A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Mancare de post - Varza calita

Postat de: robert_badica in Mancaruri de post

Tocam varza julien, cu un cutit bine ascutit. Turnam uleiul intr-o cratita, pornim focul si lasam sa se incinga putin. Adaugam ceapa si lasam sa se caleasca, apoi punem varza si o calim...Citeste continuarea

Tiramisu reţetă originală

Postat de: Alepaty in Prajituri

Tiramisu reţetă originală Pentru inceput galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra pana devine crema albicioasa si se dubleaza volumul. Se incorporeaza treptat mascarponele si se...Citeste continuarea

Fursecuri cu ciocolata

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Intr-un castron se mixeaza untul cu zaharul tos, apoi se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga esenta de rom, faina, cacaua, praful de copt si un praf de sare si se incorporeaza. Se...Citeste continuarea

Prajitura cu mac si crema de vanilie

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare. Se adauga pe rand cele 9 lg Green Sugar si se bate bine dupa fiecare. Se adauga macul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor cu...Citeste continuarea

Blinii cu crema de somon

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Pentru blinii: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu untul topit si laptele. Faina se amesteca cu sarea si drojdia uscata....Citeste continuarea

Placinta "galette des rois"

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incepem cu crema de vanilie: Se pune la-ncalzit laptele cu 15 g de zahar si vanilia. Frecam galbenusul de ou cu restul de zahar, adaugam amidonul si amestecam bine. Se toarnă deasupra...Citeste continuarea

Islere

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si Green Sugar. Se pune untura, ouale batute si bicarbonatul de sodiu. Se amesteca bine si se mai adauga smantana atat cat este necesar pentru a se putea...Citeste continuarea

Salată de paste cu legume proaspete

Postat de: CameliaComan in Salate

Prima dată trebuie să fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp spălăm legumele. Tocăm ardeiul, gogoșarii si ceapa feliuțe. Roșiile și castravetele se taie...Citeste continuarea

TORT CU CREMA DE CACAO SI CREMA DE...

Postat de: marcelalidia22 in Torturi

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma...Citeste continuarea

TERINĂ DE PEȘTE A LA CHEF FOA

Postat de: panacris in Peste

Cartofii se curăță de coajă, apoi se taie în bucăți mari și se pun la fiert în apă clocotită, puțin sărată în vase diferite, cca. 15 minute, la foc mediu, până...Citeste continuarea

Fasole pastai cu kaizer

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carne

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline si unt. Se adauga kaizerul taiat feliute si se adauga peste ceapa ,se lasa sa se rumeneasca putin,impreuna cu usturoiul strivit,se...Citeste continuarea

Blat de tort

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Am cernut faina si am amestecat-o cu praful de copt si cacao. Am mixat albusurile tare, amestecand cate o lingura de zahar. Cand s-au intarit, am adaugat laptele, uleiul, am...Citeste continuarea

Desert prajitura Kinder Maxi King

Postat de: VanessaAli in Prajituri

Blat:  Batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat si alternativ zaharul si apa. Adaugam apoi galbenusurile frecate cu ulei si amestecam bine. Punem jumatate din cantitatea de...Citeste continuarea

Cornulete cu nuca by Dia

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un castron cernem faina, adaugam, zaharul, sarea,nuca,praful de copt, scortisoara, coaja de lamaie, amestecam, apoi adaugam oul si cele doua galbenusuri si radem untul rece, scos din...Citeste continuarea

Tort cu ciocolata si crema de visine

Postat de: Ela68 in Torturi

Mod de preparare blaturi : 1. Se amesteca untul moale cu zaharul, se adauga galbenusurile pe rand, faina amestecata cu praful de copt, cacaoa cernuta, coaja de lamaie si laptele. Ar trebui sa aibe...Citeste continuarea

Spata de porc cu legume la Multicooker

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Spata de porc se taie bucati,se condimenteaza pe ambele parti,se stropeste cu ulei de masline si sos de soia si se lasa la marinat pentru cateva ore la frigider. Se pun bucatiile de carne...Citeste continuarea

Tocanita de pui cu ardei copt

Postat de: gicuta69 in Pui

Spalam bine carnea, o lasam la scurs dupa care o portionam. Punem uleiul la incins intr-o cratita, adaugam bucatile de pui si le rumenim usor la foc iute. Adaugam ceapa taiata solzisori , o...Citeste continuarea

Snitele crocante cu carne de curcan

Postat de: gurita_ta2005 in Curcan

Pieptul de curcan se taie felii potrivite pentru snitele. Se pun intr-o folie de aluminiu si se bat cu batatorul de carne pe ambele parti. Se condimenteaza si se lasa deoparte. Se...Citeste continuarea

Baba Ganoush -salata de vinete...

