O mancare clasica cu o aroma si un gust deosebit.
Puiul il curatam de impuritati si-l taiem bucati. Am folosit si pieptul de pui pe care l-am taiat cubulete. Ceapa si usturoiul le curatam si le taiem cubulete.
Intr-o cratita punem cateva linguri de ulei si calim ceapa si usturoiul. Cand se-nmoaie putin, adaugati carnea. Mai prajiti vreo 5 minute, amestecand din cand in cand, stingeti cu un paharel de vin alb, puneti capacul si lasati la innabusit 10 minute dupa care completati cu apa cat sa acopere carnea si lasati acoperit pana cand carnea este aproape gata.
Adaugam bulionul si patrunjelul si lasam descoperita oala pana cand este carnea gata. Potrivim de sare si piper si adaugam galustele rand pe rand facute din 2 galbenusuri amestecate cu faina, sare, piper si apa de la carne. Pofta buna!
1
daca nu vreti sa faceti galuste puteti servi tocanita cu mamaliga.
2
in loc de vin alb puteti folosi si vin rosu.
3
daca va place mancarea mai picanta puteti adauga ardei iute tocat cand caliti ceapa si usturoiul
4
ca arome puteti folosi si marar verde alaturi de patrunjel.
5
se poate adauga si cimbru odata cu rosile in bulion.
6
daca apa a scazut de pe carne si carnea nu este fiarta puteti completa cu vin.