Daca am fost cuminte si activa, am primit de la bucataras.ro drept cadou, o cana si muuuulte pliculete cu green sugar, un indulcitor natural cu zero calorii si zero indice glicemic.
Acest indulcitor natural este obtinut din extract de Stevie rebaudiana si eritritol.
Extractul de stevie se obtine prin oparirea acesteia, iar eritritolul se obtine din porumb, prin fermentaţie cu drojdia Moniella pollinis.
Nu am simtit nicio deosebire la gust fata de zaharul obisnuit, doar o putere de indulcire mai redusa, dar foarte putin, comparand gramajul, asa ca vi-l recomand.
Am ales sa fac un desert cu capsuni, mai putin dulce si mai racoros.
Tare bun a iesit!
Pentru waffe, spargem ouale intr-un bol si presaram sare peste ele, apoi adaugam zaharul pe care il rasnim si le mixam pana cand devin spumoase si se dizolva zaharul.
Adaugam apoi, pe rand, uleiul, laptele, bicarbonatul stins in zeama de lamaie si faina amestecata cu praful de copt, mixand dupa fiecare.
Vom obtine un aluat mult mai gros decat cel de clatite, pe care il lasam la odihnit 5 minute.
Conectam forma de waffe la sursa de curent si o lasam sa se incalzeasca pana cand ne avertizeaza ledul verde.
Apoi cu un polonic, punem din compozitie in centrul formei si intindem usor compozitia catre margini, dar nu prea mult ca se va intinde singura cand presam cu partea superioara a formei.
La inceput, presam mai cu putere partea superioara a formei peste cea inferioara, pentru a se imprastia compozitia uniform, apoi o lasam lejer in timpul coacerii, ne mai presand, pentru a nu se decupa in forme mai mici, sa ramana intreaga.
Coacem waffele la treapta superioara a aparatului.
Cand declanseaza din nou butonul cu led verde e gata waffa si o desfacem cu grija de pe margini, apoi o transferam pe platou.
Mie mi-au rezultat 9 waffe si am facut doua tortulete a cate trei waffe. Restul le-au mancat simple.
Pentru crema, la fel, rasnim zaharul si o parte il punem peste crema de branza, peste care vom presara si putina sare, iar o parte peste capsunile spalate, curatate si scurse bine de apa.
Capsunile le trecem prin blender pana obtinem o pasta omogena, iar crema de branza o mixam pana devine spumoasa.
Hidratam gelatina in apa, apoi o diluam pe foc, mestecand continuu in ea.
Mixam impreuna cele doua creme si adaugam gelatina treptat peste ele, mixand energic sa se imprastie uniform.
Asezam o vaffa pe platou si cu ajutorul unui posh, intindem din crema rezultata, peste ea.
Adaugam felii de capsuni, apoi iar crema, waffa si tot asa, culminand cu waffa deasupra si ornand cu rotocoale de crema, peste care asezam cate o capsuna.
Sunt tare de efect astfel de tortulete, usor dulci, dar si usor acrisoare de la crema de capsuni.
Spor si pofta buna!