Postat de: Ksenya in Salate

Coacem vinetele, le curatam de coaja si le lasam la scurs cam 3 ore.Daca avem vinete la congelator ,atunci folosim cam 800 g .Tocam vinetele cu un satar de lemn.Cu o lingura de lemn frecam...Citeste continuarea

Franzela umpluta

Postat de: Constelatialeu in Sandvisuri

Am facut curatenie in frigider...Taiem marunt, salamul, cascavalul,casul, cabanosul, maslinele, ceapa, peste ele spargem ouale, adaugam sare si piper si omogenizam. Scobim franzela, tain deasupra...Citeste continuarea

Salata boeuf

Postat de: licurici_lra in Salate

Am spalat cartofii,  morcovii i-am curatat, apoi i-am pus, separat, in apa fiarta. Mazarea am pus-o in apa clocotita. Carnea am spalat-o, am taiat-o in bucati mai mari si...Citeste continuarea

Rulada din omleta

Postat de: gicuta69 in Aperitive / Garnituri

Spargem ouale intr-un castron si le batem bine cu telul. Condimentam cu sare si piper,adaugam ardeiul,morcovul , patrunjelul tocat si amestecam . Incingem o tigaie la foc mediu si o ungem cu...Citeste continuarea

Smoothie cu cafea

Postat de: rocsi_1612 in Cafea

In recipientul blenderului punem cafeaua, laptele, ciocolata si zaharul. Ii dam cateva pulsuri, pana ciocolata se faramiteaza si preparatul devine spumos. La final punem scortisoara si mai...Citeste continuarea

Tort cu piscoturi, fructe si frisca

Postat de: Moni_alex in Dulciuri

Mai intai pregatim frisca. Batem bine smantana rece din frigider cu mixerul mai intai la viteza mica, apoi la viteza mare pana se intareste foarte bine. Apoi adaugam 3-4 linguri de zahar pudra,...Citeste continuarea

Costițe picante de porc la cuptor

Postat de: CameliaComan in Porc

Prima dată trebuie să preparăm marinada pentru costițele de porc. Într-un bol punem cele 5 linguri de ulei, pisăm cei 3 caței de usturoi și îi adăugăm în bol, curățăm...Citeste continuarea

Muschi de vita la cuptor

Postat de: sebirizescu in Vita

Carnea se unge cu ulei de masline,se condimenteaza pe ambele parti si se lasa acoperita la frigider pentru 24 ore. Se leaga cu ata alimentara,sa iasa uniform. Se prajeste intr-o tigaie in...Citeste continuarea

Supa crema de dovleac placintar

Postat de: Anett in Supe

In primul rand curatam cartofile, ceapa si dovleacul si le taiem in cubulete mici. Intr-o oala incingem ulei adaugam fasiile de slanina si ceapa, prajim pentru cateva minute, apoi le scoatem...Citeste continuarea

Platou aperitiv

Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / Garnituri

Aranjam dupa preferinta si imaginatie. Cascavalul taiat triunghiuri...salamul felii subtiri...muschiul dreptunghiular...iar in mijloc am facut niste "floricele" din salam....Citeste continuarea

Orez sârbesc

Postat de: CameliaComan in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput dizolvăm cubuletul de Knorr cu cele 4 căni de apă. Curătăm ardeiul si morcovii. Le tocăm marunt. Tocăm ceapa cubulețe și o punem într-o tigaie mai adânca cu 2...Citeste continuarea

Tartine cu somon afumat si Crema de...

Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / Garnituri

Feliem bagheta pe diagonala. Prajim putin feliile de bagheta. Ungem feliile obtinute cu crema de branza cu somon Delaco. Punem fasii de somon si feliute de lamaie....Citeste continuarea

Racituri

Postat de: AlexandraOrdean in Porc

Se spala bine carnea si se pune in oala cu foi de dafin, boabe de piper si doua cepe potrivite crepate in 4. Se pune apa pana trece de carne cu 15-20 cm. Se dau la fiert pana...Citeste continuarea

Strudele cu gem de mere si gutui

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Aluatul se scoate de seara din congelator si se lasa la dezghetat. Se da drumul la cuptor. Aluatul se intinde,se taie in 16 patrate. Pe fiecare patrat se pune dulceata. Se ruleaza...Citeste continuarea

Gustare calda

Postat de: ela2015 in Aperitive / Garnituri

Incepem cu prepararea mamaligutei. Intr-un ceaun punem apa la infierbantat, cu un praf de sare si o lingura de malai cernut. Cand apa incepe sa fiarba adaugam faina in ploaie si lasam sa se...Citeste continuarea

Mamaliga cu branza de burduf si ou

Postat de: sebirizescu in Aperitive / Garnituri

Intr-un ceaun se pune apa cu putina sare la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se pune treptat malaiul amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Se lasa la foc mic sa fiarba bine,se mai...Citeste continuarea

