Sparanghel cu cartofi si sos olandez

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 6 Iun 2015 | 6901 vizualizari

 

Prima data cand fac combinatia asta. Nu e rau.... nu e rau deloc!:))

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi
  • 10 fire de sparanghel verde sau alb
  • 6 felii se sunca
  • 1 lingura arpagic tocat
  • sare

Ptr. sos:

  • 150 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • ierburi italienesti
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sparanghel cu cartofi si sos olandez:

Se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierti se fierbe si sparanghelul al dente (3-5 minute). Se scrug de apa si se lasa sa se raceasca putin.

Se incalzeste untul pana se topeste, apoi se lasa putin la racit. Galbenusurile se amesteca cu un tel pe baie de aburi pana devin usor spumoase, apoi se adauga untul in fir subtire, continuand sa amestecam. La sfarsit se adauga zeama de lamaie si ierburile. Se condimenteaza cu sare si piper.

Se aseaza pe un platou cartofii si sparanghelul, se adauga sosul, iar deasupra punem feliile de sunca si presaram arpagicul, apoi servim. 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sparanghel cu cartofi si sos olandez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ouă Benedict cu sparanghel