Tarta cu branzeturi si crusta de porumb cu oua

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 8 Iun 2015 | 3355 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 200 g faina
    • 6 linguri iaurt
    • 8 g drojdie
    • 1 lingurita rasa zahar
    • 1 lingura ulei de masline
    • un praf de sare
    Umplutura:
    • 550 g branza de vaci cremoasa
    • 3 linguri parmezan ras
    • 4 linguri cascaval ras
    • 2 cepe verzi
    • 1 legatura marar verde
    • 1 ou
    • sare
    • piper
    Crusta:
    • 150 g boabe de porumb
    • 3 oua
    • 1 lingurita rasa praf de copt
    • sare
    • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branzeturi si crusta de porumb cu oua:

Aluatul: Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Adaugam iaurtul treptat, drojdia si incepem sa framantam. Cand aluatul devine omogen, elastic, incorporam uleiul. Acoperim aluatul, il lasam la dospit 30 de minute.

Umplutura: Intr-un bol amestecam branza de vaci cu parmezanul si cascavalul. Curatam ceapa verde, o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt indepartand cozile. Incorporam ceapa, mararul in branza, apoi oul, sare si piper dupa gust. Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta. Rasturnam aluatul in tava, iar cu degetele il intinde usor, spre margini, dar facem si o mica bordura. Il intepam cu furculita, turnam umplutura si o nivelam.

Crusta: Ouale le batem spuma cu sare, piper, apoi adaugam praful de copt. Boabele de porumb le scurgem bine de zeama. Peste umplutura punem porumbul, apoi ouale batute. Introducem tarta in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita. O lasam pana prinde o crusta usor aurie deasupra, dar in acelasi timp sa fie si coapta. Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca putin si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branzeturi si crusta de porumb cu oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Rocsi 1

10.06.2015, 10:22

Dia, multumesc mult

mihaelar63 1

11.06.2015, 10:37

Foarte interesanta Trebuie sa o dau si eu pe tarte Merge la favorite

Teo 1

15.06.2015, 23:08

Abia astept sa o testez...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta foietaj cu branzeturi si chimen