inspiratie mi-a fost Rocsicuta cu reteta chiflelor ei cu mac si cascaval. Eu am adaugat si o parte din suratele semintelor de mac pentru ca noua ne plac foarte mult si semintele de susan, si cele de in, si cele de floarea soarelui..... Te pup Rocsi! Au iesit excelente chiflele >:d
Punem intr-un castron drojdia, sarea si zaharul.
Adaugam semintele de mac si laptele cadut, amestecam.
Presaram cascavalul ras, apoi faina si framantam un aluat elastic.
La sfarsit adaugam uleiul, sa desprindem aluatul de pe maini si acoperim vasul lasand aluatul in loc ferit de curenti la dospit pana isi dubleaza volumul.
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Cu mainile pudrate cu faina impartim aluatul in 8 parti aproximativ egale, dam forma dorita chiflelor, apoi le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Ungem chiflele cu ou batut, apoi presaram seminte de in, floarea soarelui, susan, putina sare grunjoasa si lasam chiflele la dospit alte 10-15 minute.
Dam apoi tava la cuptor pana capata chiflele aspect de rumen, le servim fierbinti sau reci.
Oricum sunt grozave...
Pofta buna!