De cateva zile vroiam sa incerc reteta asta dar ba nu aveam oua, ba nu aveam dovlecei, tot timpu imi lipsea cate una :))) azi am reusit sa o fac in sfarsit.
Incepem prin a fierbe orezul in apa cu sare aproximativ 15 minute, in asa fel incat bobul sa ramana usor al dente, il scurgem, adaugam 2 linguri de ulei de masline si il lasam la racit (orezul basmati nu se lipeste, ramane ca pastele, se poate numara bob cu bob). Intre timp taiem cubulete ardeiul, morcovul si dovlecelul. Punem la calit ardeiul si morcovul in 2/3 linguri de ulei de masile si dupa 2/3 minute adaugam si dovlecelul.
Lasam sa se caleasca bine toate legumele dar stam atenti sa raman inca putin "crocante". Adaugam si orezul si amestecam bine. Intr-un bol batem cele trei oua cu vegeta si un praf de piper si adaugam peste orez si legume si amestecam repede pana se gatesc si ouale. Se poate servi ca garnitura sau simplu.
Pofta buna! :D