Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Mancare de post - Varza calita
Postat de: robert_badica in Mancaruri de postTocam varza julien, cu un cutit bine ascutit. Turnam uleiul intr-o cratita, pornim focul si lasam sa se incinga putin. Adaugam ceapa si lasam sa se caleasca, apoi punem varza si o calim...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală
Postat de: Alepaty in PrajituriTiramisu reţetă originală Pentru inceput galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra pana devine crema albicioasa si se dubleaza volumul. Se incorporeaza treptat mascarponele si se...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriIntr-un castron se mixeaza untul cu zaharul tos, apoi se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga esenta de rom, faina, cacaua, praful de copt si un praf de sare si se incorporeaza. Se...Citeste continuarea
Prajitura cu mac si crema de vanilie
Postat de: mirela0911 in PrajituriAlbusurile se bat spuma tare cu praful de sare. Se adauga pe rand cele 9 lg Green Sugar si se bate bine dupa fiecare. Se adauga macul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor cu...Citeste continuarea
Blinii cu crema de somon
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriPentru blinii: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu untul topit si laptele. Faina se amesteca cu sarea si drojdia uscata....Citeste continuarea
Placinta "galette des rois"
Postat de: ctlina in DulciuriIncepem cu crema de vanilie: Se pune la-ncalzit laptele cu 15 g de zahar si vanilia. Frecam galbenusul de ou cu restul de zahar, adaugam amidonul si amestecam bine. Se toarnă deasupra...Citeste continuarea
Islere
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se amesteca faina cu sarea si Green Sugar. Se pune untura, ouale batute si bicarbonatul de sodiu. Se amesteca bine si se mai adauga smantana atat cat este necesar pentru a se putea...Citeste continuarea
Salată de paste cu legume proaspete
Postat de: CameliaComan in SalatePrima dată trebuie să fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp spălăm legumele. Tocăm ardeiul, gogoșarii si ceapa feliuțe. Roșiile și castravetele se taie...Citeste continuarea
TORT CU CREMA DE CACAO SI CREMA DE...
Postat de: marcelalidia22 in TorturiBlat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma...Citeste continuarea
TERINĂ DE PEȘTE A LA CHEF FOA
Postat de: panacris in PesteCartofii se curăță de coajă, apoi se taie în bucăți mari și se pun la fiert în apă clocotită, puțin sărată în vase diferite, cca. 15 minute, la foc mediu, până...Citeste continuarea
Fasole pastai cu kaizer
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carneCeapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline si unt. Se adauga kaizerul taiat feliute si se adauga peste ceapa ,se lasa sa se rumeneasca putin,impreuna cu usturoiul strivit,se...Citeste continuarea
Blat de tort
Postat de: licurici_lra in DulciuriAm cernut faina si am amestecat-o cu praful de copt si cacao. Am mixat albusurile tare, amestecand cate o lingura de zahar. Cand s-au intarit, am adaugat laptele, uleiul, am...Citeste continuarea
Desert prajitura Kinder Maxi King
Postat de: VanessaAli in PrajituriBlat: Batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat si alternativ zaharul si apa. Adaugam apoi galbenusurile frecate cu ulei si amestecam bine. Punem jumatate din cantitatea de...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca by Dia
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un castron cernem faina, adaugam, zaharul, sarea,nuca,praful de copt, scortisoara, coaja de lamaie, amestecam, apoi adaugam oul si cele doua galbenusuri si radem untul rece, scos din...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si crema de visine
Postat de: Ela68 in TorturiMod de preparare blaturi : 1. Se amesteca untul moale cu zaharul, se adauga galbenusurile pe rand, faina amestecata cu praful de copt, cacaoa cernuta, coaja de lamaie si laptele. Ar trebui sa aibe...Citeste continuarea
Spata de porc cu legume la Multicooker
Postat de: gurita_ta2005 in PorcSpata de porc se taie bucati,se condimenteaza pe ambele parti,se stropeste cu ulei de masline si sos de soia si se lasa la marinat pentru cateva ore la frigider. Se pun bucatiile de carne...Citeste continuarea
Tocanita de pui cu ardei copt
Postat de: gicuta69 in PuiSpalam bine carnea, o lasam la scurs dupa care o portionam. Punem uleiul la incins intr-o cratita, adaugam bucatile de pui si le rumenim usor la foc iute. Adaugam ceapa taiata solzisori , o...Citeste continuarea
Snitele crocante cu carne de curcan
Postat de: gurita_ta2005 in CurcanPieptul de curcan se taie felii potrivite pentru snitele. Se pun intr-o folie de aluminiu si se bat cu batatorul de carne pe ambele parti. Se condimenteaza si se lasa deoparte. Se...Citeste continuarea
Baba Ganoush -salata de vinete...
