Placinta cu ceapa verde

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 10 Iun 2015 | 6107 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat avem nevoie de:

  • aproximativ 300 g faina alba de grau
  • 2-3 linguri cu ulei de masline
  • 15-20 g drojdie proaspata
  • 100 ml apa calduta
  • sare si rozmarin dupa gust
  • o lingurita cu zahar

Pentru compozitie ne sunt necesare:

  • 300 g cas proaspat de vaci
  • 200 g cas sarat (framantat)
  • o legatura de ceapa verde
  • 200 ml smantana grasa
  • un dovlecel mic
  • 2 oua mari
  • 1 lingura cu unt pentru uns tava
  • un ou si 50 g iaurt pentru uns placinta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ceapa verde:

Intr-un bol micut adaugam zaharul si drojdia; le pasam cu ajutorul unei lingurite pana ce compozitia devine lichida; pastram bolul intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute, timp in care drojdia va dospi.   Intr-un vas separat, cernem faina, adaugam sarea si rozmarinul, drojdia dospita si mai apoi, putin cate putin, apa calduta.  Amestecam toate ingredientele si framantam aluatul adaugand, treptat, uleiul.  Acoperim vasul cu un servet curat si il pastram la cald pana ce isi dubleaza volumul.

Faramitam casul framantat si il trecem prin razatoare pe cel proaspat, adaugam ceapa si dovlecelul tocate marunt, cele 2 oua si smantana. Amestecam toate ingredientele pana la omogenizarea completa.

Din aluatul crescut, intindem o foaie uniforma, nu foarte groasa. O asezam intr-un vas de copt, uns in prealabil cu putin unt, adaugam compozitia si asezam surplusul foii de placinta parte peste parte. Ungem deasupra cu amestecul din ou si iaurt.

Coacem placinta la foc potrivit pana ce se rumeneste frumos. O lasam sa se raceasca treptat in vas.

Se serveste rece, cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine aperitiv