Tiramisu reteta cu capsuni si cocos

de Corinuta in Prajituri, 8 Iun 2015 | 8609 vizualizari

 

Nu e Tiramisu reţetă originală, nici pe aproape, dar e o varianta aromata cu capsuni si cocos, doua ingrediente care mie imi plac tare mult.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 400 g piscoturi
  • 200 g fulgi de nuca de cocos
  • 500 g capsuni
  • 500 g mascarpone
  • 400 ml lapte
  • 2 cani apa fierbinte
  • 10 linguri zahar
  • 4 linguri amidon
  • cacao pentru pudrat deasupra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta cu capsuni si cocos:

Tiramisu reţetă originală

Intr-un blender mixam apa fierbinte cu 100 g nuca de cocos, apoi o strecuram si lasam deoparte la racit. In laptele de cocos obtinut o sa inmuiem piscoturile.

Incalzim laptele, cand este fierbinte il mixam cu celelalte 100g de cocos, il strecuram si-l punem la fiert.

Amestecam 6 linguri de zahar cu amidonul, adaugam lapte caldut, omogenizam bine apoi turnam compozitia obtinuta peste lapte si fierbem pana se ingroasa mai ceva ca o budinca. Cand e gata o acoperim cu o folie alimentara sa nu faca pojghita deasupra si o dam la friginder. 

Capsunile le spalam, le curatam si le amestecam cu restul de zahar cu un mixer vertical.  Adaugam mascarponele, mai mixam putin, iar la sfarsit adaugam si budinca de cocos. Dam crema obtinuta la frigider. 

Intr-o tava asezam un rand de piscoturi inmuiate in laptele de cocos, apoi jumatate din crema, din nou un rand de piscoturi si restul de crema, dupa care o pudram cu cacao si o dam la frigider. 

Piscoturile nu trebuiesc tinute mult la inmuiat, doar le scufundati odata in lapte, le scurgeti bine si le asezati in tava. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca aveti tava dreptunghiulara inalta, tapetati-o cu o folie alimentara, asezati prajitura direct in ea si dati-o la frigider de pe o zi pe alta, apoi o rasturnati pe tava de servit si pudrati cu cacao

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu capsuni si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Corinuta 1

09.06.2015, 10:31

Multimesc dragii mei!

Micutza Luana 1

09.06.2015, 14:20

buna varianta asta like

kytz 1

09.04.2018, 11:59

Super bun în această variantă, pe care o voi proba cât de curând!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originala