Postat de: Ksenya in SalateCoacem vinetele, le curatam de coaja si le lasam la scurs cam 3 ore.Daca avem vinete la congelator ,atunci folosim cam 800 g .Tocam vinetele cu un satar de lemn.Cu o lingura de lemn frecam...Citeste continuarea
Franzela umpluta
Postat de: Constelatialeu in SandvisuriAm facut curatenie in frigider...Taiem marunt, salamul, cascavalul,casul, cabanosul, maslinele, ceapa, peste ele spargem ouale, adaugam sare si piper si omogenizam. Scobim franzela, tain deasupra...Citeste continuarea
Salata boeuf
Postat de: licurici_lra in SalateAm spalat cartofii, morcovii i-am curatat, apoi i-am pus, separat, in apa fiarta. Mazarea am pus-o in apa clocotita. Carnea am spalat-o, am taiat-o in bucati mai mari si...Citeste continuarea
Rulada din omleta
Postat de: gicuta69 in Aperitive / GarnituriSpargem ouale intr-un castron si le batem bine cu telul. Condimentam cu sare si piper,adaugam ardeiul,morcovul , patrunjelul tocat si amestecam . Incingem o tigaie la foc mediu si o ungem cu...Citeste continuarea
Smoothie cu cafea
Postat de: rocsi_1612 in CafeaIn recipientul blenderului punem cafeaua, laptele, ciocolata si zaharul. Ii dam cateva pulsuri, pana ciocolata se faramiteaza si preparatul devine spumos. La final punem scortisoara si mai...Citeste continuarea
Tort cu piscoturi, fructe si frisca
Postat de: Moni_alex in DulciuriMai intai pregatim frisca. Batem bine smantana rece din frigider cu mixerul mai intai la viteza mica, apoi la viteza mare pana se intareste foarte bine. Apoi adaugam 3-4 linguri de zahar pudra,...Citeste continuarea
Costițe picante de porc la cuptor
Postat de: CameliaComan in PorcPrima dată trebuie să preparăm marinada pentru costițele de porc. Într-un bol punem cele 5 linguri de ulei, pisăm cei 3 caței de usturoi și îi adăugăm în bol, curățăm...Citeste continuarea
Muschi de vita la cuptor
Postat de: sebirizescu in VitaCarnea se unge cu ulei de masline,se condimenteaza pe ambele parti si se lasa acoperita la frigider pentru 24 ore. Se leaga cu ata alimentara,sa iasa uniform. Se prajeste intr-o tigaie in...Citeste continuarea
Supa crema de dovleac placintar
Postat de: Anett in SupeIn primul rand curatam cartofile, ceapa si dovleacul si le taiem in cubulete mici. Intr-o oala incingem ulei adaugam fasiile de slanina si ceapa, prajim pentru cateva minute, apoi le scoatem...Citeste continuarea
Platou aperitiv
Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / GarnituriAranjam dupa preferinta si imaginatie. Cascavalul taiat triunghiuri...salamul felii subtiri...muschiul dreptunghiular...iar in mijloc am facut niste "floricele" din salam....Citeste continuarea
Orez sârbesc
Postat de: CameliaComan in Aperitive / GarnituriPentru inceput dizolvăm cubuletul de Knorr cu cele 4 căni de apă. Curătăm ardeiul si morcovii. Le tocăm marunt. Tocăm ceapa cubulețe și o punem într-o tigaie mai adânca cu 2...Citeste continuarea
Tartine cu somon afumat si Crema de...
Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / GarnituriFeliem bagheta pe diagonala. Prajim putin feliile de bagheta. Ungem feliile obtinute cu crema de branza cu somon Delaco. Punem fasii de somon si feliute de lamaie....Citeste continuarea
Racituri
Postat de: AlexandraOrdean in PorcSe spala bine carnea si se pune in oala cu foi de dafin, boabe de piper si doua cepe potrivite crepate in 4. Se pune apa pana trece de carne cu 15-20 cm. Se dau la fiert pana...Citeste continuarea
Strudele cu gem de mere si gutui
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriAluatul se scoate de seara din congelator si se lasa la dezghetat. Se da drumul la cuptor. Aluatul se intinde,se taie in 16 patrate. Pe fiecare patrat se pune dulceata. Se ruleaza...Citeste continuarea
Gustare calda
Postat de: ela2015 in Aperitive / GarnituriIncepem cu prepararea mamaligutei. Intr-un ceaun punem apa la infierbantat, cu un praf de sare si o lingura de malai cernut. Cand apa incepe sa fiarba adaugam faina in ploaie si lasam sa se...Citeste continuarea
Mamaliga cu branza de burduf si ou
Postat de: sebirizescu in Aperitive / GarnituriIntr-un ceaun se pune apa cu putina sare la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se pune treptat malaiul amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Se lasa la foc mic sa fiarba bine,se mai...Citeste continuarea
Cupcakes cu ciocolata
Postat de: Meea in DulciuriStiu ca pare luuunga lista pentru prepararea cupcakes-urilor dar, e tare simplu,credeti-ma! Mixam intr-un bol oul,zaharul si laptele,pana cand zaharul aproape s-a topit.Punem in...Citeste continuarea
Pastarnac crocant
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriSe curata radacinile de coaja, se spala, apoi cu feliatorul de legume se taie felii subtiri, se pun imediat la prajit in baie de ulei, se trece mereu cu spumiera printre ele sa se rumeneasca bine...Citeste continuarea
Eclere cu crema de vanilie si...