Cupcakes cu ciocolata

Postat de: Meea in Dulciuri

    Stiu ca pare luuunga lista pentru prepararea cupcakes-urilor dar, e tare simplu,credeti-ma! Mixam intr-un bol oul,zaharul si laptele,pana cand zaharul aproape s-a topit.Punem in...Citeste continuarea

Pastarnac crocant

Postat de: ianculubita in Aperitive / Garnituri

Se curata radacinile de coaja, se spala, apoi cu feliatorul de legume se taie felii subtiri, se pun imediat la prajit in baie de ulei, se trece mereu cu spumiera printre ele sa se rumeneasca bine...Citeste continuarea

Eclere cu crema de vanilie si...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pentru coji, punem intr-un vas, pe foc, apa, uleiul si un praf de sare. Cand incep sa fiarba, adaugam toata faina,  tragem vasul de pe foc si amestecam energic pana se omogenizeaza bine...Citeste continuarea

Cupe de ciocolata cu spuma de sampanie

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Se topeste ciocolata impreuna cu ulei apoi se amesteca energic cu telul sa se lichefieze;cu o pensula se ung pe dos formele de briose,se pun pe un gratar,se lasa la frigider 5-10min,daca a intarit...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: licurici_lra in Supe/Ciorbe

Am pus carnea la fiert si am spumat-o de cateva ori. Cand nu a mai lasat spuma am scos-o intr-un castron si am lasat-o sa se raceasca. Apa in care a fiert carnea am impartit-o in...Citeste continuarea

Chiftele cu rosii uscate si busuioc...

Postat de: licurici_lra in Aperitive / Garnituri

Rosiile uscate le-am taiat maruntit, iar busuiocul l-am tocat. Am amestecat carnea cu restul ingredietelor, apoi am format chiftelele. Le-am bagat 15-20 min in cuptorul...Citeste continuarea

Lapte cu pudra de roscove

Postat de: ela2015 in Mancare copii

Punem laptele in oala (de lapte) sau ceaun (in cazul meu) la foc mic.  Separat, intr-o canita amestecam pudra de roscove cu zaharul. Daca vreti, puteti renunta la zahar pentru ca laptele...Citeste continuarea

Tort aromat cu crema de branza si...

Postat de: katty in Torturi

Mai intai preparam blatul.Punem laptele si melasa intr-o craticioara la foc si amestecam pana melasa se topeste bine. Dam craticioara jos si lasam sa se raceasca. Masuram ingredientele uscate si...Citeste continuarea

Crinkles cu cacao si cardamon

Postat de: katty in Dulciuri

Toate ingredientele in afara de zaharul pudra le punem intr-un castron(mai intai pe cele uscate, apoi pe cele umede). Amestecam bine compozitia si o dam la rece pentru cel putin o ora. Luam cu o...Citeste continuarea

Biscuiti picanti cu negrilica

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron punem faina cernuta, sare, praf de copt, praful de chili si untul. Framantam pana obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam iaurtul si negrilica si framantam bine aluatul.Lasam aluatul...Citeste continuarea

Fursecuri cu ghimbir si scortisoara

Postat de: katty in Dulciuri

Mixam bine untul cu zaharul,sare,  melasa si oul.Adaugam scortisoara, ghimbirul si 100 gr faina amestecata cu bicarbonatl. Adaugam cate putina faina pana obtinem un aluat care nu se mai...Citeste continuarea

Salata de chiftelute (din carne) cu...

Postat de: ela2015 in Salate

Pentru inceput, fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj (in apa clocotita, usor sarata, timp de 8-10 minute, pana la consistenta al dente). Se scurg foarte bine (optional, se clatesc...Citeste continuarea

Salata de paste cu ton

Postat de: ela2015 in Salate

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj (in apa clocotita, usor sarata, timp de 8-10 minute pana ajung la consistenta al dente, dupa care le strecuram de apa; de regula se clatesc...Citeste continuarea

Prajitura cu foi de cacao, crema de...

Postat de: Moni_alex in Prajituri

Pentru blat se separa ouale, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar si se bat in continuare pana rezulta o bezea tare. Se adauga galbenusurile unul cate...Citeste continuarea

Cosulete cu crema de branza

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Am intins aluatul decongelat pe o planseta.Cu ajutorul unui pahar am taiat discuri, pe care le-am asezat in forme de briose, apasandu-le putin pe margini.Le-am asezat in tava de briose si le-am...Citeste continuarea

Tort de ciocolata

Postat de: Andrews in Torturi

Incepem cu untul care trebuie sa fie la temperatura camerei ,bolul  pe care il folosim pentru a amesteca ingredientele trebuie sa fie bine degresat. Pentru  blatul mare , punem un pachet...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

ieri la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]