V-am adus doua checuri bune bune de tot.
Se spala capsunile si li se indeparteaza coditele, apoi se taie in jumatati sau sferturi. Se adauga zaharul peste ele si se amesteca, apoi se baga la frigider.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul, apa si esenta si se omogenizeaza. Se adauga faina, putin cate putin, amestecandu-se cu o spatula de lemn, usor, de jos in sus. La final se incorporeaza capsunile.
Se toarna compozitia in doua tavi de checuri unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt si se baga la cuptor pana cand trec de testul scobitorii. Cand sunt gata, se scot din cuptor, iar dupa 10-15 minute se scot din tavi si se lasa la racit.
Ciocolata se rupe si se pune intr-un craticior pe baie de abur pana cand se topeste. Dupa aceea, se toarna intr-o punga si se lasa sa se racoreasca un pic, apoi se toarna peste checuri.
Pofta buna!