Postat de: merisor67 in PrajituriPentru coji, punem intr-un vas, pe foc, apa, uleiul si un praf de sare. Cand incep sa fiarba, adaugam toata faina, tragem vasul de pe foc si amestecam energic pana se omogenizeaza bine...Citeste continuarea
Cupe de ciocolata cu spuma de sampanie
Postat de: ianculubita in DulciuriSe topeste ciocolata impreuna cu ulei apoi se amesteca energic cu telul sa se lichefieze;cu o pensula se ung pe dos formele de briose,se pun pe un gratar,se lasa la frigider 5-10min,daca a intarit...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: licurici_lra in Supe/CiorbeAm pus carnea la fiert si am spumat-o de cateva ori. Cand nu a mai lasat spuma am scos-o intr-un castron si am lasat-o sa se raceasca. Apa in care a fiert carnea am impartit-o in...Citeste continuarea
Chiftele cu rosii uscate si busuioc...
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriRosiile uscate le-am taiat maruntit, iar busuiocul l-am tocat. Am amestecat carnea cu restul ingredietelor, apoi am format chiftelele. Le-am bagat 15-20 min in cuptorul...Citeste continuarea
Lapte cu pudra de roscove
Postat de: ela2015 in Mancare copiiPunem laptele in oala (de lapte) sau ceaun (in cazul meu) la foc mic. Separat, intr-o canita amestecam pudra de roscove cu zaharul. Daca vreti, puteti renunta la zahar pentru ca laptele...Citeste continuarea
Tort aromat cu crema de branza si...
Postat de: katty in TorturiMai intai preparam blatul.Punem laptele si melasa intr-o craticioara la foc si amestecam pana melasa se topeste bine. Dam craticioara jos si lasam sa se raceasca. Masuram ingredientele uscate si...Citeste continuarea
Crinkles cu cacao si cardamon
Postat de: katty in DulciuriToate ingredientele in afara de zaharul pudra le punem intr-un castron(mai intai pe cele uscate, apoi pe cele umede). Amestecam bine compozitia si o dam la rece pentru cel putin o ora. Luam cu o...Citeste continuarea
Biscuiti picanti cu negrilica
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriIntr-un castron punem faina cernuta, sare, praf de copt, praful de chili si untul. Framantam pana obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam iaurtul si negrilica si framantam bine aluatul.Lasam aluatul...Citeste continuarea
Fursecuri cu ghimbir si scortisoara
Postat de: katty in DulciuriMixam bine untul cu zaharul,sare, melasa si oul.Adaugam scortisoara, ghimbirul si 100 gr faina amestecata cu bicarbonatl. Adaugam cate putina faina pana obtinem un aluat care nu se mai...Citeste continuarea
Salata de chiftelute (din carne) cu...
Postat de: ela2015 in SalatePentru inceput, fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj (in apa clocotita, usor sarata, timp de 8-10 minute, pana la consistenta al dente). Se scurg foarte bine (optional, se clatesc...Citeste continuarea
Salata de paste cu ton
Postat de: ela2015 in SalateFierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj (in apa clocotita, usor sarata, timp de 8-10 minute pana ajung la consistenta al dente, dupa care le strecuram de apa; de regula se clatesc...Citeste continuarea
Prajitura cu foi de cacao, crema de...
Postat de: Moni_alex in PrajituriPentru blat se separa ouale, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar si se bat in continuare pana rezulta o bezea tare. Se adauga galbenusurile unul cate...Citeste continuarea
Cosulete cu crema de branza
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriAm intins aluatul decongelat pe o planseta.Cu ajutorul unui pahar am taiat discuri, pe care le-am asezat in forme de briose, apasandu-le putin pe margini.Le-am asezat in tava de briose si le-am...Citeste continuarea
Tort de ciocolata
Postat de: Andrews in TorturiIncepem cu untul care trebuie sa fie la temperatura camerei ,bolul pe care il folosim pentru a amesteca ingredientele trebuie sa fie bine degresat. Pentru blatul mare , punem un pachet...Citeste continuarea