundat florile de soc intr-un vas cu apa,apoi am trecut cu degetele usor prin floare,ca si cum as fi trecut cu degetele prin par,ca sa obtin doar floricelele mici albe.Pe astea le vom...Citeste continuarea

Tort de ciocolata cu whisky

Postat de: mihasara in Dulciuri

Crema: Rupi ciocolata intr-un vas si adaugi untul  moale(la temperatura camerei) peste ea. Frisca o fierbi pana da un clocot si o adaugi peste ciocolata. Amesteci usor...Citeste continuarea

Salata de vinete

Postat de: gicuta69 in Salate

Vinetele le-am scos de seara din congelator si le-am lasat la dezghetat intr-o    strecuratoare. Cand s-au scurs bine, le-am pus intr-un castron, si cu mixerul  ...Citeste continuarea

Sirop din flori de salcam

Postat de: gicuta69 in Sirop / Compot

     1.  Florile de salcam proaspat culese le-am  adunat de pe ciorchine si le-am spalat bine in mai multe ape reci. Le-am lasat la scurs  intr-o sita....Citeste continuarea

Salata de pui cu paste si porumb

Postat de: mihasara in Salate

    Fierbem pieptul de pui in apa cu sare.     La fel procedam si cu pastele, le fierbem in apa cu sare.     Le scurgem si le trecem sub un jet de...Citeste continuarea

Piftie de cocos

Postat de: mihasara in Pui

    Portionam carnea, o spalam si o punem la fiert in apa rece.     Apa  trebuie sa fie cu 5-6 cm peste carne.     Se lasa la fiert la...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]