Prajitura Fanta

de mirela0911 in Prajituri, 7 Iun 2015 | 12178 vizualizari

 

Demult nu mai facusem prajitura Fanta, insa de data aceasta, la solicitarea fiului meu am executat-o! Reteta mea nu este cu branza, cum am vazut aici la toate retetele, ci cu crema de vanilie si cocos. Asa ca, va prezint reteta mea!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 lg zahar
  • 100 ml ulei
  • 4 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 1 plic budinca de vanilie
  • 200 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 200 g unt
  • 50 g nuca de cocos

Pt. glazura:

  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 750 ml suc de portocale Fanta
  • 2 lg zahar
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand s-a intarit spuma, se adauga zaharul pe rand. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna cate putin peste albusuri si se amesteca. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca impreuna apoi se toarna peste spuma in doua reprize, amestecand cu ajutorul unei spatule pana la omogenizare. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit pentru cca 30-35 de minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa la racit.

Crema: Praful de budinca se amesteca cu zaharul si laptele apoi se pune pe foc mic, amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Dupa ce s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit crema, se adauga nuca de cocos.

Se intinde crema peste blatul racit si se da la frigider, timp in care se prepara glazura.

Glazura: Cele 2 plicuri de budinca se amesteca cu 2 lg de zahar si fanta. Se pune pe foc si se amesteca din cand in cand cu ajutorul unui tel. In moentul in care incepe sa se ingroase, se amesteca continuu pana ce glazura va deveni sticloasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca amestecand mereu.

Dupa ce s-a racit, se toarna peste crema, se niveleaza si se da la rece. Dupa ce s-a intarit bine glazura, se poate portiona si servi.

Pofta buna! 

 

TIPS-URI

1

Este de preferat ca untul folosit la crema sa fie de calitate.

2

Se poate prepara blatul galben, inlocuind cacaoa cu faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

simona72 1

08.06.2015, 07:24

Nici eu nu am mai facut-o demult...foarte buna!!

Gicuta 1

09.06.2015, 09:18

AdygioKitchen 1

15.08.2015, 21:01

Arata foarte bine
Am si eu 2 retete de prajitura Fanta
Prajitura Fanta http://adygio.com/prajitura-fanta-reteta-video/
Prajitura Fanta fara coacere http://adygio.com/prajitura-fanta-fara-coacere/

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu suc Fanta